gss borcu çıkan varmı?

1 senedir aralıksız çalışıyorum 470 lira gss borcum çıktı takip ettiğime göre hergün 1tl ye yakın artıyor borç bugün gidip görüştüm,ödemeniz lazım dediler dedim faizi silin en azından haberim yoktu benim kimse silemez bunu dedi ödemezsem ne olucak dedim sürekli artar bu borç dedi şimdilik haciz yok dedi,ben milletini bu kadar soyan bi hükümet görmedim çok canım sıkıldı madem borcum vardı faiz işliyordu neden daha önce haber vermiyorsunuz adam bana 2013 yılında part time çalışmışsın ondan borcun var diyor ben ne hatırlarım 2013 ü

borcu olup sildirebilen varmı yada ödeyen varmı?

Sigortanız erken başlamış olur, emekli olurken sizin avantajınıza olur. Ödeyin gitsin.

Motosikleti
D400
GSS borcu calısmadıgın dönemde cıkan bir borç, part time dönemi ile alakasını çözemedim.

Borcun olustugu dönemi öğrenin. Örnek veriyorum 2014 yılının ilk 4 ayında bu borc cıkmıs sonra faizle büyümüş.

2014 yılının ilk 4 ayındaki borcu sildirmeniz için 2 sansınız var

-O dönemde ögrenci olmak
-O dönemde ikametgahınızın olduggu evde yasayan kişilerin toplam kazancını toplam kişi sayısına bölüp devletin gss ödemesi için koydugu yasal miktardan düşük oldugunu kanıtlamak.

GSS silinen görmedim, ancak iptalini cok gördüm.

GSS eğer son 2 sene içerisinde revize olmadıysa hiç bir b.ka yaramayan birşey. Ne prim günü işler ne sigorta olarak gözükür.

1 senedir aralıksız çalışıyorum 470 lira gss borcum çıktı...

Valla Sana yine iyi çıkmış. Benim 3000 küsürlerde çıkmıştı. Sigortasız çalıştıran işverenler utansın! Neyse konuya döneyim, halen ödemedim ve şu an ki mevcut durumum ödemeye müsait olmadığını beyan ederek ödemeyi reddettim. Bakalım ileride nasıl çıkacak karşıma.

Sigortanız erken başlamış olur, emekli olurken sizin avantajınıza olur. Ödeyin gitsin.

Benim bildiğim kadarı ile GSS'nin emeklilik veya ilk işe giriş ile ilgisi yok. O dediğiniz galiba " isteğe bağlı sigortalılık " ile ilgili bir şey.

Bu arada arkadaş " 1 senedir aralıksız çalışıyorum " diye yazınca yüzümde bir gülümseme belirdi. 25 küsür yıldır aralıksız çalışıyorum, 9000 prim günüm var ve çocukların okulu, evliliği filan hesaba katıldığında daha en az 15 yıl daha çalışmam gerekiyor. "Daha yolun çok başındasın evlat" diyesim geldi :mrgreen:

Motosikleti
Ns200
Bana da 3sene önce falan 4-5 ay işsiz kaldıktan sonra işe girmeme rağmen 200 civarı çıkmıştı ödemiştim. İşe girince bildirmek gerekiyor demişlerdi. Zaten sigortam olan aylar için prim ödemiştim.

Benim bildiğim kadarı ile GSS'nin emeklilik veya ilk işe giriş ile ilgisi yok. O dediğiniz galiba " isteğe bağlı sigortalılık " ile ilgili bir şey.

Bu arada arkadaş " 1 senedir aralıksız çalışıyorum " diye yazınca yüzümde bir gülümseme belirdi. 25 küsür yıldır aralıksız çalışıyorum, 9000 prim günüm var ve çocukların okulu, evliliği filan hesaba katıldığında daha en az 15 yıl daha çalışmam gerekiyor. "Daha yolun çok başındasın evlat" diyesim geldi :mrgreen:

olay emeklilik değil ki çalışmadığım dönemde çıkan borç için bana en az 1 senedir faiz işliyor ve benim 2 gün önce gelen msjla haberim oldu 50 100 lira olsa ödüycektim şimdi borç artsın dursun inat ettim ödemiycem

Moderatör

Şimdi sen yazınca benimde zihnimde maziler canlanmak suretiyle, dedim ki "20 sene çalışmışlığım vardır" ama yokmuş, 18 belki 19 ama 20 yok. Çok matah birşey değilmiş ayrıca :)
Tek sevinebildiğim mevzu çalışma hayatıma başladığımda, Ecevit sağ, mevcut iktidar partisi ise kurulmamıştı. Güzel günler mazide kaldı.

Geçen yıl yaz ortasında asgari ücretle çalıştığım marketten dershaneye gidip kpssye çalışmak için çıktım. Sgkya 1 ay içerisinde işten çıktığımı belirtmek için gittim. 200 tl küsür ceza yazılmış. 25 yaşındayım 5 kişlik aileyiz sadece babam çalışıyor. Babamın maaşı sgk nın belirlediği sınırı tırnak farkı kadar aşmış. Hastahaneye gidebilmem ve borcumun ilerlememesi için gelir tespiti yaptırıp yeşilkarta başvurmamız istendi. Çıkmayınca yapılacak başka birşey yok dediler. Mecbur sigortalı bir işe girmen lazım dediler. Yoksa aylık 73 tl ceza gelecekmiş. Şuan 600 tl küsür bircum var iş bulana kadar ilerleyecek. Kaymakamlıkta bu işle ilgilenen biri ile görüştüm neden böyle diye. Bu kanunun yeni çıktığını Amerikada varmış bizde niye yok mantığıyla uygulandığını söyledi. 25 yaş üstü işsizsen yaşamayacaksın kardeşım !!!

Bir yandan şöyle düşünüyorum. Elin savaştan kaçan adamı 8 senedir ülkende elini kolunu sallayıp yiyip içip ücretsiz sağlık haklarından faydalanıp, bayram zamanı sınırdan geçip akrabaları ile bayramlaştıktan sonra elini kolunu sallayıp rahat rahat ülkemize geri dönüp yaşamaya devam edecek ve sen kendi vatandaşını sırf işsiz olduğu için vergiye tabii tutacaksın, hastahane hakkı vermeyeceksin !!! Neyse daha fazla yazmak istemiyorum :jocolor:

Motosikleti
D400
olay emeklilik değil ki çalışmadığım dönemde çıkan borç için bana en az 1 senedir faiz işliyor ve benim 2 gün önce gelen msjla haberim oldu 50 100 lira olsa ödüycektim şimdi borç artsın dursun inat ettim ödemiycem

bu borc zaten calısmadıgın dönem için cıkıyor, şaşılacak birşey yok.
e-devletten duzenli ceza vs. sorgulaman gerek, GSS diye avaz avaz bagırdılar yıllarca.

GSS'nin bizi hortumlamak ıcın oldugu aşikar; ancak itiraz noktanız kabul edilemez.

Yukarda size kurtulma yollarını da acıkladım; siz şikayet edip diz dövmeyi tercih ediyorsunuz.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
benim 3892.08 tl borcum var.... :thumleft:
o dönemde kıbrısta çalışıyordum... sigorta dökümümü vs hepsini götürüp gösterdim... kabul etmedi eşşoleşşekler :queen:
çokta uğraşmadım sonra...

Son düzenleme:
ödeyeni s..sinler gibi bir slogan var, haberiniz yok galiba. benim de 7 yıldır borcum var, ilk başlar 1600 civarıydı, şimdi 400lere düşmüş. 1 lira bile olsa ödemem, alabiliyorlarsa alsınlar.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
maaş vs bankaya yatıyor... ben ondan korkuyorum... el koyarlar diye... :cherry:

Zaten e-haciz atıyorlar. Benimde 1700tl falan borcum var. Öteleyebildiğim kadar öteleyeceğim. Zaten kyk'yı öde öde bitiremedim. Birde bununla uğraşamam.

Oda tv'n,in haberine göre yaklaşık 4 milyon kişiye e-haciz konmuş. En garibime giden de KYK ve GSS primi borçlularına haciz koymaları. Yaw, zaten GSS, adamın işi olmadığı için ortaya çıkan bir borç . İşi olmadığı için oluşan borcu tahsil etmek için haciz konur mu ? Durumu olsa zaten böyle bir borç oluşmayacak. KYK da benzer bir durum.

Oda tv nin haberi https://odatv.com/vergi-daireleri-ogrencilerin-hesaplarina-coktu-03101912.html

Motosikleti
Honda CBF 250
397 tl de bende çıktı.. askerliğim bittikten sonra 3 ay sigortam yatmamıştı. Zaten firma sigortamı yatırmıyor diye istifa etmiştim. bak birde borç çoıktı... Kan emici bu adamlar

Gss borcunu çıkaranlar,müslümansa Binyamin Netanyahu'da bunların yanında son peygamber

Motosikleti
Yamaha XT600
4 bin tl var benimde borcum param yok duruyor öyle paşa paşa:mrgreen:

Ekonomik darlığın önemli gerekçelerinden örnek olarak sıklıkla "fırsatçı tüccarlar/ticari kurumlar" gösteriliyordu. Artık büyük çaplı bir ticari kurum haline gelen "bir şey"in mütemadiyen para tahsil etmek için verimi artırılmış tavuk gibi günde 2-3 sefer yumurtlaması gayet mümkün.

Bakın burası çok önemli, her yeni ekonomik paket açıklaması yahut plan paylaşımında bir dünya ucunda somut bir veri ya da strateji olmayan gargaraların nihayetinde vatandaş kod adlı zorunlu sponsorlara yepyeni bir masraf çıkıyor. Yeni kimlik ücreti, yalancı yemli OGS/HGS borçları, köprü geçiş zamları, elektrik veya su gibi zaruri ihtiyaçların zamları, ne zamandır var olduğu muamma bir GSS konsepti...

Takdire şayan işler çıkarıyor olduğunu düşündüğüm Ahmet Bozkuş isimli bir arkadaşımız var, son eğlenceli videosunda bir mottosu var "sürekli heyecan yaşatıyor reisimiz" diye. Her an bir sürpriz ile karşılaşmamız oldukça mümkün. Ya "belki yer" ile yokluyorlar ya da "yiyeceksin" diye zorluyorlar. GSS, "belki yer" kategorisinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar