Vallaha epey geç bir cevap olarak, hakkını helal et
Gaz vermeden marş alması rolanti ve hava ayarı ile alakalı. Ben genel olarak rolantiyi yüksek tutarım.
Hava ayarı hususuna gelirsek, motor normal çalışırken vidayı çevirmeye başladınız. Bir yerde motorun sesi değişecek. Sanki stop edecekmiş gibi yavaş yavaş saymaya başlayacak motor. O noktada durmak kafi. Sonra tam tersi istikamete çevirmeye başlayacaksın. Atıyorum 4 tam tur sonra motorun sesi yine kötüleşti.
2 kötü durumun arasında 4 tam tur var demek. 2 tam tur aksi yöne çevirerek orta noktayı bulursunuz.
Bundan sonrası yaşadığınız şehrin rakımı vs ile alakalı ince ayar. Gazı aniden açınca motor yığılıyor ise havayı biraz açmak gerekir mesela. Egsozda benzin kokusu varsa havayı açmak gerekir. Egsozda kara duman varsa havayı açmak gerekir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------
Tam diyecektim ki iskitlerdeki malum servise mi gittiniz diye. Yıllar evvel ben o servis ile ilgili, o servise yetkili servislik veren tüm firmalar ile görüştüm. Başta Forumumuzun müdavimi Bajaj firması ve Mondial olmak üzere, tüm firmalar ile görüştüm. Oraya servislik vermeyin diye. Elimde video kayıdıyla, telefon kaydıyla gittim hem de.
Ama önlem almak yerine, şikayetçi olduğum için ev adresim ve telefon numaram adım ile birlikte o işyeri ile paylaşıldı.
Orasının servislikten başka her türlü işi var. Bu arada, Ankara'da Mondial servisi yok. Garantiyi yırtın atın. Ankara ili içindeki tüm servisler birbirinden kötü
mondıal servısı olarak sıncanda carısma motoru buldum gayet ılgılı davrandılar ve 100tl karsılıgı 2000km bakımını yaptılar.ancak bakım ıslemını garantı kıtapcıgına ıslemelerıne karsın bılgısayar sıstemıne gıremedıler.zıra ılk bakımı yapan yer ılk bakımı ıslememıs.aradım ıslerız bılgısayar boozuk su bu deyınc adamlar ertesı gun fabrıkanın sıkayet hattını aradım.fabrıka konun uzerıne bır dustu benım tum kayıtlarım bıranda tamamlandı.aklınızda olsun bır sıkıntı yasaddıgınızda fırma urununun arkasında acıp duruyor ve konunun takıpcısı oluyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------
Dun uc motor ankara ılcelerını gezdık 350km yol yaptık.sym joymax 250, yamaha n max 125 ve oglanın motor mondıal drıft 125.Masallah dıyelım o motorun gırmedıgı cıkmadıgı dag bayır dere tepe kalmadı bana mısın demedı alet.en son ıbre olarak 135 gordugunu ıfade ettı oglum.ben bu motorun bu kadar guclu ve saglam olabılecegını hıc dusunmuyordum.hazıran 15 den sonra nasıpse motoru satacagım.zıra suzukı gsx 250r aldım ama oglanın haberı yok baska bır kapalı garajda duruyor.3000-3500 km olur sanırsam o zaman degın mondıalın km sı.eger dusmez surtmez kazası belası olmazsa kapalı garaj motoru alet buradan satılım paylasımı yaparım.bu arada dun depoyu fulledık 308 km sonra tekrar fulledıgımızde 9,13lt benzın aldıgını gorduk.benım joymaxle ay nı yakmakta yanı 100 km de 3 lt.yakıt tuketımı ıcın de gayet basarılı dıyebılırız