Arkadaşlar scooter tarzından enduro DCT ya geçtim . Ama geçtiğimden beri sürekli sırt ve boyun ağrısı oluyor. Bazıları oturus pozisyonundan kaynaklı
dedi . Söyledikleri gibi depoyu sıkıyorum kavrıyorum ama belime binen yükü azaltamadığım için sürekli ağrı olmaya devam ediyor . Millet 500 km
yol gidiyor ben 10 km den sonra ağrı hissediyorum Neyi eksik yapıyor olabilirim sizce ?
Konfor sele gidon yükseltme ve çekme mevcut
Konfor seleyi peşinen motosikleti daha kullanmadan mı aldınız?
Gidon yükseltme aparatını da sanırım aynı şekilde doğrudan aksesuar, alırsam daha rahat ederim diye aldınız.
Konfor ekipmanlarını, daha orjinalini denemeden ve kullanmadan alıp kullanmak sıklıkla yapılan hatalardandır. Sele değiştirildiğinde oturuş pozisyonu da değişir, gidon yükseltmek/açısını değiştirmek/bağlantı noktasını ileri geri kaydıran eklenti kullanmak ise tüm dinamiği değiştirebilir.
Size nacizhane önerim ilk olarak standart seleye dönün ve gidon yükseltmeleri iptal edin.
Ardından gidon bağlantılarını gevşeterek (lütfen bu kısma dikkat) çok küçük açı değişiklikleri ile gidonun sizden uzaklığını değiştirmeye, her değişiklik sonrası en az 10 km kadar kullanıp sonuçlarını değerlendirin.
Büyük ihtimalle gidon yüksekliğinin fazlalığı sizi olmanız gerekenden daha dik oturmaya zorladığından dolayı yük omurganıza çok fazla bindiğinden bel,sırt,kol ve omuz ağrıları çekiyorsunuz. Biraz zahmetli ve deneme/yanılma yöntemidir ama emin olun işe yarar. bu yöntemin işe yaramadığı durumlarda kullanıcı gidon yüksekliğinin sorun olduğunu tespit ederse ancak o zaman gidon yükseltme veya kaydırma ekipmanlarına yönlenmelidir.
Ne var ki en ufak aksesuar dahi ciddi rakkamlara satıldığından, satıcılar da sizin "herşeyi olsun tam olsun" iç güdünüzden yararlanıp sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek donanımları da peşinen edinmenizi sağlıyorlar.
Yukdarıda anlattığım yöntemi deneyin, sabırlı olun ve gerekirse 7-8 deneme yapın. Hala olmadı ise gidon yükseltme aparatınızı geri takıp aynı işlemleri tekrarlayın. Probleminiz büyük ihtimalle çözülecektir.