İyi ama konunun beygir gücü ile doğrudan bir alakası yok, Harley'lerde beygir gücü hacme göre sürünüyor ama tren gibi çektikleri için düşük devirde çok rahat o dediğiniz süratlerde yol alıyorlar.
Benim 500cc de şehir içinde (hele akşam full adım adım trafikte) eski 250cc scooter'ım kadar yakıyor (3,6-3,8) (Ama scooter şimdikinden sadece 5kg hafifti, onun etkisi mühim tabi...) Bu hangi kıstasa göre bakarsanız bakın azdır.
Tracer'la şehir içinde 4-4,5 l/100km de gayet mümkün. (NC ile ben 3,9 yapıyordum full trafikli yolda.)
Mevzu tam olarak şu: düşük devirde ilerleyebilen / çeken, verimi yüksek motorlar nispî olarak az yakar.
Motosikletin ne kadar yaktığı da bence "akademik" bir konu, araba ile aynı yaksa bile aynı mesafeyi (sıkışık trafik için söylüyorum) 3'te 1'i sürede aldığı için pratik karşılaştırmada o kadar az yakacaktır.
Benim haftalık rotam için bu zamlı benzin fiyatlarıyla bile ulaşımım aylık kullanacağım akbil'den ucuza geliyor, Yıllık bana kazandırdığı 12 günü de saymıyorum; ona paha biçilemez... (Maaşımdan oranlarsak motosiklete tüm harcadığım parayı - benzin bakım trafik mtv kasko ne varsa hepsini - çıkartıyor.)