Dişsize Yemek Önerisi.

Motosikleti
Yok
Geçmiş olsun. Benim de sol arkanın tamamı çekilip implant için oyulduğunda ben de bir süre çorba ile beslenmiştim. Koyu mercimek çorbası tok tutar. Diyabetin tip 2 mi 1 mi ?. Tip 2 ise kilo vererek kurtulabilirsin biliyorsun .Sorun kilo ise belki bu dişsizlik kilo vermene yardımcı olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------

Şeker hastası adama helva mı öneriyorsun ?????

HiperGlisemi ya da HipoGlisemi oldugunu belirtmemis Haciko. Benim bildigim 50-70 arasi Hipoglisemi, 150'nin ustu filan Hiperglisemi. Haciko ikisini de belirtmis. Diabet tipi de onemli. Seker hastasi genel bir kavram yani.

Keçiboynuzunu ve leblebiyi,rondodan geçir,bir adet muz at,tekrar rondola,

Soğuk süte veya yoğurda ilave et,

Muz potasyumdur,keciboynuzu enerji verir,akşama kadar 15km yurusen bile acikmazsin.

Benden bu kadar..

Keçiboynuzunu ve leblebiyi,rondodan geçir,bir adet muz at,tekrar rondola,

Soğuk süte veya yoğurda ilave et,

Muz potasyumdur,keciboynuzu enerji verir,akşama kadar 15km yurusen bile acikmazsin.

Benden bu kadar..
Adam şeker hastası bunları yerse ne olur bilmem.

Sabahları omlet. Öğlen bulgur ve yoğurt. Akşamları çorba ve taze fasülye. Mis.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
patates püresi bol sütlü hemde hem doyurur hem de lezzetli bir yemek olur diye düşünüyorum.

müdür slm misketlere aliminyum alaşımli kaydırıcı sıvıyı nereden bulacağız sen videoda anlatmışşında hiçbiryerde bulamadım

müdür slm misketlere aliminyum alaşımli kaydırıcı sıvıyı nereden bulacağız sen videoda anlatmışşında hiçbiryerde bulamadım

Maalesef artık Türkiye de sebebini anlayamadığım bir nedenden dolayı bulunmuyor. En az 100 kişi sordu. Zamanında stok yapaydım şimdiye zengindim :mrgreen:

HiperGlisemi ya da HipoGlisemi oldugunu belirtmemis Haciko. Benim bildigim 50-70 arasi Hipoglisemi, 150'nin ustu filan Hiperglisemi. Haciko ikisini de belirtmis. Diabet tipi de onemli. Seker hastasi genel bir kavram yani.

Hipogilisemik'ler diabetli( şeker hastası değildir) değildir. Kendim hipoglisemiden ( düşük kan şekeri) çekiyorum.

Arkadaşlar hepinizden öncelikle çok özür diliyorum konuyu açıp hani ilgilenmemişim gibi görünüyor oysa tek tek okudum inan yazılılanları , tip 1 diabet insülin kullanan bir hastayım, Arkada kesinlikle bir dişim kalmadı öndede bir dişim çekildi yara damak olduğu için pek yüklenemiyorum , fırına gidip yeni çıkmış yumuşacık ekmeklere dadanıyorum yemek olarak çok sevdiğim süzme mercimek ve tavuklu şehriye çorbasına dadanıyorum pirinç pilavı yasak olsa da insülin takviyesi ile ona dadanıyorum
idare etmeye çalışıyorum şunu anladım alışkanlıklardan vazgeçilmiyor..

Teşekkür ederim...

Öncelikle geçmiş olsun
Kayınvalidemdede aynı sorun vardı süreç uzun sürüyor bunun için bol çeşitli alternatif menüler yapman gerek ben bir kaç örnek vereyim sende kendince bu örnekleri çoğaltabilirsin patates püresi bol sütlü, çorba içine ufak ufak doğranmış ekmekle.
sütlaç sütlaçı yaparken yarısını ayır sütlü pirinç çorbası, haşlanmış yumurta ve patates yeşillik salatası,

Öncelikle geçmiş olsun
Kayınvalidemdede aynı sorun vardı süreç uzun sürüyor bunun için bol çeşitli alternatif menüler yapman gerek ben bir kaç örnek vereyim sende kendince bu örnekleri çoğaltabilirsin patates püresi bol sütlü, çorba içine ufak ufak doğranmış ekmekle.
sütlaç sütlaçı yaparken yarısını ayır sütlü pirinç çorbası, haşlanmış yumurta ve patates yeşillik salatası,

Hocam şu patates püresi konusu ne zaman geçse aklıma dalyan köfte geliyor taze ekmek aklıma geliyor :) yine zarardayız :)Haşlanmış yumurtayı gün aşırı yiyorum teşekkürler gerçekten doyurucu , salata dedinde yine ekmek aklıma geldi :D

Çok teşekkür ederim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar