R25 Arka Fren Abs Sorunu

Merhaba arkadaşlar,

R25 Abs modeli kullanıyorum. Bazen arka freni kullanmam gerektiğinde kanımca çok da sert basmadığım halde arka fren kitleniyor, evet kitleniyor abs devreye girmesini beklerken arka teker kayıyor. Sizlerde de bu sorunu yaşayan yada fikri olan arkadaşlar var mıdır ?

Belki motorfrenini fazla kullanıyorsun. Lastiklerde fazla hava veya tutuşu iyi değilse, motor frenlerken az birşeyde arka freni dokunur dokunmaz kayıyordur. Moror freni, arka tekeri bloke ettimi, abs bir işe yaramaz. Veya, belki vitesdeyken, teker kitledimi, abs daha geç devreye giriyordur. Vitesdeyken, freni seri birşekilde tutup bırakınca, şanzımana zarar vermesin diye. Servisi, ustası daha iyi bilir.

Lastiklerden kaynaklanan sorun da olabilir. irc felansa zaten direk kayıyor. Yumuşak hamurlu düzgün bir lastik takarsanız sorununuz büyük bir ihtimalle düzelir.

Selam dostum ben de R25 Abs kullanıyorum ancak arkası çok nadir de olsa m/s kadar kayıyor hemen abs hemen devreye giriyor. Motorda Abs olarak ilk deneyimim ön fren başarılı ama arkalar zaten hep kayıyordu şimdide sürekli abs de keşke arkaya abs koymasalarmış iptal etmeyi bile düşünmüyorum değil.

benim dominarda da arka fren kayıyor bazen ama bu tehlikeye atıcak derecede değil sendede öyledir muhtemelen misal lastik sıcak değilken özellikle kayar normaldir

Abs arıza lambası yanmıyorsa sistemde bir sorun yoktur. Tabi o motorda böyle bir lamba varsa.

Lastiklerden kaynaklanan sorun da olabilir. irc felansa zaten direk kayıyor. Yumuşak hamurlu düzgün bir lastik takarsanız sorununuz büyük bir ihtimalle düzelir.
Bir çoğu iyi lastik virajda motoru yatırmak için alıyor. İyi lastik güven açısından mororda en önemli faktörlerden biridir. Lastik tutmadımı, en iyi fren sistemi bile pek bir işe yaramıyor. Hatta dahada tehlike keşfediyor. :)
4 tekerde bir karış, motosiklette 3-5 parmak kadar yola temas, uçmakla sürmek arasında tek fark.

Son düzenleme:
Bir çoğu iyi lastik virajda motoru yatırmak için alıyor. İyi lastik güven açısından mororda en önemli faktörlerden biridir. Lastik tutmadımı, en iyi fren sistemi bile pek bir işe yaramıyor. Hatta dahada tehlike keşfediyor. :)
4 tekerde bir karış, motosiklette 3-5 parmak kadar yola temas, uçmakla sürmek arasında tek fark.

ben de duke 250 ile aynı sorunu yaşıyordum sık sık,

evet sanırım lastik...

250cc tek silindirde kaydırmalı debriyaj yoksa, fren motoru baya etkilidir. Düşünsana, çeyrak litre her kompresyona girdiğin, birde sıkıştırma oranı yüksekse, ne newtonmetre çekiyordur. Buna birde gaz kesili diye, ateşlemede üstbasınç yerine antbasınç, emmede altbasïnç ve egsozdada, 250cc'lik silindirdeki piston herseferinde frenleniyor. Yani, nekadar ćok cc ve az silindir, o kadar etkili motorfreni. Misal, 250cc 4 silindirde, tek silindire göre, o newtonmetreyi 4'e bölüyor. Yani, çok daha yumuşak bir motorfren etkisi oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:37 ----------

Virajlarda, motorfreni tam bir low veya hugh side tuzağı. Motor frenlerken, virajda motosikleti yatırdıkca, arka teker ilerleme hızından yavaş döndüğü için kitlenme denilebilinir. Bu etki fazla sürerse arka kayıp, lowside, yatırır. Fakat, lowside gerç3kleşmeden, arkateker tam tutuş sağlarsa, busefer motorsiklet tam ters tarafa jalkıp, high side, zıplatır. Yani, hızını, vitesini, devirini, konumunu virajdan œnce ayarlamak en sağlıklısı. Gerisi, lastiklerin tipi ve durumuna kalmış. :)

Merhaba arkadaşlar,

R25 Abs modeli kullanıyorum. Bazen arka freni kullanmam gerektiğinde kanımca çok da sert basmadığım halde arka fren kitleniyor, evet kitleniyor abs devreye girmesini beklerken arka teker kayıyor. Sizlerde de bu sorunu yaşayan yada fikri olan arkadaşlar var mıdır ?

Arka abs tek kenallı oluyor yani ön kadar hassas değil yani çok normal bir durum. Ben forza250ye sahibim ve 4000kmde bu şekilde arka lastiğimi bitirdim hatta daha da zorlarsan sağa sola kıçını attırırsan sağa sola sanki hiç abs yokmuş gibi atıcak.

Hocam arkayı boşver ön tarafın abs si çalışsın yeter. Arka teker kilitlendiğinde düşmezsin ama ön kilitlendiğinde düşüyorsun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar