120km/saat hzla giderken kaza yaparsanız en iyi en pahalı kask bile sizi kurtarmayabilir.
Ekipman giydim beni korur dememek lazm. Ekipmanlar da anca fıtı fıtı giderken bir dereceye kadar korurlar.
120km/saat hızla kaza yapınca kurtulmak şans işi.
Orası öyle. Kaza katastrofik bir olay. 50km hızla düşme bile ölümcül olabilir, 200km ile düşme sonrası kalkıp yürünebilir.
Arkadaşın istediğini "Rüzgarda titremeyen, stabil durabilen, ARGE esnasında farklı açılardan rüzgar tüneli testi kullanılmış bir kask" demek istemiştir diye düşündüm ben...
Bayağı farkediyor çünkü. Eski HJC kaskım kötü değildi, SNELL sertifikası vardı, ama rüzgarda çok daha fazla titriyordu. Sonrasında edindiğim ARAİ çok daha stabil. Yüksek hızda kafanızı sağa sola, aşağı yukarı oynattığınızda bile stabil kask. Ki öyle olması için dizayn etmişler, yumurta gibi kask. Çok artist durmuyor ama iyi çalışıyor.
Tavsiyem orta kalite karbon kask almak yerine iyi kalite fiberglass kask almanız olur.
Bu arada Arai'nin bir çok modeli sessiz değil. Zaten uzun süreli sürüşlerde kulak tıkacı kullanırsınız. Havalandırması çok iyi ama. İçi de komple çıkıyor, yıkamak için. Büyük avantaj bu, sonradan anlaşılıyor değeri