100bg den çok daha güçsüz güncel araba var mı?
1.2 atmosferikler var 60 70 küsür beygir
100bg den çok daha güçsüz güncel araba var mı?
sende ne ezdin bizi biraz daha alttan alsan özür diliyceksin nerdeyse..fiesta amerikadada var hatchback olarak 1.6 motorlu.. hatta bizim ülkemizde olmıyan sedan modeli bile amerikada var.. onlarda fransız italyan çok olmaz gerçi fiat 500 var az satışı olsada.. onlardada o segmentte kia soul var satışları çok iyi ,nissan versa var egea ayarında onlarda .. versalarda 1.6 .. honda fit falan var 1.5 motor.. yani ordada var..
Fiesta hiç görmedim trafikte, ama Ford'un websitesine baktım, harbiden de varmış... İki motor seçeneği varmış: Standart 1.6 motor 120 beygir, turbo 1.6 motor 200 beygir.
Fiat 500 ve Smart car daha çok hippiler ve gay abiler için![]()
Kia Soul çok var ama, bayağı sattı. Ama çok da küçük bir araba değil. Boyutuna göre geniş ve pratik. Motoru da 2 litre 150 beygir.
Fit şehir içinde tek tük görüyorum. Versa da bazen görüyorum, bildiğim kadarıyla satılan en ucuz araba, $12000 civarı.
NC750'den bahsediliyor aslında. Kimsenin aklına gelmemiş.
Motosikletle 120 ile giderken gücün (ve benzinin} yüzde otuzu insanın bedeninin rüzgar direncini aşmasına harcanıyormuş!
250cc motorlar 0 100 olarak 10 saniye ve biraz daha kisa surede ulasir fakat son kiz 160 lar civarindadir.
400cc scoter 1.6 otomatik araba degerlerine yakin sayilabilir.
eger uzun yolda bagirmadan gitsin manuel vites olsun dersen 500 cc motor hizlanmasi 6 saniye olsada son hiz 190 la civaridir.
eger tecrube varsa 500 cc manuel motor yada 400 cc civari scoter bu isi gorur diye dusunuyrm. yok eger tecrubesizseniz 250cc xmax. forza 250 veya 300. yada 250cc herangi bi japon dusunulebilor. tabi yamaha mt 25 ve r25 biraz daha seridir bunlardan ve sonhizda biraz daha hizlidir ve tecrube gerektirebilir
Bloomberg'in hazırladığı tabloya göre,
TÜRKİYE'DE 1 LİTRE BENZİN İÇİN GÜNLÜK KAZANCIN YÜZDE 5'İNDEN FAZLASI HARCANIYOR
Türkiye ise litre başına Ortalama bir sürücü ise yılda 36.16 litre kullanıyor, bu da sıradan bir maaşın 0.51'inin harcanmasına yol açıyor. Haberde ayrıca Türkiye'nin benzin için en yüksek verginin alındığı ülkelerden biri olduğuna dikkat çekiliyor.
Bu tablodan sonra, artık sadece dalga geçiyorum bu mevzu ile.