Motosikletimi Kargo ile yollayacağım

Merhaba, balıkesirden elazığa motorumu ( suzuki gsxr-600 ) ptt kargo ile yollayacağım. Otobüslerle uğraşmak istemedim bu nedenin haricinde maalesef giderken Kedimi götürmek zorundayım. Uçak ile gitmem gerekiyor :) motorun grenajlarını ilk önce patlayan şeyler ile kaplayıp sonra ise battaniye ile sarıp sarmalayacağım :) tabi sigorta yaptırmayı unutmayacağım mutlaka. Öğrenci indirimi ile vs 300-350 tl civarına geliyor ptt kargo. Otobüse de 200-250 tl verecektim. En azından şimdi indirip kaldırıp yerleştirme derdi yok. Mutlaka aynaları sökeceğim. Akünün bir kablosunu çıkartacağım. Bakalım umarım sağ sağlim gider :) gelişmeleri buradan yazacağım :)

Not: Balıkesirden Elazığa Ambar tanıdığı olan varsa çok makbule geçer :) ben 1-2 yere sordum kimse yanaşmadı. (tenezzül edip cevap bile alamadım)

Ben yıllar önce istanbuldan Ankara’ya yurtiçi Kargo ile çamaşır makinesi göndermiştim.
Amiyane tabirle anasını s....ler makinenin :)
Göndermekte kararlı görünüyorsun, iyi düşün demekten başka yapabileceğim birşey yok.

Ben yıllar önce istanbuldan Ankara’ya yurtiçi Kargo ile çamaşır makinesi göndermiştim.
Amiyane tabirle anasını s....ler makinenin :)
Göndermekte kararlı görünüyorsun, iyi düşün demekten başka yapabileceğim birşey yok.

Hocam 180kg bir kargoyu tutup atamazlar sağa sola. Zaten sigorta yaptıracağım için hiiç önemli değil. Grenajlar parçalanırsa sıfırlarını alırlar :) en kötü üstüne kutu koyarlar. Bu arada aklıma geldi battaniyenin içine sünger koymayı düşünüyorum. Yanına sağına soluna bir şey koyduklarında tampon görevi görsün en azından.

Yük verilen tir ve kamyon parklarina git,veya balikesir haline git.

Şöforler ile konuş,balikesirden elaziğa,yük veya gunluk sebze meyva taşimaciligi yapan bir araba bulup anlaşilabilir.denemekte fayda var.

Motosikleti spanzet ile babalara sağlamca baglayip taşinabilir

Kafana ve bütcene yatarsa ne ala.

Son düzenleme:
Yük verilen tir ve kamyon parklarina git,veya balikesir haline git.

Şöforler ile konuş,balikesirden elaziğa,yük veya gunluk sebze meyva taşimaciligi yapan bir araba bulup anlaşilabilir.denemekte fayda var.

Motosikleti spanzet ile babalara sağlamca baglayip taşinabilir

Kafana ve butçene yatarsa ne ala.

Vallahi hocam inanır mısın hiç kamyon ve tır parkı yok. İlçede oturuyorum zaten merkez 90 km uzakta.

Vallahi hocam inanır mısın hiç kamyon ve tır parkı yok. İlçede oturuyorum zaten merkez 90 km uzakta.

hangi ilçedesin?

Tarim aletleri uzerine faaliyet gosteren firma cok oralarda,makina sevkiyati illaki olur,bir goruş rica et,illa elazig mi olacak?yakin bir ilde olabilir,kalan mesafeyi surerek tamamlarsin.

hangi ilçedesin?

Tarim aletleri uzerine faaliyet gosteren firma cok oralarda,makina sevkiyati illaki olur,bir goruş rica et,illa elazig mi olacak?yakin bir ilde olabilir,kalan mesafeyi surerek tamamlarsin.

Edremit hocam. Malatya falan olsada olur. Dediğin gibi yakın illerde olur. Ama denk getirebilmek önemli açıkcası.

Sağlam ve sorunsuz gitsinde,varsin 100lira fazla olsun.

Tabi ki öyle. Açıkcası yaz ortasında olmuş olsaydım atlar giderdim SS falan fark etmez geze geze yavaş yavaş. Ama malum havalar akşamları buz kesiyor. Yarın ambarların olduğu yere bir gideyim belki denk gelir.

İstersen bir de Havran'da kamyon veya nakliyat ambarı var mı diye bir bak. Çünkü Havran tarımcı bir ilçe , Sana da 5-10 km.

* Yakıtı mutlaka boşaltın

* İmkan varsa motor yağını ve en azından soğutma suyu rezervuar tankındaki sıvıyı boşaltın

* Aynaları mutlaka sökün

* Akü kutup başlarının her ikinisini de sökün, istemdışı teması engelleyecek tedbir alın, kablo bir şekilde ark yapmasın.

* Dalıp da motosiklet üzerinde ruhsat veya anahtar bırakmayın, kaybolabilir veya kırılabilir

Diğer hemen herşey yazılmış zaten. Motosikletteki sıvıları boşaltmanız önemli. Devrilme v.s. durumunda yaşanacak sızıntılar nedeni ile tutanak tutulabilir. Tedbir almakta yarar var.

Motosikleti
D400
karşı tarafta kargoyu bi acacaksınız 20 kilo salatalık :queen:

Hocam o 180 kg kargoyu adamlar indir kaldır yaparken öyle bir küfür edecekler ki muhtemel hurda halinde gelir :D

Elazığ'dan 2-3 kez otobüsle motor getirip götürdüm, bence otobüsten şaşmayın. PTT ya teslim ederken motoru paletlemeniz lazım. Sizin olmadan epey bir aktarmadan geçecek indir kaldır yapılacak her şey olabilir ve hiç kimse sorumluluk üstlenmez. Kargo sigortasıda motorun masraflarını karşılayacak kadar para vermez verse de çok uğraşırtır. Otobüse yüklerken başında oluyorsunuz indirirkende indiriyorsunuz arada bir süreç yok.

Otobüs daha mantıklı gibi ben ankaradan Elazığ a sormuştum götürüyoruz demişlerdi 150 lira verirsin demişlerdi. Şimdilik tecrübe etmedim ama kullanarak gidip geliyorum.

Elazığ'dan 2-3 kez otobüsle motor getirip götürdüm, bence otobüsten şaşmayın. PTT ya teslim ederken motoru paletlemeniz lazım. Sizin olmadan epey bir aktarmadan geçecek indir kaldır yapılacak her şey olabilir ve hiç kimse sorumluluk üstlenmez. Kargo sigortasıda motorun masraflarını karşılayacak kadar para vermez verse de çok uğraşırtır. Otobüse yüklerken başında oluyorsunuz indirirkende indiriyorsunuz arada bir süreç yok.

Hocam şöyle, otobüsle yollasam bile otobüste ben olamayacağım. Dediğim gibi kedi var uçakla gitmek zorundayım.

Ayrıda travego hariç araca nasıl yükleyeceğim inanın hiç bir fikrim yok. Bugün ambarlara soracağım bakalım giden var mı. Kargo için sandık olayı canımı çıktı açıkcası.

180 kiloyu adamlar elle kaldıracak değiller.Forkliftle yükleyecek şekilde olması lazım.Yakınlarında motosiklet satış yeri varsa belki onlardan temin edebilirsin.Marangoza yaptırsan 300 de sandığa alırlar.Motosikletcide bedava vermez ama daha uygun olur.
Bence yinede en uygunu otobüs.

Hocam şöyle, otobüsle yollasam bile otobüste ben olamayacağım. Dediğim gibi kedi var uçakla gitmek zorundayım.

Ayrıda travego hariç araca nasıl yükleyeceğim inanın hiç bir fikrim yok. Bugün ambarlara soracağım bakalım giden var mı. Kargo için sandık olayı canımı çıktı açıkcası.

Uçağından önceki bi saatte motoru otobüse yükleye bilirsin. 2 saatten fazla sürer Elazığ sonrada Elazığ dan alırsın. Kargo kamyon vs yüklemesi vermesi alması pek mantıklı gelmedi. Otobüslerin çoğu zaten travego

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar