Yanlış anlama usta da bunların hepsi işsizlikten. Yamalube koysalar ne olacak ki motor mu yanacak. Adamlar kendi üretimi yağlarının bilinirliğini, kalite imajını arttırmaya ve piyasaya yedirmeye çalışıyorlar. Yamaha nın motorunu beğenip alıyorsun da yağını niye beğenmiyorsun. Allah bilir motule vb ürettirip üstüne yamalube yazdırıyorlardır.
Yanlış anlama usta da bunların hepsi işsizlikten. Yamalube koysalar ne olacak ki motor mu yanacak. Adamlar kendi üretimi yağlarının bilinirliğini, kalite imajını arttırmaya ve piyasaya yedirmeye çalışıyorlar. Yamaha nın motorunu beğenip alıyorsun da yağını niye beğenmiyorsun. Allah bilir motule vb ürettirip üstüne yamalube yazdırıyorlardır.
Koy hocam koy motul. Al hevesini.
Bir fark olmadığını göreceksin.
Ek olarak Yamaha servisi olarak İstanbul'da Tuna'yı kullanırım. Şu ana kadar hiç bir zaman laf etmediler.
Koy hocam koy motul. Al hevesini.
Bir fark olmadığını göreceksin.
Ek olarak Yamaha servisi olarak İstanbul'da Tuna'yı kullanırım. Şu ana kadar hiç bir zaman laf etmediler.
Yamaha Tuna’yı Aradım. Yamalube olmaz ise servisten düşer lafını bizzat orası yaptı. 10000km’de yağ filtresinin değişmesi gerekiyor kitapçığa göre bana 20000km’de değişecek dedi. 10000km’de değişmesi lazım die de direttim ve hayır gerek yok dedi. Sonra üstelemedim. Servis randevumu iptal ettirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
Ayrıca Yamaha yarı-sentetik motor yağı atıyor. Ben tam sentetik koymak istiyorum. Gören de mineral yağ koyup fazla km yapmaya çalışıyorum sanacak![]()
Yamaha Tuna’yı Aradım. Yamalube olmaz ise servisten düşer lafını bizzat orası yaptı. 10000km’de yağ filtresinin değişmesi gerekiyor kitapçığa göre bana 20000km’de değişecek dedi. 10000km’de değişmesi lazım die de direttim ve hayır gerek yok dedi. Sonra üstelemedim. Servis randevumu iptal ettirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
Ayrıca Yamaha yarı-sentetik motor yağı atıyor. Ben tam sentetik koymak istiyorum. Gören de mineral yağ koyup fazla km yapmaya çalışıyorum sanacak![]()
Tuna Yamalube olmak şartıyla hangisini istersen kutuyu gözünün önünde açıp yağı kullanıyor.
bir ton tan tana ne gerek var koydur yağı çık servisden git ustana boşalt yağı kendi yağını koydurt olsun bitsin .. 100 tl de zararın olur en fazla ..
Kadıköy Ersoy moto da istediğiniz yağı koydurabiliyorsunuz. Ben 1 hafta önce kendi yağımı kendim getirip bakım yaptırdım.
Fakat saçma bir sistemleri var. Yağ değişimi dışında yapılan işlemler için ekstra işçilik alıyorlar. Ben mesela fren hidroliği, soğutma sıvısı, yağ ve yağ filtresi değiştirdim. Yağ değişimi için 185tl işçilik, diğer sıvılar için 247tl servis ücreti + malzemelerin ücretini aldı. Argo tabirle ne yaptıkları ortada. Gidecek arkadaşlar bu durumu önceden konuşup anlaşması lazım bence.
Bu kitapçık ile ilgili bir konu değil aslında.. Yani "yağ kullanım" prosedürü dünyada markalar için aynıdır.. Kitapçığa hiçbir marka Yamalube kullanmak zorunludur yazamaz sadece tavsiye edebilir.. Markanın onayladığı yağ listesinde yer alıyorsa bu yağ servis bunu seve seve kullanmak zorunda.. Yaptıkları itiraz garanti prosedürüne aykırıdır. Yağ tercihi zorunluluğu hiçbir marka getiremez..
Istisnalar olabiliyor. KTM, LC8 motorunun krankinda gumus kaplama kullanmis. Bir cok motor yaginda bulunan Cinko da gumus ile etkilesime girdiginden Motorex'e ozel yag urettirmis, her servisinde onu kullaniyorlar. Yag kaliteli zaten. Kendim degistirdigimde de Motorex ile degistirmistim.
neden motul abi?
serviste kullanılan tam sentetik yamalube, motul 5100 den kat be kat iyidir. motul 7100 ayarında bir yağ. motul koyunca motorun kanatlanıp uçacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. 30 beygirlik motorunda hic bir fark hissedemeyeceksin. koy yamalube yi geç. ilerde motorla ilgili bir sıkıntı çıkarsa en azından elinde yeptırım gücün olur.