Gençler ( yaşlı olduğumu varsayarak) daha önce de yazdım zincir konusunda. Bir kez daha yazayım...
Yok şu marka yok şu özellikte yok şöyle yok böyle...
1- zincirinizi 90-140 no dişli yağı ile yaglayin...
2- zincirinizi uçucu, çözücü, hiçbir şey ile temizlemeyin...
Bu iki kuralı yazdıktan sonra nasıl yapacağımızı yada neden yapmayacagimizi yazayım...
Eve geldiniz. Akın elinize biraz bez yada çok titizseniz sabunlu su ile yada ince yağ ile zinciri temizleyin (olduğu kadar ki 2 defadan sonra bu çok kolay olacak)...
Sonra 140 no yağ ile yagdanlik yada fırça ile yaglayin ve bırakın . Sabaha kadar fazla yağ sizacak ve azami derecede sıçratma yapacaktır..yagladiktan sonra hareket ederseniz bütün yağlar janta sıçrar.....
Uçucu madde zincir içindeki orjinal yağın çok kısa zamanda yok olmasını sağlar ki bu yağı ne kadar uzun muhafaza ederseniz ömrü o kadar uzar..onun için asla gazyağı yada sprey gibi çözücü maddelerle zincir temizlemeyin..
Evet güzel temizler pırıl pırıl yapar ama zincirine yıpratır...
Slikon yağlar zincir dişli aşınmasını önlemekte faydalıdır. Ama zincirin ömrünü uzatmaz. Zinciri bozan şey aslında çok çözücü bir madde ile temizlemek tir...
Ben ATP otomatik zincir yağlama sistemini geliştirdim. Bu konuda biraz tecrübe edindim.
İmkanı olan için otomatik yağlama tavsiye ederim ama olmazsa olmaz değil. Kendiniz elle biraz emek le bunu yapabilirsiniz....
Daha ne yazayım bilemedin...
Spreylerin ise yaramadığı zincir ömrünü uzatmadigi aşikardır. Boşa markalara para vermeyin. Gidin sanayidan alın bir litre yağ bir sene kullanın
Son kısım haricinde %100 size katılıyorum. Lakin zincir için üretilen sprey yağların belli başlı olanları (Motul ve IPONE' un bazı ürünleri gibi) özellikle otomatik yağlama kullanmıyor ve yağın fazla sıçramasını istemiyorsanız, yağlama için ayıracak fazla da zamanınız yoksa uygun bir çözüm oluyor.
Lakin bir motokurye arkadaşın zincir yağ spreylerine para ayırdığını düşünemiyorum bile, günde ve sürekli yüzlerce kilometre yol yapabiliyorlar.
Bu arada söylemeden de geçemiycem. Ürününüz gerçekten de çok güzel, elinize sağlık diyorum. Gidip de sırf adı var diye bir otomatik yağlama ürününe binlerce lira verip yağının 250ml' sine de bir kutu en iyi zincir yağının iki katını vermektense sizin ürününüzü almak ve haznesine istediğiniz yağı koyarak kullanabilmek çok çok daha iyi bir seçenek.
Elektronik zamanlayıcı modülü (Düğmeye bas, X süre akım versin, süre bitimi akım kes) tipinde daha basit ve ucuz birşey ile değiştirirseniz belki az da olsa daha ucuza satabilirsiniz.
Bence reklam konusuna da biraz olsun çaba harcamalısınız. Ve belki de bu seneki motosiklet fuarında küçük ama görünür bir yerde stand açmalı, forum v.s. gibi sosyal medyalarda da bunu duyurmalı ve küçük bir ikramla müşteri çekmelisiniz.
Yerli üreticiyi her zaman desteklemek gerek. Her ne kadar elektronik dışarıdan da gelse kalanı sizin emeğiniz ve tasarımınız. Uygulanabilirliği ve potansiyeli oldukça yüksek güzel bir ürününüz var. Biraz reklam, biraz ambalaj, biraz tanıtım... Sanırım anlatabildim :cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------
Motul ve valvoline kullandım. Valvoline daha sık kullanılması gerekiyor anladığım kadarıyla. Bir de zincir sıcakken uygulayın diyenler var. Fark yaratır mı hiç denemedim.
Mantıken ve teknik olarak evet, fark yaratır. Özellikle "O"Ring' li zincirlerde yağın daha kolay nüfuz etmesine imkan tanıyacaktır. Denedin mi derseniz ben de denemedim, önemsemedim. Ama cevap Evet.