Benzer durumlarla karşılaşmış biri olarak.Bu işin bir sonu olmucak , bilgin olsun.4-5 yaşından büyük bir motosiklet alınca illa bir yeri bozulacaktır.Sağını yaptırsan solu bozulur.
Ben olsam hiç uğraşmam satarım 4-5 yaşından küçük , japon malı bir motor alırım.
9 yaşında 125cc motosiklete biniyorum, şeytan kulağına kurşun tek bir sıkıntı yok. Kaldı ki bu motosikletle ağır olmasa da arazi şartlarında da sürüyorum.
Ha deseydin ki bakımlarından emin olmadığın 4-5 yaşından büyük motosiklet alıp öylece binmeyi düşünüyorsan alma sana katılırdım.
Çevremde de öylece biniyorlar motosiklete daha ortalama 20 bin km de bir yapılması gereken sübap ayarını motosiklette problem olmadan km sinde yaptıran görmedim.
3 yaşında duke390 da yaşadığım problemlerin 10da 1ini ne 11 yaşında fz6n de ne 10 yaşında vfr800 de yaşamadım.
Şimdi bindiğim motosikleti almaya Kayseri ye 400km yol gittim, yağ yağ filtresi buji hava filtresi ve soğutma suyunu çantama atıp yanımda götürüp değiştirdim geldim.
Gelince kitapçığı açtım 6 binde bir sübap ayarı yazıyor soktum yetkili servise 150 lira verdim yaptırdım. 150 liraya salıncaktan tut amortisörler, rulmanlara kadar kontrol ettiler bir de sübap ayarı yaptılar.