Eski üretim tarihli deri ceket korur mu?

Arkadaşlar üretim tarihinin eski olduğunu düşündüğüm ancak hiç bir yerinde yazmayan dainese avro d1 modelini aldım. Deri,yıllar geçtikçe koruma performansından bir şey kaybeder mi?
-Ayrıca bu ceket ile eldiven giymek zor gibi geldi dirsek koruması bileğe çok yakın. avro d1 ceket ile alpinestars gp pro veya dainese carbon d1 (uzun) modelini giyebilir miyim?

İçindeki korumaları sök bak bir hala 0 gibimi Büzüşme vs deformasyon var mı yoksa birşeycik olmaz

Korumalarda sorun yoksa güvenle giyebilirsin. Şüpheye düşersen korumaları değiştirebilirsin ama genelde kaza vb. olmadan korumalara bir şey olmaz.

nyk

korur bir şey olmaz dikişlerinde sorun olmasın sökük vs ona dikkat et. korumalarınıda söküp kontrol edebilirsin

Mont icin bilemem ama bot icin fazlasiyla fikir sahibiyim. Soyle anlatayim, eylul-ekim gibi uygun fiyata TCK marka goretex bir touring bot satin aldim. Modeli internetten arastirdigimda 10 yil once uretilen bir model oldugunu ogrendim. Ama aldigim bot etiketleri uzerinde ve sifirdi.

Sanirim 2 veya 3. gun ikisinin de tabani cikti. Cunku yapistiricilari kurumustu artik. Ayrica, fermuarin oldugu kisimdaki deriler pul pul dokukuyor. CE 2-2-2 seviye bot ama bekledigi icin umarim korumasinda sikinti yoktur.

Kisacasi, bir daha eski deri urun almam.

İnternette aynı montun 2017 modeli 1.100tl. normalde 1500tl. Alınır mı sizce?n11

Ah evet karıştırmışım uykusuzluktan dikkatimden kaçmış. Kusura bakmayın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sentetik ürün zamanla bozulabilir, bu noktada değişkenlik çok. Kimi sentetik malzeme ne yaparsanız yapın bozulur, kimi biraz daha sağlamdır.

Ancak hakiki kaliteli (top grain) deri yıpratılmadığı müddetçe (mesela çamaşır makinasinda yıkama) ömür boyu dayanır.

Ayrica, fermuarin oldugu kisimdaki deriler pul pul dokukuyor.

O kısım muhtemelen hakiki deri değildir, deri görünümlü sentetik malzemedir.

-Ayrıca bu ceket ile eldiven giymek zor gibi geldi dirsek koruması bileğe çok yakın. avro d1 ceket ile alpinestars gp pro veya dainese carbon d1 (uzun) modelini giyebilir miyim?

Bende Dainese markasının Street Darker modelini kullanıyorum ceket olarak. Benzer problem bende de olmuştu. Ben carbon D1 kısa kullanarak sorunu çözdüm.

Mont icin bilemem ama bot icin fazlasiyla fikir sahibiyim. Soyle anlatayim, eylul-ekim gibi uygun fiyata TCK marka goretex bir touring bot satin aldim. Modeli internetten arastirdigimda 10 yil once uretilen bir model oldugunu ogrendim. Ama aldigim bot etiketleri uzerinde ve sifirdi.

Sanirim 2 veya 3. gun ikisinin de tabani cikti. Cunku yapistiricilari kurumustu artik. Ayrica, fermuarin oldugu kisimdaki deriler pul pul dokukuyor. CE 2-2-2 seviye bot ama bekledigi icin umarim korumasinda sikinti yoktur.

Kisacasi, bir daha eski deri urun almam.

Dukkanlari gezdigimde bazi eski urunleri en onlere koyduklarini gordum. Gunesten kendinden gecmis malzemeler. Çogunun derisi tas gibiydi. Size de oyle denk gelmis olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------

Bende Dainese markasının Street Darker modelini kullanıyorum ceket olarak. Benzer problem bende de olmuştu. Ben carbon D1 kısa kullanarak sorunu çözdüm.

O kadar uzun ki dirsek korumasi uzun eldivene gerek yok gibi duruyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

Sentetik ürün zamanla bozulabilir, bu noktada değişkenlik çok. Kimi sentetik malzeme ne yaparsanız yapın bozulur, kimi biraz daha sağlamdır.

Ancak hakiki kaliteli (top grain) deri yıpratılmadığı müddetçe (mesela çamaşır makinasinda yıkama) ömür boyu dayanır.

O kısım muhtemelen hakiki deri değildir, deri görünümlü sentetik malzemedir.

Derinin alt kismindan uretilen deri malzemelerin isiya mukavemeti az midir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------

Bende veloster var takas edek mi :p
Güzel montmuş gülegüle kullan :cherry:

Tesekkurler. Veloster modelini ben de dusunmustum ama bununla onun arasinda deride kalite farki vardi,bunu tercih ettim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Derinin alt kismindan uretilen deri malzemelerin isiya mukavemeti az midir?

Yarma derinin isiya mukavemetini bilemiyorum, ancak fiziksel strese dayanikli degil. Fazla esnetirseniz parcalaniverir. Ust deri butunlugunun korur, parcalanmaz.

Alpinestar'in Airmax Carbon eldiveni yarma deri. Delindi parcalandi gitti. Ucuz da degildi. Alpinestar markasina genel olarak sogudum o yuzden...

Yarma derinin isiya mukavemetini bilemiyorum, ancak fiziksel strese dayanikli degil. Fazla esnetirseniz parcalaniverir. Ust deri butunlugunun korur, parcalanmaz.

Alpinestar'in Airmax Carbon eldiveni yarma deri. Delindi parcalandi gitti. Ucuz da degildi. Alpinestar markasina genel olarak sogudum o yuzden...

Alpinestars'ın eldivenlerinde herkes aynı sorunu yaşamış.Held'den şaşmayacaksın eldiven konusunda

Forumdan Uzaklaştırıldı
Alpinestars'ın eldivenlerinde herkes aynı sorunu yaşamış.Held'den şaşmayacaksın eldiven konusunda

Büyük hata yaptılar. Ucuz bir şey de değil ki yenileyesin. Dainese aldım, gayet memnunum, hala yeni gibi. Çok da rahat.

alpinestars alıp da eldiven patlatmayan görmedim ben:) (2 ayda parçaladım ben de)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar