reis bu çok mantıklı, peki 340 lira kasaya vereceğimize neden 50 liraya külüstür bir kasa almıyoruz? sistem için sorun olacağını hiç sanmıyorum.
eski anakart yada büyük transistörlü eski teknoloji işlemci almaktansa bence senin önerdiğin bu sistemi almak çok mantıklı. kasadan yaklaşık 300 lira tasarruf edilir.
hatta bu sistemi alır çıplak kullanırım kasa almam, yeter ki henüz alabiliyorken şöyle bir sistem sahibi olayım.
Not: bende para yok ben bir şey almayacam
edit: parçaları daha ucuza bulabiliriz, ryzen işlemciyi 1094 liraya görmüştüm mesela. yani 90 lira oradan kazanç. kasayı alma 340 oradan ne etti 430 lira miss. mantıklı olmak lazım. kasayı bir ay sonra da alırsın. ama anakart ve işlemci seçiminde bir hata yapınca dönüşü olmayacak.
bu kasa olayına çok taktım abi, ne bu? yarış arabası mı? rüzgar sıyırması falan mı var, aerodinamik yapısı çok mu önemli. dediğim gibi, külüstür bir şey alınıp yan kapak açık gene püfür püfür kullanılır.
şu anda ben hdd ye bile fan taktım mesela çünkü benim 1TB hdd çok ısınıyor. çalışması düzgün, hiç bad sektör falan yok ama nedense ısınıyor. kim bilir ne arızası var.
alın benim bilgisayar
buda amfi ile kasa içi
masayı bile kendim yaptım. 78cm klavye alanı genişliği, pc masalarında klavye ile fare yanyana sıkıntıydı bende kendi masamı yaptım sorun çözüldü. masa ise 130x80 cm. enine boyuna, ister yemek masası ister çalışma ister pc all in one