mahkemede itiraz edin, o jandarma hakkında da şikayetçi olun. var mı böyle bir rapor şekli.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.1. O an şikayetçi olmadığınızı beyan etmiş olmanız sonradan şikayetçi olma hakkınızı elinizden almıyor.
2. Jandarmanın %100 taraflı ve hatalı tuttuğu tutanakta olay eşit şartlara sahip bir kavşakta olmuş gibi anlatılmış ancak orası tali yol kavşağı ve sonraki eklediğiniz fotoğrafta da net olarak görüldüğü üzere DUR tabelası mevcut. Yani oradan ana yola girecek olan araç yavaşlayamaz, araç tamamen durağan hale gelene kadar durması gerekiyor, yolu kontrol edip, kimsenin gelmediğinden emin olduktan sonra ancak yola giriş yapabilir, ki kazanın oluş şekli bunu yapmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. %100 karşı taraf hatalı.
3. Kesinlikle karşı taraf hakkında şikayetçi ol, hakkını ara. Bu kazada sen veya eşin veya ikiniz birden ölebilirdiniz, ciddi şekilde sakat kalabilirdiniz. Kesinlikle şikayetçi olun. Aradığını bulmanı temenni ederim ancak bu yargı sistemi ile işin gerçekten çok zor.
4. Her şeyin ötesinde kanunen haklı olmanız hayatta olmanızı temin etmiyor. 2 teker sürücüsü olarak her olasılığı önceden düşünmek gerekir. Fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla bu tali yol kavşağının görünürlüğü oldukça iyi. Yani oradan yola çıkacak olan aracı çok daha önceden görüp ona göre önlemini almış olman gerekirdi diye düşünüyorum ama dediğim gibi, kısıtlı resim açısından görebildiğim kadarıyla bu yorumu yapıyorum. Yine de hiçbir zaman defansif sürüşten taviz vermemek gerekir.
5. Benim de bir zamanlar ilk motorum olan GV250 kullandığınızı gördüm, motorun haline de üzüldüm, ama ikinizin de sağ ve bu kazaya göre sağlıklı olmanız sevindirici. Umarım hak ettiğinizi elde edebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Avukatım sigorta şirketine dava açacağını söylüyor.Jandarma veya polis amca "yav bu şüfer hızlı gitmiş, sonracıma diğer arabaya toslamış" deme ve karar verme hakkına sahip değildir.
HIZ NEDENİYLE CEZA YAZILABİLMESİ İÇİN HIZIN ÖLÇÜLMÜŞ ve KAYDEDİLMİŞ OLMASI gerekir. Radar veya kamera kaydı yoksa hızlı olduğunuz iddiası geçersizdir.
Oradaki trafik levhasına göre 54 km/h hızla gitseniz bile %10 sınırını aşmadığınız için hız sınırını ihlal etmiş olmuyorsunuz. Ama 55 km/h olunca ihlal etmiş oluyorsunuz.
Avukatınız bu ayrıntıyı bilmiyor veya saklıyor olabilir.
Fren izinden hız tespiti yapılması mümkün olan bir şey değil, frenledikten sonraki durma mesafesi yol durumuna, lastik durumuna, fren balatalarına hatta sıcaklığa bile bağlı bir durum. Ki o ize baktım bulabildiğim benim lastik boyutuna uygun tek iz 3 metreyi ya geçiyor ya geçmiyor, 6 metrelik bir fren izi de yok ortalıkta.Fren izi varmış işte ?
Merhaba, çok çok geçmiş olsun, önemli olan sağlıklı olmanız.
Benzeri bir şey daha önce başıma geldiği için yazıyorum, benim durumumda konum "kontrolsüz kavşak" olarak geçiyordu ancak hız ile ilgili şunu söyleyebilirim; hızınızı etkilemeksizin ana yola kontrolsüz giren sürücü hatası daha yüksektir.
Ben karşı tarafla bir şekilde tanışık çıktığım için rapor vb tutturmamıştım, daha sonra masraflar yüksek gelip ücreti karşılamak istemedikleri için asliye mahkemesinde dava açtım, bilir kişi incelemeleri yapıldı hata oranları ve hasar tespiti gibi, hata oranlarıyla ilgili bilirkişi raporundan direkt alıntıdır, hızım yüksek olmamasına rağmen (40 civarından çarpışma anına kadar 20lere düşürebilmiştim) "... geçiş yol hakkı motosiklet sürücüsüne ait olsa da sınırsız bir hak olmayıp kontrolsüz kavşakta hızını düşürmediği için 25% oranında kusurlu bulunmuştur" yani karşı taraf 75% oranında kusurlu bulundu. Burada eğer gerçekten bir haksızlık olduğundan eminsen zaman geçirmeden itirazlarını yapman gerekiyor, zaman geçtikçe hata ve hasar tespitleri güçleşecektir diye düşünüyorum. Gerekli hukuki desteği alabileceğin bir yer varsa daha iyi olacaktır yol göstermesi açısından. Benim davam 5 ay gibi bir sürede 2.celsede sonuçlanmıştı.
Umarım kısa sürede gerek psikolojik gerek fiziksel sağlığınıza kavuşur, haksızlık varsa çözüme kavuşturursunuz.
Psikolojik olarak da zorlayıcı olabiliyor bu tür süreçler.
Geçmiş olsun tekrar
Yorumunuz icin teşekkürler. Konunun devamını okumanızın faydalı olacağını düşünüyorum. Karşı tarafın çıktığı yolun çıkışında Dur tabelasi bulunmakta. Jandarma tarafından tutulan kaza raporunda da anayol olduğu belirtiliyor.Anayol - tali yol demissiniz ancak ulkemizde daha genis olan ve daha cok trafik akan her yola anayol denmesi gibi bir hata var. Eger anayol diye tabir ettiginiz yolda anayol isaret levhasi yoksa , bu iki yol trafik kanununa gore eşit statüdedir. Ve sagdan gelene yol verilmesi gerekir. Bu yuzden ve kavsaga girerken ki yuksek hiziniz dolayisi ile hatali bulunmussunuz. İtiraz etsenizde bir sonuc alamazsiniz. Eger anayol diye tabir ettiginiz yol bölünmüş yol olsaydi o zaman hakli olurdunuz. Trafik kanununa gore bir yolun anayol olarak nitelendiribilmesi icin , anayol levhasi bulunmasi gerekir. Diger sokagin cikisindada yol ver levhasi olmasi gerekir.. Daha fazla trafigin aktigi veya daha genis yol olmasi anayol oldugu anlamina gelmiyor... eger arabanin cikis yaptigi yer bir sokak degilde bir fabrika, kurum, ev vs gibi bir binanin cikis noktasi olsaydi o zaman siz hakliydiniz.. gecmis olsun. Herkesin kulaginada küpe olmali, gittiginiz yol daha genis veya daha fazla trafik var diye anayol olmuyor. Bunun bilincinde sürüş yapilmali..