Scooty mi glovo mu ?

Dostlar an itibariyle patronumla tartışıp işten çıkmış bulunmaktayım, scooty yada glovo yapmayı düşünüyorum, şuan için çok fazla paraya ihtiyacım yok o yüzden ufak getirisi olan bu işlerden biriyle çarkı çevirmek istiyorum bir müddet, tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi yada kötü yorumlarınız fikir önerilerinizi, tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim, konumum Bayrampaşa

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------

Yokmu fikri olan

Glovo veya getir diyebilirim. Getirin iyi yani kendi motorunu eskitmemiş olursun. Konumunda getirde kurye açığı varmı bir öğren bence

Scooty' i biliyorum ancak glovo hakkında malesef yeterli bilgim yok. Scooty' de eğer "bir iş" gözüyle yaklaşıp çalışırsanız ayda +8.000TL' yi kolaylıkla kazanabilir, iyice yüklenirseniz +12.000 TL üzerine çıkabilirsiniz. Hobi gözüyle yaklaşırsanız dahi askeri ücret üzerinde kazanabilirsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------

Glovo veya getir diyebilirim. Getirin iyi yani kendi motorunu eskitmemiş olursun. Konumunda getirde kurye açığı varmı bir öğren bence

Getir' de de gönderi/teslimat başı ayrıca ücret alınıyor. 1-2 TL gibi birşeydi yanılmıyorsam ama küçümsemeyin. Günde 30-40 teslimat yaptığınızda ki mesafeler genellikle çok kısa olduğundan yormuyor, maaşınızla birleştiğinde iyi rakkamlara ulaşabilir ve sn TheGokay' ın da belirttiği üzere kendi motosikletinize yatırım yapmak, sarf ve yakıt giderleriyle uğraşmak sorunlarınız da olmayacaktır.

Biyere girip çalışmak istemiyorum, scooty kafama yatıyor çünkü glovo da saat belirlemek gerekiyor

Bende borç ile motosiklet alacağım hafta sonları da bunlardan birinde çalışmak istiyorum günde ne kadar kazanabilirim Kural [ Z ] bey ?

Bende borç ile motosiklet alacağım hafta sonları da bunlardan birinde çalışmak istiyorum günde ne kadar kazanabilirim Kural [ Z ] bey ?

Ben scooty yapmıyorum. Ancak yolculuk esnasında scooty yapan bir arkadaşın lastiği patlamıştı, ona yardım ederken sohbet muhabbet bazı şeyleri öğrenmiştim.

Herşeyden önce ekipman v.s. sağlamanız gerekiyor
Bone ve kask olmazsa olmazlarıymış
Az yakan, yolda bırakmayan, artçı selesi rahat bir modele bir de topcase sabitleyeceksiniz
Sonra ver elini scooty

Ama hepsinden önce programa katılmanız gerekiyormuş. Scooty' de sürücü olarak çalışmak için uygulama üzerinden ön kayıt yapıldıktan sonra eğitime katılıyor, onay alırsanız sürücü ünvanı veriliyor v.s.

Motosiklet yoksa, motosikleti bu iş için alıp sonra da "sürücü eğitimi 5 ay sonra" cümlesine takılmayın da... Öncesinde bu tip bilgileri edinmek daha yararlı olabilir.

Ne kadar kazanacağım konusuna gelirseniz; arkadaşın bazı konulardaki durumunu öğrendiğimde kendisine 5.000 TL maaşlı bir iş teklifinde bulunmama rağmen, kendisi çok yoğun çalışmadığı halde bundan fazlasını kazandığını söyleyip teşekkür ederek reddetmişti. Sanırım bu bir fikir vermiştir :wiinkk:

ben scoty yi akşamları iş çıkışı keyfe keder yaparken bana 70 lira kalıyordu 2 saatlik çalışmada.
kazandığım değil bana kalan diyorum dikkatinizi çekerim.
giderleri hesapladıktan sonra kılçıksız bana kalan.
tabi şimdi fiyatlar yükseldi daha çok kazandırır

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben scooty yapmıyorum. Ancak yolculuk esnasında scooty yapan bir arkadaşın lastiği patlamıştı, ona yardım ederken sohbet muhabbet bazı şeyleri öğrenmiştim.

Herşeyden önce ekipman v.s. sağlamanız gerekiyor
Bone ve kask olmazsa olmazlarıymış
Az yakan, yolda bırakmayan, artçı selesi rahat bir modele bir de topcase sabitleyeceksiniz
Sonra ver elini scooty

Ama hepsinden önce programa katılmanız gerekiyormuş. Scooty' de sürücü olarak çalışmak için uygulama üzerinden ön kayıt yapıldıktan sonra eğitime katılıyor, onay alırsanız sürücü ünvanı veriliyor v.s.

Motosiklet yoksa, motosikleti bu iş için alıp sonra da "sürücü eğitimi 5 ay sonra" cümlesine takılmayın da... Öncesinde bu tip bilgileri edinmek daha yararlı olabilir.

Ne kadar kazanacağım konusuna gelirseniz; arkadaşın bazı konulardaki durumunu öğrendiğimde kendisine 5.000 TL maaşlı bir iş teklifinde bulunmama rağmen, kendisi çok yoğun çalışmadığı halde bundan fazlasını kazandığını söyleyip teşekkür ederek reddetmişti. Sanırım bu bir fikir vermiştir :wiinkk:

açık hala var mı hocam :)

Motosikleti
D400
Sanırım Su an ücretlendirmede

Scotty
Sarı Taksi
Uber

sıraması var.

1 ve 3. arasında km de 50 kuruş fark varmış diye okudum. Açıkçası km de 25 kurus yakan motosikletle gelen adama da km başı 10 katı verilmez.

ben scoty yi akşamları iş çıkışı keyfe keder yaparken bana 70 lira kalıyordu 2 saatlik çalışmada.
kazandığım değil bana kalan diyorum dikkatinizi çekerim.
giderleri hesapladıktan sonra kılçıksız bana kalan.
tabi şimdi fiyatlar yükseldi daha çok kazandırır

Hocam müşteri mi götürüyorsunuz ? Yoksa paket servisi falan mı ?

Daha bu sabah 8.50 sularında Zincirlikuyu-Levent arasında turkuaz yelekli sivil trafik polisleri motosikletlerin geçeceği şerit aralarını tutmuş, artçılı olanları çeviriyordu. Sabah akşam 1. köprü girişlerinde de yoğun Scotty kontrolü mevcut. Ama yaka değiştirmeden nasıldır fikrim yok. Para kazanmak tamam, güzel ama yakalanma riski bile ürkütüyor beni.

Daha bu sabah 8.50 sularında Zincirlikuyu-Levent arasında turkuaz yelekli sivil trafik polisleri motosikletlerin geçeceği şerit aralarını tutmuş, artçılı olanları çeviriyordu. Sabah akşam 1. köprü girişlerinde de yoğun Scotty kontrolü mevcut. Ama yaka değiştirmeden nasıldır fikrim yok. Para kazanmak tamam, güzel ama yakalanma riski bile ürkütüyor beni.

Artıyla ağız birliği yaparsın önceden atlatırsın bunu ama scotty’i bitirmek isteseler şunu yaparlar; sivil polisler scotty uygulamasına kayıt olur ve bir sürücü çağırır gelen motora biner ve cezayı yazar bunu 7/24 yapabilirler. Tamamen önünü kesmek istemiyorlar. Durum çok saçma değil mi?

Ceza makbuzunu resimleyip gönderiyorsunuz. Scooty cezayı sizin yerinize derhal ödüyor. Ardından Scooty cezaya usulsüzlükten itirazda bulunup iptalini sağlayarak cezanın geri ödenmesini sağlıyor. Yasadaki bir açığı kullanıyor diyelim. Bu yolla istedikleri kadar ceza kessinler, siz eğer kaskı takıp belgelerinizi tam tutuyorsanız, kurala aykırı sürmüyor kırmızıda geçmiyorsanız birşey olmuyor, scooty ödüyor. Yeter ki müşteri memnuniyetini yüksek tutun.

Biraz al gülüm ver gülüm hesabı gibi. Polis memurlarına "bunları çevirip ceza kesin" diyerek biraz yıldırma politikası izlenirken diğer taraftan da scooty "kesersen kes kardeşim, yasal bir engel yok, ben buna şu maddeden itiraz eder iptal ettiririm. İstediğin kadar kes" diyor. Olay bundan ibaret.

Yani scooty sürücüsü cezadan maddi olarak etkilenmiyor diyebiliriz. Sadece psikolojik baskı :farao:

Ceza makbuzunu resimleyip gönderiyorsunuz. Scooty cezayı sizin yerinize derhal ödüyor. Ardından Scooty cezaya usulsüzlükten itirazda bulunup iptalini sağlayarak cezanın geri ödenmesini sağlıyor. Yasadaki bir açığı kullanıyor diyelim. Bu yolla istedikleri kadar ceza kessinler, siz eğer kaskı takıp belgelerinizi tam tutuyorsanız, kurala aykırı sürmüyor kırmızıda geçmiyorsanız birşey olmuyor, scooty ödüyor. Yeter ki müşteri memnuniyetini yüksek tutun.

Biraz al gülüm ver gülüm hesabı gibi. Polis memurlarına "bunları çevirip ceza kesin" diyerek biraz yıldırma politikası izlenirken diğer taraftan da scooty "kesersen kes kardeşim, yasal bir engel yok, ben buna şu maddeden itiraz eder iptal ettiririm. İstediğin kadar kes" diyor. Olay bundan ibaret.

Yani scooty sürücüsü cezadan maddi olarak etkilenmiyor diyebiliriz. Sadece psikolojik baskı :farao:

Peki motosikletin bağlanması ve ceza puanı durumu nedir? @mece14 'ün dediği gibi, tamamen engellemek isteseler uygulamadan sürücü çağırıp anında keserler cezayı. Ama onu da istemiyorlar.

bide motor bağlanma olayı var.
önceden yakalandığında motor senin üzerine değilse bağlamıyor sadece ceza kesiyorlardı. öyle rahattı
ama sonradan işler değiştir. motor kimin üzerine olursa olsun bağlıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar