arkadaşlar benim motorun arka disk çok ısınıyor. normal kullanımda ön frene daha fazla yük bindiği halde ön disk ılık, fakat arka diske dokunmakta zorlanıyorum. 10.000 km bakımda arka fren hidrolik pompası (pedal) kısmından pedalın sertliğini düşürdük, şu an arka fren gayet boşta diyebilirim ama ısınma devam ediyor. arka teker sehpada iken çevirdik, hiç bir sıkma ve zorlanma görünmüyor ama ısınıyor disk. arka balata ufaktan ötüyordu, balata yüzeyi hafif sertleşmiş ve kirlenmişti. balataları söktüm ve temizledim. kaliper pistonu rahat çalışıyor, kaliperde rahat hareket ediyordu. diskte de eğrilik yok. ayrıca 2 defa ev ve iş arası 10 km yolu sadece ön fren kullanarak test ettim, arka frene hiç basmadığım halde ufak bir miktar diskte ısınma vardı. servise bir daha uğradığımda durumu belirttim, arka pompa sipariş etti sağolsun şimdi parça bekliyorum.
sormak istediğim önceden başına gelen oldumu, ben internette genelde arka pedal sabitleme civatası gevşemesi gibi sorunlar gördüm, belki benle aynı sorunu olup henüz fark etmemiş olan kimselerde olabilir.