Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunuyum. 2 yıllık tecrübem var ve Bursa Orhaneli Termik Santralinde çalışıyorum.
Şartlarım iyi çok şükür ancak şimdiki aklım olsa ara eleman olurdum kesin. 2 yıllık teknik bir bölüm okuyup cnc, torna, kaynak vb. gibi alanlarda çalışıp maddi-manevi anlamda daha iyi durumda olabilirdim.
su durumu da anlamıyorum üni mezunuyum keske sunu okusaydım falan.
bizim fabrikada bakım ünitelerinde calısan öğretmen, üretim hattında calısan gıda mühendisi var.
ben reklamcılık mezunuyum arge'de çalışıyorum.
yani mühendisler de tornacılık yapabilir; ancak "ben mühendisim" diye yapmıyor ise "keşke tornacılık okusaydım" biraz bahane oluyor.
yazıyı yazan arkadaşa sataşmak için demiyorum, genel olarak olay böyle oldugu için yazmak istedim.
iş var ama iş beğenmiyorlar diyorsunuz yani :cherry: ekşide konusu vardı bulabilirsem atayım
Balıkesir'de 4.sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Kalan en az bir yılımı nasıl değerlendirebilirim? Önerilere açığım.
Evet 4.sinifta ders olarak var. Şimdiden basliyorum o zaman. Bir de kpssye calismayi düşünmeli miyim yoksa direk özel sektöre mi yöneleyim ?
Baya bir gömmüşünüz mühendisliğe. Tornacı olsaydım keşke diyen bile çıkmış. Beni ne doktorlar ne mühendisler istedi lafındaki mühendislerin geldiği hale bak arkadaş :salut:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------
Yaptığınız işe katma değer katabiliyorsanız, isterseniz fayans ustası olun, isterseniz uçak mühendisi, yolunuzu bulursunuz. Devlet dairesinde torpil işler ama özel sektörde pek işlemez, işini iyi yapan insan kapış kapış gider. E tabi mekatronik mühendisliği gibi spesifik bir alanda uzmanlaştıysanız haliyle iş gücü ihtiyacı az olduğu için iş bulmak da zorlaşabilir.
Tüm bunların yanında özel sektörde kendi yeteneklerinle örtüşen bir iş bulabilmen için kendini de iyi ifade edebilmen lazım, amiyane tabirle kendini pazarlayabilmen lazım.
Özel sektörde torpil islemez mi ?? :queen:
Evet siemens varçok sağlam kastır o zaman,
siemens mi nedir ?