marka fanatikliği yapmak saçma, markalar yarış içerisinde ve kimi zaman intel iyi iş çıkarıyor ve kimi zaman amd içinden geçiyor. elinde para durumuna ve bütçenin yettiği muadil durumda olan intel ve amd işlemcileri karşılaştırdığında amd modeli kronik sorunu yoksa alınır yada intel daha iyiysi o alınır.
amd ısınıyor ne demek? 7nm transistör boyutu var abi ne ısınması? hız aşırtmanın dibine vuruyorlar. transistör boyutunun küçük olması az ısınmayla beraber az güç tüketimi gibi avantajıda beraberinde getiriyor.
misal ben core i3 alacağım ve sıfırı 950 liralarda gezen bir işlemci, akıl var mantık var şimdi; ben sıfır alacak olsam 950 buna vereceğime ryzen 5 3400g falan alırım sonuçta 100 lira fark var arada.
ama gönlüm amd tarafında olduğu halde param "h110" çipsetli ikinci el 200 liralık bir anakarta ve yine ikinci el core i3 6100 işlemcisine yetiyor ve i3 6100 beni uzunca seneler idare edecek.
...........................
amd ısınıyormuş hikayelerini bıraksınlar artık, ben 2012 yılında i5 2450m işlemcim ile ayakkabımı kurutmuştum. eski 775 pin presscot işlemciler üzerinde nescafe yapılırdı.
görmesek yutturacaklar abi, amd ısınıyormuş, intel ısınmıyordu, ayakkabı kurutuyorduk sadece.
gerçek bir olay, üniversite okurken 2. öğretim okuyordum yani ders gece 23:00 da bitiyordu. her gün ki gibi ders bitti okuldan çıktım pansiyona dönerken yolu ortada bölen kaldırımlar var ve içi toprak oluyor genelde ve bende oraya basıp geçecektim ama hıyarın biri fazla gelen beton harcını oraya dökmüş ve ayakkabının her yeri çimento oldu. pansiyona döndüm yıkadım ve peteklerin üstüne koydum ama sabaha kadar kurumamış çünkü peteklerin kendine hayrı yoktu.
16:00 da okula gitmek için yola koyuluyordum ve o saate kadar nasıl kuruturum diye düşünürken aldım laptobu ve açtım GTA 5'i ve ayakkabıyı da koydum yanına bıraktım öyle. bir kaç saat pansiyonun spor salonunda takıldım sonra televizyon izledim derken odaya döndüm ve ayakkabı kurumuştu.
hatta çok fonksiyonlu labtobumla resim bile çekindiydim. 2. nesil core i5 2450m işlemcisi vardı. nvidia gt 520m ekran kartı vardı. beş para etmez bir şeydi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
edit: 1500 tl bütçe var derken 4202 lira harcamışsın, enteresan bir durum.
güle güle kullan hacı.