Allah Rahmet Eylesin, geride kalanlara da sabir diliyorum.
Naçizane;
Kural olarak hem Otomobil, hem de Motosiklet sürücüsü aynı ihlal içerisinde. Hatta motosikletin 4lü flaşörleri yanar bir şekilde sürüşe devam ediyor olması yine kural olarak, araç sürücüsünün hatasından da maalesef +1 fazla.
Maalesef tecrübesizlik bir canımıza daha mâl olmuş, çok yazık ve çok üzücü, gencecik fidan, Allah mekanını cennet eyler inşallah.
Her iki tarafta eşit oranda hatalı;
Hız limiti : 80 (iki araçta daha hızlı)
Hatalı sollama, veya sağlama ( Her iki araçta aynı kusur içerisinde)
Hepimiz sağdan veya soldan geçiyoruz, bu inkar edilemeyecek bir gerçek, fakat her zaman daha öngörülü, daha bilinçli ve risksiz sürmek zorundayız,çünkü motosiklet üzerinde son hakkı kalmış Mario'dan daha farklı bir durum içerisinde değiliz. Çevredeki bütün araçları bir tehlike olarak nitelendirmek, ve sürüş dinamiğini bu yönde devam ettirmek şahsi felsefemdir, bir araç geçiyorsam, bütün ihtimalleri göz önünde bulundurup aksiyon planımı bu şekilde belirlerim, ve risk var ise, o işe girmem. Sonuçta WSBK'da sürmüyoruz. Lütfen herkes kendisine bu acı olaydan ders çıkartsın ve geride bıraktıklarını bu şekilde üzmesin.
Son olarak;
Birbirimizi kollamamız lazım, evet bu düşünceye katılıyorum, ve hak da veriyorum ama, çoğunluk sağlayıp haklı gözükmek için değil, Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler.
Motosikletli kardeşimiz seyir hızından yüksek süratte olmasa, (Yani sağlı sollu manevralar yapmasa bu kaza olmazdı) Otomobil sürücüsü hatalı şerit değiştirmiş olurdu)
Otomobil sürücüsü hatalı şerit değişikliği yapmasa bu kaza yine olmazdı. (Motosiklet sürücüsü makas ata ata hatalı bir şekilde devam etmiş olurdu.)
Yani eğri oturup doğru konuştuğumuz zaman ortaya çıkan tablo naçizane fikrimce bu. Her iki tarafta hatalı, olan olduktan, ölen öldükten sonra bir faydası yok elbet, fakat bu yorum ölen arkadaşımız için değil, hataları görmek ve analiz etmek için bizlere fikir olması açısındandır. Katılırsınız, veya katılmazsınız, dediğimi gibi naçizane fikrim.