Önce derli toplu uzun yazdım fakat tam gönderi esnasında takıldı tekrarı karışık oldu..
Üst devirlerde yükleneyim ve top speed önemli dersen r25 zaten..ki vazgeçmişsin.Rc kullanmadım, Duke 250 kullandım yeterince, kaydırmalı debriyaj iyidir muhtemelen,maliyeti de var ama kullandigimda da var mı yok mu anlamadım çünkü alıştığım şekilde kaydırmalı debriyaj yokmuş gibi kullandım hep, tabii rc duke 250 ye ne kadar benziyor bilgim yok..Rc daha sert bi motor diye duydum duketan,Duke bana hitap etmemişti pek.
Konuyla ilgili fikir verebileceğini dusundugum 250sl kullanıcısıyım.Motorun alt devirleri güçlü, çok devir çevirmiyor...Altıbin devir civarı yüz kilometre hız yapmakta. 8500 devir üzerine çıkma ihtiyacı hissetmiyorum genel olarak ki ivmelenmesi motor da hafif olduğundan oldukça iyi..
Arka frenler süper diyemem zaten kombine kullaniyoruz.On frenler zımba gibi hiç sıkıntı yasatmadı..Motosikletin amortisorleri sert, 120-130 üzeri hızlarda geniş virajlarda tehlike yasatmadı..Sele gidon mesafesi sanildigindan geniştir 1,80 boya kadar küçük gelmez..
Amortisorleri sert oldugundan ve genel kullanım olarak sertçe bir motosiklet olduğundan yere yakın ve spor hissi var sürüş esnasında, yola sağlam bastığını hissediyorsunuz oynak degil.Biraz bozuk yolda sertliği rahatsızlık olarak dönüyor. .Gaz kolu hassas, şehiriçi kompresyon yer yer rahatsız edebilir, sıcak havada şehiriçi trafik sikisiksa biraz sık fan açıyor sanki..
Ama motor 130 la viraja gireyim çıkarken gaz açayım 150 160 uzayayım motoru değil.135lere seri bir şekilde çıkıyor ve sonrasında hızlanma yavaşliyor zaten,kullandığım z250sl, karenaj sebebiyle 5km daha ekle üzerine..
3 litre uzun yolda tüketimi var yedi sekizbin devirlerde ki 110-120 ortalama gibi, sabit gaz gidilmemesi bir kullanım soz konusu burda..Ne yaktığını hiç hesaplamadim ama sanırım şehiriçi 3,20 fln yakiyor emin değilim. Ama hiç bir zaman dördü geçmez sanirim tamamen 9000 devir kullanılsa bile ki gerek yok yapısı itibariyle..Motor daha redline'a girmemiştir. 10000 devir çevirmekte..8500te yeterince gidiyor..
Motorun hafif kısa olmasi şehiriçi kıvrakligini artırıyor daha çok, yüksek hızlı uzun virajda stabiliteyi değil, kısa virajlarda daha kıvrak diyebiliriz bu yönüyle. Ama yukarıda bahsettiğim gibi sekizbin devirlerde 130 üstü viraja gireyim gaz açayım derseniz aynı rahatlık olmaz, kısa motorda teknik olarak da olmaz zaten..Oturuş pozisyonu yatiğa yakın fakat uzunca yolda gazla çok oynamadığında daha dik daha rahatça oturabilirsiniz ve yormaz günde 600km yaptığım oldu..
Motorumda belirli devirde beşbin gibi hafif titreşim oluyor..Beşbin üstünde de yok, dortbinde de..Titresim yok diyebilirim, aynalar bozulmuyor, hiç rahatsız etmedi v.s.Bana göre;
+ Yakıt tüketimi.
+Frenler
+ Sert süspansiyon
+ Spor sürüş hissiyatı
+Ivmelenmesi
+ Slim olmasi
+Gaz hassasiyeti
+Sertligi
+Az devir çevirmesi ve gitmem dememesi ( uzun ömür şeklinde yansiyacaktir)
-Top speed
-Yedek parça (hafif pahali) ve servis. ( Daha gundeliğe v.s.baska motor kullaniyorum bu sebepten)
Tabii bana göre artı olan başkasına göre eksi olabilir. Beklentiye göre motor seçimini kolaylaştırmak adına bildiğim kadarını yazdım. Önemli olan o motor bu motordan ziyade nasıl motor istediğimiz biraz da bana göre...