Ön için 22 çok az değil mi?. Kitapçık dışında arkadaşlar gerçekte kaç hava basıyorlar?
Ön için 22 çok az değil mi?. Kitapçık dışında arkadaşlar gerçekte kaç hava basıyorlar?
Yaklaşık 16bin km'dir kullanmaktayım motoru. Yaz ve kış kitapçığında ne yazdıysa o şekilde hava bastım. Hatta Yamaha servislerinde bakıma gittikten sonra eve gidince tekrar ölçtüm ve fazla basılan havayı indirdim. Bizim insanımızda nedense böyle fazla hava basma algısı mevcut. Bugüne kadar da ne virajlarda sorun yaptı nede artçılı ile gezerken frenlemede bir sıkıntı hissetmedim. Kitapçığındaki gösterilen hava basıncını kullanmanı tavsiye ederim.
Benzerini banada serviste R25 için Ön lastik kitapçıkta 29 psi öne 20 bas demişlerdiBen de kitapçıkta yazan dışına çıkmadım aldığımdan beri. Düzenli olarak da kontrol ederim. En ufak bir sıkıntı yaşamadım.
Ama internette ve ustalarda her kafadan bir ses çıkıyor.
Geçen resmi yamaha servisi öne daha fazla arkaya daha az bas dedi, yok dedim 22/36 devam.
Benzerini banada serviste R25 için Ön lastik kitapçıkta 29 psi öne 20 bas demişlerdi
Arkadaşlar bende nmax125 sahibi olarak sormak istediğim nokta azami hızı. 2016 model 12000 km deki motorumun ibresi 113 de duruyor. ancak hızının arttığını hissediyorum ama ibre 113 de takılıyor. neden olabilir
merhaba,
ben de ilk kez motorsiklet kullanıyorum ve yamaha nmax ile tecrübe etmeye çalışıyorum. 2 sorum var, yardımcı olursanız çok sevinirim;
1-motor 2.800 kmde şu anda ancak oil yanıp sönüyordu. yağ çubuğunu düz bir zeminde silip kontrol ettim ve yağı net biçimde görebildim. sanırım yağ değişse bile resetlememişler ama içimde bi şüphe oluştu. motor yağının olduğundan nasıl emin olabilirim?
2-günde 20-25 dk 40-50yi geçmeden ilçe içinde sürüyorum motoru durdurduğumda kontağı kapattığımda arka taraftan hafif bi çıt çıt çıt ses geliyor. nereden geldiğini anlayamadım, yarın tekrar dinleyip yazarım ama bunu da merak ediyorum normali nedir diye.
teşekkürler şimdiden,iyi forumlar.