İlk motosikletimi aldım. Ekipman ve diğer konularda önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba yine ben :) Bu sefer motosiklet seçimiyle değil ekipman seçimi için önerilerinizi bekliyorum. Sonunda ilk motosikletime kavuştum. 2014 model 6300km'de siyah bir Yamaha YBR 125 ESD sahibi oldum. 7800tl'ye aldım. Aslında düşüncem motosikleti almadan ekipmanların hepsini dizmekten yanaydı ama maalesef öyle olmadı.
Sizlerden kask, mont, pantolon, eldiven, sırt koruması vb. her türlü koruma ekipmanı için önerilerilerinizi bekliyorum. Anlık bütçem kask hariç 1200 tl. Kaskı aile içi sponsoruma aldırıcam :) Yaklaşık bir ay sonra elime 2000 lira daha geçecek. Bununla da ekipmanda eksiğim kalırsa takviye ve motosikletin güvenliği için kilit, alarm, branda gibi şeyleri almayı düşünüyorum. Sizlerden gelecek her türlü öneriye açığım. Yeni motosiklet sahibi olan biri öncelik olarak ne yapmalı, neler almalı?
Bir de ekipman ve diğer gereçleri internetten mi almalıyım yoksa inceleyip deneyebileceğim bir mağazadan mı? Mağaza konusunda Balıkesir biraz kısıtlı bu yüzden internet alışverişine yönelmeyi düşünüyorum. Bunun yanında İstanbul'da çok daha iyi motosiklet mağazaları olduğu için bir süre oradaki kuzenimde kalıp ekipmanlarımı toplayıp gelsem mi düşünmekteyim. Belki biraz para arttırsam güvenli sürüş derslerine de katılabilirim.
Evet abilerim, kardeşlerim her türlü yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Bugüne kadar sizi kararsızlığımla boğduğum için kusuruma bakmayın :)

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim.
Kaskı başkası alacak bütçesini bilmiyorum ama orta seviye olarak mt öneririm
Mont olarak ben hep venom kullandım memnunum fiyatları diğerlerine göre uygun sayılır netten alırsan 500 600 e bulursun
Eldiven olarak da venom un keçi derisi bir eldiveni var onu kullanıyorum. iyidir.160 lira onu mağaza dan almanı öneririm
Dizlik olarak da venom kullanıyorum Güncel fiyatı 100 lira olması lazım netten alabilirsin bende netten almıştım
Pantolon olarak tech 90 in kevlar pantolonlari var nette 360 tl
Ayrıca mont için en uygun fiyatlısi andes marka yazlık bir mont var kullananların çoğu memnun duruma göre alabilirsin nette 275 TL
Dizlik yada pantolonun ikisinden birisini daha sonra alırsın
Kask olmadan sakın kullanma :)

Mont olarak ben hep venom kullandım memnunum fiyatları diğerlerine göre uygun sayılır netten alırsan 500 600 e bulursun
Eldiven olarak da venom un keçi derisi bir eldiveni var onu kullanıyorum. iyidir.160 lira onu mağaza dan almanı öneririm
Dizlik olarak da venom kullanıyorum Güncel fiyatı 100 lira olması lazım netten alabilirsin bende netten almıştım
Ayrıca mont için en uygun fiyatlısi andes marka yazlık bir mont var kullananların çoğu memnun duruma göre alabilirsin nette 275 TL

Teşekkür ederim :) Kask için 1000 liraya kadar çıkabilirim. Mont için dört mevsim bir model istiyorum. Ama şart değil duruma göre yazlık-kışlık ayrı da alabilirim.
Şunu da ekleyeyim motosikletin üzerinde CST marka lastikler var. Yeni alınmış ve sanırım eski sahibi muayeneden geçirebilmek için bunları almış. Çünkü forumlarda gördüğüm kadarıyla nâmı kötü olan bir lastik(CeSeT) Dolayısıyla lastik önerilerinizi de bekliyorum.

Anlaş lastik başını ağrıtmaz tavsiye ederim
4 mevsim mont a gelince yazın üşürsün kışın terlersin hadi balıkesir gibi bir yerde kışın yeterli olabilir ama yazın, ama yazın her giydiğinde küfür edersin 😂

Anlaş lastik başını ağrıtmaz tavsiye ederim
4 mevsim mont a gelince yazın üşürsün kışın terlersin hadi balıkesir gibi bir yerde kışın yeterli olabilir ama yazın, ama yazın her giydiğinde küfür edersin

Anladım, teşekkürler. O hâlde yazlık-kışlık ayrı mont almak gerek. Yazın Balıkesir'deyim, kışın Uşak'ta.

Bot? Botu es geçme sakın arkadaşım allah korusun bir kere lazim olursa keşke dememek için..... 4riders uygun fiyatlı bulabilirsin idare eder seviyede

Bot için uzun ömürlü dersen Yds, uygun fiyatlı dersen 4Riders düşünülebilir.
Ayrıca 2. elde çok uygun fiyatlara ekirman bulma fırsatın olabilir. Yeni başlayıp bırakanların ekipmanları, alıp ürünü beğenmeyenlerin ekipmanları güzel fırsatlar.
Bot konusunu cidden atlama. Ben de yeni bir sürücüyüm ama bu yılın başında bir kaza geçirdim şehir içinde. Ekipmanlarımın tam olması çok işime yaradı. 40 50 civarındaki hızla giderken yaptığım kazada motordan fırladım. Gerisini sen düşün. Bot olmasına rağmen parmaklarımdan birinde ağrı vardı. Ayakkabı olsa ayağımdan çıkıp gidebilirdi.

Bot? Botu es geçme sakın arkadaşım allah korusun bir kere lazim olursa keşke dememek için..... 4riders uygun fiyatlı bulabilirsin idare eder seviyede

Ayakkabıyı yazmayı unutmuşum. Kesinlikle alacağım. Kış için de bot alacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

Bot için uzun ömürlü dersen Yds, uygun fiyatlı dersen 4Riders düşünülebilir.
Ayrıca 2. elde çok uygun fiyatlara ekirman bulma fırsatın olabilir. Yeni başlayıp bırakanların ekipmanları, alıp ürünü beğenmeyenlerin ekipmanları güzel fırsatlar.
Bot konusunu cidden atlama. Ben de yeni bir sürücüyüm ama bu yılın başında bir kaza geçirdim şehir içinde. Ekipmanlarımın tam olması çok işime yaradı. 40 50 civarındaki hızla giderken yaptığım kazada motordan fırladım. Gerisini sen düşün. Bot olmasına rağmen parmaklarımdan birinde ağrı vardı. Ayakkabı olsa ayağımdan çıkıp gidebilirdi.

YDS'yi KTS'nin videolarından biliyorum. 4Riders hakkında bilgim yok botta tercihim YDS'den yana olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar