merhaba arkadaşlar sorum kısa ve net yardımcı olursanız sevinirim.
2013 model scarabeom var , yolculuk esnasında eskiden trafik vs gibi durumlarda hararet göstergesi makul derecelerde yükselerek fan açma sonucunda tekrar eski noktaya gelirdi.
ancak şimdilerde hararet göstergesi eski halinden çok daha yukarı kalkıyor,fanın harareti düşürmesi çok daha fazla sürüyor ve düştüğü noktadan tekrar kısa bir süre sonra tekrar yukarı cıkıyor.
neden kaynaklanıyor olabilir teşekkürler.
Selamlar,
Aynı araçtan 2014 modelini ben de kullandım, nefis bir scooter, çok memnun kaldım, ancak böyle bir sorun yaşamadım.
Hararet yükselince fan devreye girdiğine göre elektriksel bir sorun yok diye tahmin yürütebilirim.
Sorun ne olabilir?
Su soğutma radyatörü bir önceki nesil scooterlerde olduğu gibi onda da öndedir, gidonun hemen altına konumlanmış vaziyette. Haliyle bir ihtimal önden gelen çamur, yaprak vs tıkamiş olabilir, temiz olduğundan emin olun.
Bir diğer seçenek; motordan aracın önündeki radyatöre giden iki su hortumu mevcut, bağlantı yerlerindeki kelepçeler zamanla gevşemiş ise sızıntı yapabilir, veya su hortumlarında patlak varsa yine su sızıntısı olacağından su eksilmesi olasıdır, su seviyesini kontrol edin. Torpido gözünün sol tarafında genleşme kabı vardır, oradan seviye yi görebilirsiniz.
Sayfa 66;
https://cdnmedia.endeavorsuite.com/images/organizations/05211b9c-b6c7-4840-8e84-2970c2318c24/Aprilia%20Scarabeo%20200%202007.pdf
Bir de su pompasından çıkan hortumların kelepçelerini de ilk etapta kontrol edebilirsiniz, motor bloğunun sağ tarafında.
Bir diğer olasılık, su pompası arıza yapmış olabilir, haliye devirdaim basıncı azalmıştır.
Aracınızın kaç km de olduğunu bilemiyorum ancak soğutma sıvısı eskimiş de olabilir, su ile antifriz karışımıdır, artık organik soğutma sıvısı kullanılmakta, yenilemekte fayda vardır.
Ben aracımın bakımlarını İstanbul Kadiköy Motor'da Kadir Özen'de yaptırmıştım, memnun kaldım, şayet İstanbul'da yaşıyorsanız tavsiye ederim.
Umarım sorunuz bir an önce çözülür, motorunuzda ısı problemi oluşursa daha büyük masraflar açabilir, mümkün olduğunca çabuk müdahale edin derim.
Yurt içinde ve dışında onunla epey dolaştım, unutamadığım bir araçtır, iyi günlerde kullanın.
Sevgiler...