Bu önemli bir nokta. Koca şehirde küçük bir köyde yaşıyormuş gibi yaşama. Evinden çıktığında sudan çıkmış balığa dönme... Bu insanlar ömür boyu kendini gurbette hisseder tabii ki. Halbuki insan her yerde insan. Bulunduğu yerin dilini ve kültürünü dibine kadar tanıyıp öğrenebilmeli ki hem rahat edebilsin, hem de içinde bulunduğu şartları, kendi ve sevdiklerinin hayatını istediği gibi şekillendirme doğrultusunda başarıyla değerlendirebilsin."Yabancısın" kısmı evet, bir yerde doğru. sen elin memleketine gidip sokakta don-paça gezmeye devam edersen, sabah sarımsak yiyip ortada geğirirsen, 30 yıl orda kalıp da hanımın tek kelime dil öğrenmez ve bir de bununla övünürse, evet sen "yaabancıısınn"
bayram boyunca bosna hersekteydım.
İşsizlik yüksek ancak enflasyon düşük.
3.5 Tl'leri yaklasık 1 Tl'mize denk geliyor. Ancak çok türkleşmişler. Hiçbir tabela türkçe olmamasına rağmen tüm dükkanlar türkçe.
kendileri boşnak deseler de isimleri türkce .(cevat emir fatma vs.)
Birkak dükkanı gezme fırsatım oldu; türkçe isimli ve yazılı oldugu için (demleme türk çayı gibi) türk olabileceklerini zannettim, %60 ı boşnak; %40 ı türk. türkler 10 yıldır yaşadıgını söylüyorlar ancak neredeyse hiç ülkenin dilini öğrenmemişler.
yabancıyız burada diyorlar; yabancı olursunuz tabi.
Hepinize merhabalar konu Sahibi benim ama ne yazık ki şifremi unuttuğum için tekrar üye oldum. Bildiğiniz üzere Almanyaya iltica etmiştim ve ilticam kabul olmamıştı. Bunun üzerine bir üst mahkemeye itiraz etmiştim ve bu gün itibariyle itirazım olumlu sonuçlandı ve mahkeme bana 3 yıllık oturma izni verdi bu şu demek oluyor bir Alman vatandaşından hiçbir farkım yok ve oy kullanmak dışında bütün haklara sahip oluyorum. Önümüzdeki günlerde Alman kimliği ve Alman pasaportu alacağım. Kendime ev bulacağım kirası devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca evi dizmem için eşya parasıda yine devlet tarafından karşılanıyor. Oğlum zaten gelir gelmez okula başlamıştı. Gelmemin üzerinden 1 yıl geçti ve diyebilirim ki 100 level atlamış gibiyim. Bence sizde hayallerinizi ertelemeyin. Bırakın artık vatan millet sakarya demeyi. Burada herkes insan gibii yaşıyor. Bu arada ehliyete başvurdum çünkü bizim Türk ehliyetleri 6 ay geçerli. Sormak istediğiniz soru var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler herşey gönlünüzce olsun.
Evet. Maalesef güzel kızım buradaki mis gibi işini bırakıp Londra'da dünyanın en büyük şirketinde mühendis olarak sözleşme imzaladı, yakında eşiyle birlikte yolcu edeceğiz. Bu ülkenin kendi eğitimli insanına yaptığı işkenceyi hiç bir ülke yapmıyordur, üzülüyorum ama onlara da hak veriyorum. Ne diyelim, belki bir gün buralar düzelir de gelir ülkesine hizmet eder.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım güzel ülkemiz biran önce düzelir.
Bu arada attığım bir twit yüzünden şuanda Türkiyede 24.ağır ceza mahkemesinde yargılanıyorum. İşte bu kadar komik bir ülkede yaşıyoruz!
Ne olursa olsun. Farzedin ki Atatürk'e küfretmiş olsun. Farzedin ki Allah'a küfretmiş olsun. Ne değişir? Biri bunu yaptı diye haşa Atatürk şöyle böyle mi oldu? Haşa Allah mı küçüldü? Milletin aklı yok mu?Tivitin içeriği neydi ki?
Tivitin içeriği neydi ki?
Gitmek istediğin ülkenin varlıklısı da var fakiri de. Gitmek isteyen herkes gideceği ülkenin varlıklısı olacağı beklentisi ile gidiyor. Hata da bu zaten. Default olarak o ülkeye fakir olarak giriş yapıyorlar ve iş imkanları da kısıtlı olduğu için en alt gelir grubunda " gariban" olarak yerlerini alıyorlar. Finans müdürü arkadaşım kanada'da piza kuryesi oldu. makina mühendisi arkadaşım da Avusturya'da çim biçiyor, boyacılık yapıyor.Canım veya özgürlüğüm tehlikede olmadıkça veya yurt dışında iş bulmadıkça gitmem. Ama çocukları göndereceğim tabi. Orada okul bitirecekleri için iş bulmaları ve hayata entegrasyonları daha kolay olur.
Gitmek istediğin ülkenin varlıklısı da var fakiri de. Gitmek isteyen herkes gideceği ülkenin varlıklısı olacağı beklentisi ile gidiyor. Hata da bu zaten. Default olarak o ülkeye fakir olarak giriş yapıyorlar ve iş imkanları da kısıtlı olduğu için en alt gelir grubunda " gariban" olarak yerlerini alıyorlar. Finans müdürü arkadaşım kanada'da piza kuryesi oldu. makina mühendisi arkadaşım da Avusturya'da çim biçiyor, boyacılık yapıyor.Canım veya özgürlüğüm tehlikede olmadıkça veya yurt dışında iş bulmadıkça gitmem. Ama çocukları göndereceğim tabi. Orada okul bitirecekleri için iş bulmaları ve hayata entegrasyonları daha kolay olur.
Hepinize merhabalar konu Sahibi benim ama ne yazık ki şifremi unuttuğum için tekrar üye oldum. Bildiğiniz üzere Almanya’ya iltica etmiştim ve ilticam kabul olmamıştı. Bunun üzerine bir üst mahkemeye itiraz etmiştim ve bu gün itibariyle itirazım olumlu sonuçlandı ve mahkeme bana 3 yıllık oturma izni verdi bu şu demek oluyor bir Alman vatandaşından hiçbir farkım yok ve oy kullanmak dışında bütün haklara sahip oluyorum. Önümüzdeki günlerde Alman kimliği ve Alman pasaportu alacağım. Kendime ev bulacağım kirası devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca evi dizmem için eşya parasıda yine devlet tarafından karşılanıyor. Oğlum zaten gelir gelmez okula başlamıştı. Gelmemin üzerinden 1 yıl geçti ve diyebilirim ki 100 level atlamış gibiyim. Bence sizde hayallerinizi ertelemeyin. Bırakın artık vatan millet sakarya demeyi. Burada herkes insan gibii yaşıyor. Bu arada ehliyete başvurdum çünkü bizim Türk ehliyetleri 6 ay geçerli. Sormak istediğiniz soru var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler herşey gönlünüzce olsun.