Formula 1 sesi çıkaran motor!!

ben 4 silindir ve daha çok silindir motor sesi hiç sevmedim.
arabalarda bile mustang tarzı sesler benim hoşuma gidiyor.
yani bana soracak olursan 2 silindir sesi daha güzel
ben şimdi böyle düşününec %100 amatör mü oluyorum anlamadım.

Hepsinin tadı ayrı

Hepsinin tadı ayrı

tabikide hepsinin tadı ayrı.

4 silindirde güzel 2 silindirde
hatta 2 zamanlı tek silindir de ayrı güzel

ama arkadaşın kendi fikrinde olmayanlara amatör demesi garibime gitti.

şimdi durum böyle olunca benim fikrime de o arkadaş uymayınca bana göre de o mu amatör olacak o zaman?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tabikide hepsinin tadı ayrı.

4 silindirde güzel 2 silindirde
hatta 2 zamanlı tek silindir de ayrı güzel

ama arkadaşın kendi fikrinde olmayanlara amatör demesi garibime gitti.

şimdi durum böyle olunca benim fikrime de o arkadaş uymayınca bana göre de o mu amatör olacak o zaman?

Bana oyle geliyor ki arkadas durumun farkinda ama insdanlarin tepki vermesinden zevk aliyor sanki.

O yuzden tepki alabilecegi seyler yazmayi tercih ediyor gibi. E herkes ilgiye muhtac tabi :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bana oyle geliyor ki arkadas durumun farkinda ama insdanlarin tepki vermesinden zevk aliyor sanki.

O yuzden tepki alabilecegi seyler yazmayi tercih ediyor gibi. E herkes ilgiye muhtac tabi :wiinkk:

ayy oyle mi dersin Haşmet! Bu kadar akıllıysan neden "Ingaa" falan yazıp en alt seviyede komiklik yapmaya çalışıyosun bunun cevabını ver..

Neymmişşş daha once hiç duymadığı Vmax sesini ışıklarda tanımışmış!!(vay anasını) Secilmiş kişi falan olmalısın Haşmetcim.

Yahu bilen var bilmeyen var,size gelip dünyanın en güzel motor(motosiklet) sesini gösteriyorum buna karşılık olarak daha kendilerinin bile inanmadığı Vmax sesi seviyorum,çift silindir sesi seviyorum diyolar..İyi ki patpat sesi (pancar motorundan yapılan taşıt) seviyorum ben diyen çıkmadı.

Sevin,kotu değil elbet,hepsi güzel.Ama lütfen yaniii en iyisini karşınıza koydum duruyor.Hayret bişey..

ayy oyle mi dersin Haşmet! Bu kadar akıllıysan neden "Ingaa" falan yazıp en alt seviyede komiklik yapmaya çalışıyosun bunun cevabını ver..

Neymmişşş daha once hiç duymadığı Vmax sesini ışıklarda tanımışmış!!(vay anasını) Secilmiş kişi falan olmalısın Haşmetcim.

Yahu bilen var bilmeyen var,size gelip dünyanın en güzel motor(motosiklet) sesini gösteriyorum buna karşılık olarak daha kendilerinin bile inanmadığı Vmax sesi seviyorum,çift silindir sesi seviyorum diyolar..İyi ki patpat sesi (pancar motorundan yapılan taşıt) seviyorum ben diyen çıkmadı.

Sevin,kotu değil elbet,hepsi güzel.Ama lütfen yaniii en iyisini karşınıza koydum duruyor.Hayret bişey..

Sen millletin keyfinin kahyası mısın ? Ne demek en iyi. Sen beğenirsin bir başkası beğenmez. Bu nasıl bir diktatörlük !!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
https://www.youtube.com/watch?v=K0_GCuim9kY

Bu video nun 0:40 - 0:48 saniyeleri arasındaki downshift sesinin aynısını 2. gönderdiğim videonun 3:30 - 3:40 arasında bulabilirsiniz,yalansa yalan deyin! Vmax miş pehh.

Bence konuyu açan da tartışanlar da amatör tanımını bilmiyor. Şu mübarek ayda boş boş birbirinizi kırıyorsunuz.

peki en iyisi olduğunu nereden bilelim. bize bunu kanıtlamalısın.
dünya genelinde oylama yapıldı ve sonuç bu mu çıktı
yoksa mühendisler tarafından bu mu seçildi
yoksa sen öyle diyorsun diyemi öyle oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence konuyu açan da tartışanlar da amatör tanımını bilmiyor. Şu mübarek ayda boş boş birbirinizi kırıyorsunuz.

amatör ifasesi bana çok komik geliyor,o yüzden kullanıyorum :)

eğer eski f1'den bahsediyorsanız zor gibi derim. v12 motorların verdiği ses çok farklı

tabii zamanla v10 - v8 ve en son v6 olarak hayatına devam eden bir yarış organizasyonu artık teknolojiye bağlı olarak motorlarında güçleri artınca güvenlik nedeni ile silindir hacmi ve silindir sayısını kısıtlamaya başladılar iyicene

işin aslı silindirlerini ne kadar çok ufaksa ve stroke oranı kısa ise daha fazla devir çevirebilirsiniz.

amerikan v8'lerini düşünün mesela
silindirlerin hacimleri kocaman ve stroke uzun mecburen. çünkü o kadar büyük silindire çok yüksek devirler çevirtemezsiniz fizikteki eylemsizlik kanunu gereği parçalara haddinden fazla yük biniyor bu durumda beygir gücü sınırlanıyor ama tork artıyor gibi gibi gibi gider

1983 te sıfır almıştım....Sesine aşık olmuştum..
6 ay bindim ses vardı ama hız yoktu..
6 ay sonra VF1000R satın aldım...

Yav tamda Kirw Team e saldırmıştı jemandcımla kulagını koparacaktık oldu mu şimdi bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar