Ben Glovo'yu 2 aydır benim enduroyla yapıyodum fakat bırakıcam sanırım. Kazançlar düşük ve sanırım kurumsallaşacakmış. Düşük cc scooter ile yapılabilir. İlk olarak başladığınızda çantasını kullanmak zorundasınız. 200Tl ücreti var her hafta hesap kesiminde kazandığınız tutardan 50 tl olarak 4 taksitte kesiliyor, eğer bırakmak isterseniz çantayı iade edip 200tlnizi geri alıyorsunuz.
Saatlik çalışma sistemi var, takviminizde önceden belirlediğiniz saatlere göre çalışıyorsunuz. Örneğin akşam saat 19:00-22:00 arasını aldınız. Saat geldiğinde başladığınızı söyleyen bildirim geliyor ve o saatten itibaren siparişler size düşüyor.
Takvimde yüksek talebin olduğu saatler işaretli oluyor ve illaki sipariş çıkıyor. Ayrıca yoğunluk olduğunda ve hava yağışlı olduğunda bonus alıyorsunuz.
İlk 50 siparişe kadar çaylak olarak çalışıyorsunuz. 50 siparişten sonra puanlama alabiliyorsunuz ve takvimde saat seçiminde önceliğiniz oluyor. Dediğim gibi düşük cc scooter ile yapılabilir. Benim yakıtım fazla olduğu için ve enduro yorduğu için bırakmayı düşünüyorum.
Unutmadan ekleyeyim sipariş açılışı 3.20tl'den oluyor ve km başına 91 kuruş kazanıyorsunuz.