Yamaha Yamaha YZF R6 Kullanıcıları / Bilgi paylaşım başlığı

Tamamdır , elimden geldiğince yardımcı olurum. Metal bilgisi meslekten dolayı hocam yıllardır bu işin içindeyim

Tamamdır , elimden geldiğince yardımcı olurum. Metal bilgisi meslekten dolayı hocam yıllardır bu işin içindeyim

bende ki somun başlı imiş şimdi hatırladım.
siyah renkte büyük ihtimal sanayiide sulandırma denilen teknikten uygulamışlardır metali sertleştirme gibi.

Ov7lo3.jpg
zjrD0g.jpg

6a51Jk.jpg

bu somun başlı saplama civatalari yamaha r25 için pronix marka koruma takozuna ilaveten motor bloğuna giden bağlantısı için kullanılır.

Son düzenleme:
konu sonlanmış gibi ama depoya bağlanan yerdeki civata mıdır? Aliexpressten alabilirsin. Ben tamamını yedekledim o parçaların.

Ek olarak gidondaki parçanın rahat hareket edebildiğini kontrol edebilir misin? Rahat dönmüyorsa zorlayarak kırmış olabilir.

Son düzenleme:
buralarda havalar kapalı, bakım falan yapıp avunuyoruz:)

Kolay gelsin reis

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------

Bilgilendirme için teşekkürler, Adana'da yaşıyorum burada bu tarz parçaların satıldığı bir yerden 10 tanesini 5 tl'ye aldım ancak asıl endişem birdaha aynı sorunun yaşanma ihtimali. Bu markaya gidon amortisörüne ihtiyaç duyulduğu anlarda nasıl güvenebilirim artık diye aklımda deli sorular gidip geliyor..
Adanada yardımcı olurum kardeş sana birşey lazım olursa iletişime geçersin

Eğer aynı malzemeden aldıysanız materyal olarak diyorum mukavemeti olmayan bir malzeme bu . Esneme payı yok denecek kadar az çok sert bir malzeme . Ferritik çelik diye geçer .
Burada asıl olay senin can güvenliğin . Eğer mümkünse dublex çelik hatta imkanin varsa çökeltme çelik bir saplama alman . Renklerinden bile anlaşılır bunlar . Dublex yada lüks dublex çelik siyah, çökeltme çelik sariya yakın bir malzeme olur ki ömürlük malzemedir .
Çalıştığım yerde birçok yüksek devir çeviren ve torklu makinalar da bu ikisi kullanılır .
Dediğim gibi , renklerinden bile anlayabilirsin . Kazasız belasız

Biraz geç oldu ama aşağıdaki vidaları kullandık hocam, önceki vidaya göre dahamı iyidir?
7agMRN.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Kolay gelsin reis

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------

Adanada yardımcı olurum kardeş sana birşey lazım olursa iletişime geçersin

Allah razı olsun hocam, çok sağolun. Kızılay caddesinden 10 tanesini 5 tl ye aldım çok şükür hallettik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------

konu sonlanmış gibi ama depoya bağlanan yerdeki civata mıdır? Aliexpressten alabilirsin. Ben tamamını yedekledim o parçaların.

Ek olarak gidondaki parçanın rahat hareket edebildiğini kontrol edebilir misin? Rahat dönmüyorsa zorlayarak kırmış olabilir.

Aynen hocam depo vidası, şaseye doğrudan monte edilen vida. Yedekleme konusunda da aliexpress, ebay, amazon gibi sitelere nazaran çok iyi fiyata bulduğum için bende 10 tane aldım dursun :)

Vidanın kırılma konusunda da muhtemelen bahsettiğiniz gibi oldu yani önceki monte eden usta sanırım o vidayı fazla sıkmış bu sebeplede kırılmış, yeni ustamla bu ihtimal bizede mantıklı geldi.

hocam fazla sıkma olayını yapmamak için
tork anahtarı kullanabilirsin

MVppX7.jpg

@gogozh hocam arkadasin attigi resimdeki cıvata başını kaç nm tork ile sıkmak lazım bilgi verirmisin.

8bin mil diyorlar yaklaşık 12-13 bin km yani.
iyi daha 2000 km kadar var , servise verip değiştirteyim diyorum kendim uğraşmak istemiyorum son bakımı kendim yaptım epey uğraştırdı :) bi teklif alayım servisten bujiler antifiriz ve fren sıvıları felan , servislerede güvenmiyorum.

şubat marttan güzel olmadı , martta nisandan :D ağustos inş. güzel olacak burası önemli , selam r6 ahalisi

Arkadaşlar biraz acil bir konuda tavsiyelerinizi beklemekteyim;

2014 R6 motorsikletimin far ampülü patladı acilen değiştirmem gerekmekte. Çok pahalı olmayan, kaliteli ve tercihende led düşünüyorum. Hangi marka-modeli önerirsiniz? Işık gücünün diğer araçları tehlikeye atmadan güçlü olmasıda gerekiyor çünkü farlara film çekmiştim, film olunca ışık zayıf olacak aksi halde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar