Bakım Süresini Aştım

Motosikleti
D400
Merhaba arkadaşlar;

Motosikleti geçen sene ekim ayında aldım; ancak bu dönemde okul iş evlilik derken 2bin km anca yapabildim.

Motosikleti aldıgım gün bütün bakımlarını yaptırdım, yağını değiştirdim. Ancak sorum şu;

Su an 2bin Km'de.

Zincir yağlamak dışında hiçbir bakım yapmadım; arada bir de hortumla yıkıyorum :queen:

(kaza yaptıgımda doğal olarak frenlerine elektriğine bakıp düzelttiler)

Bu hafta sonu zincir temizletmeye ve yağ değiştirmeye götüreceğim ancak yaklasık 200 km civarı yol yapmam gerekiyor bunun öncesi ve daha once hiç 50 km üstü yol yapmadım.

Motor Mondial Vulture, tek merak ettıgım zincir temizlemeden (sadece su tutup iyice öyle temizleyip yağlıyorum ) ve yağ değiştirmeden 2bin kmdir bakım yapılmayan motorla 200km gitmek sizce sıkıntı yapar mı?

Şu an vites geçişlerim fln normal; bir sıkıntı hissettirmiyor. Yağ değişimini uzun tutmak ne gibi sıkıntı yapar onu da merak ediyorum.

(Motor ikinci el; 16 bin km. de su an )

Simdiden eyv.

Bi litre yağ alıp bi vida sökerek değişebilirsin aslında hocam yağı boşa 200 km gitme

Motosikleti
D400
Bi litre yağ alıp bi vida sökerek değişebilirsin aslında hocam yağı boşa 200 km gitme

yok hocam bakım ıcın 200 km değil; bakıma götüreceğim ancak sabahtan 200 km yol yapmam lazım baska bir mevzu icin

yani 10 aylık ve 2bin km'dir kullanılan bir yağ ile 200 km yol yapsam motora zarar verir mi ya da yolda bırakır mı onu merak ediyorum.

bir de zinciri su tutup temizleyip yagladıgım icin acaba yetersız olur da o da yolda bırakır mı benı

Harika sağlıklı bir olay değil ancak başa dert açacağını da sanmam. Neticede yağların ömrü açıldıktan/motora konulduktan sonra 1 yıl, km bazında ise 2bini 300-500 aşmışsın çok farketmez.

Zincir mevzusu şans işi, hiçbir zaman garantisi yok. Normal şartlarda yağlıysa ve 2bin kmdeyse çinli zincir bile olsa sıkıntı yapmaması gerekiyor.

Kıssadan hisse, fevkalade bir şanssızlık yaşamazsan şartların sorun çıkmayacak şekilde.

2 bin giden yağ 2 bin daha gider ortalama 5-10 bin zaten motor üreticileri değiştirme takvimi yada 1 yıl sizin 1 yıl da dolmamış km de

Motosikleti
D400
agalar ne bileyim foruma bakıyorum

300 km de bir zincir yağlama
600 km de bir zincir temizleme
1000 km de bir yağ değişimi
2bin km de bir zincir değişimi

yazanlar var; altımdaki motora güvenmediğim için de aklımda soru işaretleri oluyor.

Neyse İzmir'li arkadaşlar foruma bakarak olsun cumartesi günü, yolda kalırsam alo derim :queen:

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Motorum 34 bin km.de, orijinal zincir dişliyle devam ediyor, öyle düzenli de yağlamam, ne zaman denk gelirse
Belki bi fikir verir

Ben bazen unutup 1 k fazladan yapıyorum bile bile 5 k fazla kullanan adamda var sorun olmuyor

Motosikleti
D400
o zaman gönül rahatlıgı ile kullanabilirim :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar