Ötv'siz olsa bile para verenin aklından şüphe ederim.!
Dolar 5.84 oldu ateyizler.
niye her türlü problemi ateyizler açıklamak zorunda kalıyor? biraz da agnostiklere sorun canım! panteistler de soru yanıtlasın arada. deistlere de sorun. sadece ateistlere sormak çifte standart değil mi azizim?
O değil de 3000₺ye rks cafe 152 bile alamıyoruz. Birde anlamadığım nokta neden 50cc scooter ile 150cc scooter aynı paraya satılıyor?
İşte onu da Türk ticaret ahlakı ve zekasıyla açıklıyoruz. Bizim satıcılarımız o kadar zekiler ki, fiyatı yüksek tutup satamamayı, fiyatı düşük tutup peynir ekmek gibi satmaya tercih ediyorlar. Böylece motorlarını ucuza vermeyip psikolojik olarak rahatlamış oluyorlar. Böyle bir kriz ortamında bile ehliyet avantajını öne sürüp, talep çok olduğu için bunu fırsata çevirmek isteyebiliyorlar. Böyle bir milletiz biz işte...
Bu arada bu 50 cc Çin scooter modellerine cidden 6 - 7 bin veren var mı ya ?
Serbest piyasa buna engel değil mi ama? Bir mağaza iddia ettiğiniz aşırı fahiş kârından azıcık ödün verip diğer mağazalardan daha ucuza satarsa herkes gidip ondan almaz mı? Kimse yapmadığına göre belki de yapmaları çok mümkün değildir...
50cc fiyatları dediğiniz gibi fahiş olabilir. Ancak mağaza diğer ürünleri satarak varlığını devam ettiremeyecekse, eli mahkum satabildiği üründeki kâr marjını arttırmak zorunda değil mi? Şimdi bu durumun sebebi kötü ticaret ahlaki mı, yoksa iğrenç ekonomimiz mi? "bana ne öyle yapmasın" demek, "bana ne iflas etsin" demekle aynı şey gibi çünkü.
Geçen yaz bir hevesle Honda cbf 150 kampanyalı fiyat'a 6900'e alıp 4 ay sonra maddi sıkıntılardan dolayı 6000'e vermiştim, bu motosiklet'e ötv'siz de olsa para vermem. Ne kadara almışım ne kadar olmuş şuan.
( 2014 ybr'm vardı 4750'ye almıştım bakıyorum şuan 6 binden aşağı veren yok herkes kÂr peşinde.
Bana öyle geliyor ki bir çoğumuz serbest piyasa nedir, nasıl işler habersiz...Ortada bir kâr olup olmadığının takdiri sizin...
Dolar 5.84 oldu ateyizler.