Motordan gelen tak sesi

Merhaba, ilk yazdığım konu gönderilmedi kısaca özet geçeyim.
Sanırım sadece 1. viteste 10-15 km hızla giderken motordan tak tak vurma sesi geliyor çok hızlı değil ama yarım saniyelik aralıklarla geliyor gibi, bayiden motorumu dün teslim aldım ve alt motorunda üretim olarak bir hata vardır diye korkuyorum.
Motosiklet : Mondial MH Drift (Minör)

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Tak tak derken ses kuvveti nasıl? Yanından geçtiğiniz biri o sesi net bir şekilde duyabiliyor mu? Yada motorda hissedilir derecede belirtiye sebep oluyor mu? Yoksa hafif şekilde ses mi geliyor?
Ayrıca hangi devir aralığında geliyorsa o devir aralıklarında farklı viteslerde test ettiniz mi?
Soruların cevabına göre tecrübelerimden gelen bilgilerimle cevap vereceğim ama bilmeden yorum yapamam.

Tak tak derken ses kuvveti nasıl? Yanından geçtiğiniz biri o sesi net bir şekilde duyabiliyor mu? Yada motorda hissedilir derecede belirtiye sebep oluyor mu? Yoksa hafif şekilde ses mi geliyor?
Ayrıca hangi devir aralığında geliyorsa o devir aralıklarında farklı viteslerde test ettiniz mi?
Soruların cevabına göre tecrübelerimden gelen bilgilerimle cevap vereceğim ama bilmeden yorum yapamam.
Kuvveti kapıyı elle çalarmış gibi.
Sanırsam 2000-3000 devirde geliyor 4000-5000 devirde suymuyorum. Bu sesi ilk ben duymadım arkamdaki arkadaşım duydu, ben de eve giderken farkettim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benzer bir sesi zamanında 15000 km.deyken Rks Titanic'de ben de yaşamıştım. Bilhassa rölanti ve giderken alt devirlerde alttan tak tak ses geliyordu. En sonunda birgün yolda kaldım. Marş rublesi, rotor değişti sorunum çözüldü. Sizinki gerçi yeni motor, sorun benimki gibi değildir ama yine de kontrol ettirin.

Bende mondial z one var, ve aynı sesi bende duyuyorum, somunları kontrol ettim ama arada duyuyorum o sesi.

Debriyajdan geliyor olabilir. Aynısı bende düşük hızda yarım debriyaj yaparken oluyordu. Debriyaj tasını komple değiştirince düzeldi.

Merhaba, ilk yazdığım konu gönderilmedi kısaca özet geçeyim.
Sanırım sadece 1. viteste 10-15 km hızla giderken motordan tak tak vurma sesi geliyor çok hızlı değil ama yarım saniyelik aralıklarla geliyor gibi, bayiden motorumu dün teslim aldım ve alt motorunda üretim olarak bir hata vardır diye korkuyorum.
Motosiklet : Mondial MH Drift (Minör)

Debriyajdan dolayı olabilir mi kalkıştaki gibi tak'tak sesi gibi geldi bence bi debriyaja da baktırın derim. Sadece 1. viteste gelmesi bana bunu anımsattı. Debriyaj ne kadar sert ? ya da yumuşak ? vitesler rahat geçiyor mu

Debriyajdan dolayı olabilir mi kalkıştaki gibi tak'tak sesi gibi geldi bence bi debriyaja da baktırın derim. Sadece 1. viteste gelmesi bana bunu anımsattı. Debriyaj ne kadar sert ? ya da yumuşak ? vitesler rahat geçiyor mu

1'den 2'ye atarken problem yaşıyorum son günlerde, kalktıktan sonra debriyajı tamamen bir anda bırakırmış gibi ses geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar