Ön Fren Hissizliği

Merhabalar ön frenimde ilk ısırma hissi sıfır. Panik frende maneti çektikçe çekiyorum ama hala tam tutmuyor gibi. Lastiklerim Pirelli Diablo Rosso 2 ve kondisyonu iyi. Ön fren balataları ve diski 3700km önce değişti. Ayrıca fren hidroliği rengi bu şekilde değişim yapmalı mıyım?

https://i.hizliresim.com/2OjBLE.jpg

Merhabalar ön frenimde ilk ısırma hissi sıfır. Panik frende maneti çektikçe çekiyorum ama hala tam tutmuyor gibi. Lastiklerim Pirelli Diablo Rosso 2 ve kondisyonu iyi. Ön fren balataları ve diski 3700km önce değişti. Ayrıca fren hidroliği rengi bu şekilde değişim yapmalı mıyım?

https://i.hizliresim.com/2OjBLE.jpg

Fren hidroliğinn rengi önemsiz.. Her 2 yılda 1 fren hidroliği değişmeli. Özelliğini kaybeder..NE zaman değişti?

Fren hidroliğinn rengi önemsiz.. Her 2 yılda 1 fren hidroliği değişmeli. Özelliğini kaybeder..NE zaman değişti?

Ben 2018 Ekimde aldım aldığım zaman hidrolik eksikti tamamlayıp devam ettim. Geçmişini bilmiyorum motor 2012 model belki de 7 yıldır hiç değişmedi.

Ben 2018 Ekimde aldım aldığım zaman hidrolik eksikti tamamlayıp devam ettim. Geçmişini bilmiyorum motor 2012 model belki de 7 yıldır hiç değişmedi.

Değişmemiş olma ihtimali yüksek.. Hidrolik tamamlamak çözüm değil..Kulaktan kulağa olan piyasa bilgisi yanlıştır.. Fren hidroliği 2 yıllık periyodda mutlaka değişmelidir.. MEvcut hidrolik sıvısını tahliye edip. Yeni sıvıyı koymak lazım.. Yaptırmanızı tavsiye ederim..

Hidrolikten kaynaklanmiyorda olabilir. Geçen sene aldığım 2006 model xt660rimda 12 yıl boyunca hidrolik hiç ellenmemisti. değiştirdiğimde fark hissetmedim.
Diski ve balatalari değiştirmeden önce de böyle bir sorununuz varmiydi?

Hidrolikten kaynaklanmiyorda olabilir. Geçen sene aldığım 2006 model xt660rimda 12 yıl boyunca hidrolik hiç ellenmemisti. değiştirdiğimde fark hissetmedim.
Diski ve balatalari değiştirmeden önce de böyle bir sorununuz varmiydi?

Ben aldığım zaman ön disk yamuktu kesik kesik frenliyordu ama o halinin ilk ısırması şuankinden daha iyiydi. Sonra disk, balata değiştirdim havalar ısınınca fren hissim yok oldu. (Aydın/Didim de yaşıyorum sıcaklık 38 39 dereceleri buluyor.)

Ben aldığım zaman ön disk yamuktu kesik kesik frenliyordu ama o halinin ilk ısırması şuankinden daha iyiydi. Sonra disk, balata değiştirdim havalar ısınınca fren hissim yok oldu. (Aydın/Didim de yaşıyorum sıcaklık 38 39 dereceleri buluyor.)
Yani sorun havaların ısınmasıyla mi başladı doğrumu anladım?

O zaman sorun fren hidroliğinden kaynaklanıyor olabilir pahalı birşey değildir yapması da zor değil. ya değiştirin yada degistirtin öyle bir daha deneyin

Benim de bu konuda bir sorunum var; ara ara ön fren maneti resmen boşa çıkıyor, sanki bağlantısı yokmuş gibi. Daha sonra kendi kendine düzeliyor ve normal hale geliyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Fren hidroliğini değiştirdim düzeldi.

Geçmiş olsun.
Hidrolik değişimi ile düzelmeseydi, sorun diskin balataya alışmamasından kaynaklanıyor olacaktı.
Yeni disk ya da yeni balatalar ilk 100-200 km rodajda sayılır. Disk ile balataların birbirine alışması, sürtünme kanallarının oluşması için bu süre gerekli ve ekstra dikkatli sürmek gerekiyor.

Benim de bu konuda bir sorunum var; ara ara ön fren maneti resmen boşa çıkıyor, sanki bağlantısı yokmuş gibi. Daha sonra kendi kendine düzeliyor ve normal hale geliyor.

Fren hidroliğinizi değiştirip doğru şekilde havasının alınmasını sağlayın. Ardından sorun hala düzelmemiş ise üst merkezi değiştirip tekrar denemeniz gerekebilir.

Teşekkür ederim hocam. Yarın dediğinizi uygulamaya çalışacağım vakit bulabilirsem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar