Motosiklet hobi aracıdır, kafan esince binmek,özgürce gaz açmak, canın sıkıldımı atlayıp uzun yol yapıp orada keyifli bir yemek yemek...vs Gözün benzin göstergesinde oldumu, aklında benzinin ne kadar fiyatı olduğu yada ekonomi yapayim diye kasıntı bir sürüş oldumu,motosiklet hobi aracı olmaktan çıkar, eziyet aracına dönüşür. Zamaninda çok vardı cevremde böyle tipler, benzinleri asla çeyrek depoyu geçmeyen, ceplerindeki son paraları ile supersport motosiklet almış, güzelyalıda kafeye oturduğumuzda çaydan başka birşey içmeyen tipler. Motosikletinde kasko yok, üzerindeki kiyafetler uyduruk ama motoruna egzoz takar, evinden kafeye gelip ucuz diye çay içer. Bu tiplere hadi buradan sıkıldık bir çeşme yapalım,bir akşam yemeği yiyelim dediğimde suratıma bön bön bakarlardı. Bunlar yilda bir kere katildiklari Festivallere 100km/h hizi gecmeden yolda hepimizi şişiren, gözlerini benzin gostergesinden ayirmayan, gittikleri festivalde kız arkadaşlari ile cadirda kalip motorlarini calinmasin diye agaclara baglayan, orada millete benim şöyle motorum var, şöyle gidiyor havaları yapan tiplerdi.
Herkesin belli bir durumu var eyvallah buna lafimiz yok, ama buyuk hacimli motosiklet gercekten hobi isidir, masraflidir. Haftada bir gun pazar gunu motora binecegim, onda da gozum benzin gostergesinde olacak, istedigim yere gidip istedigimi yiyemecegim. Motosikleti park ettigim yerde kaskosu olmadığı icin aklim kalacak mumkunse kafede motoru gorur sekilde oturacagim, sonrada bende buyuk makina var diye ahkam kesecegim.
Afedersinizde boyle motorculuk olmaz. 125 lik makinaya binerim geregi gibi gezerim, cakma motorcu olacagima.
konu başındaki mesajıda okumadım aradaki mesajlarıda okumadım sadece son sayfada bir arkadaş gereksiz yazınca alıntıladığı mesajın başını okudum bakdım gereksiz bir şey yok komple arkadaşın yazısını okudum..sadece bu yazıya cevaben yazıyorum..
Bu yazının altına imzamı atarım.. buna şerh koyan muhalif olan arkadaşların baba parası yiyen kendi parasını kazanmayan insanlar olduğunu düşünüyorum.. Baba parası yiyen insanlar kendi paralarını kazanmadıkları için onlar olaya egosal ve zevkleri merkezinde yaklaşabilirler.. Çoğuda bilmez motor gideri nedir verir kredi kartını ekstreyi peder bey öder zaten.. Saygımda var biz o kadar şanslılardan olamadık.. baba parası yemek bir eleştiride değil varki yiyor ..
Belkide bundan çok kılı kırk yarıyoruz.. kendi paranı kazanınca harcadığın her kuruşun hesabını yapıyorsn istediğin kadar zengin ol hiç farketmez.. Zengin oldukça giderlerinde çeşitlenip lüksünde artıyor çünkü.. istersen ayda 10 bin lira kazanmaya başla bu sefer 2 bin lira kira verdiğin evden çıkıp 5 bin lira kirası olan daha lüks korunmalı sitede falan kalmaya başlıyorsun.. Hayatn seni her şekil ekonomi yapmaya itiyor heleki türkiyede..
Ekmeğini kazanan maaşlı yada kendi işi olan bütün gün çalışan ve gün içi ulaşımınıda motorla yapan haftasonu gezmesinide motorla yapan yani hem ulaşım aracı hemde hobi aracı olarak kullanan insan için motor giderleri tabiki ön plandadır..
yağın litresinden haberiniz varmı ne kadar motul 7100 4 litrelik 2019 üretimi arayın bakın fiyatları ne kadar biz 200 tl den aşağı bulamadık oda dost indirimi falan internette 250 tl lere satıyorlar..
peki kaliteli balata setinden haberiniz varmı ne kadar 250cc lik R25 lerin ebc ön balatası 160-170 tl oda bulabilirsen 200 den aşağı veren yok..
şu anda piyasadaki en küçük hacim ucuz japon motorsikletinin grenaj fiyatlarından haberiniz varmı, servis usta içlik fiyatlarından haberiniz varmı...
Benzinin fiyatından haberiniz varmı 7 TL yi de geçdi 7.06 oldu tahminim hazirana kadar 7.5 TL yi görücek benzin.. 7-7.5 tl gibi rakamları görmezden gelicek bir zihniyetlede benim konuşucak bir şeyim olmaz.. çünkü dünyalarımız çok ayrıdır..
şimdi bu yorumun neyi gereksiz şu arkadaşın dediği tipte çevremde onlarca insan var.. Hayatım boyuncada yüzlercesini gördüm çoğuda motoru bırakdı sattı gitti falan..
iş tabiki hava atmaya gelince ama zamanında bendede vadı canım 600rr geçdik o yollardan bizden geçdi artık motor çoluk çocuk işi genç işi yavv falan demeler.. hani tanımasak zamanında sende 600rr vardı doğru iki sene toplasan 200 km yapmadın scooter gibi şehir içinde 70 -80 geçmedin cafenin önüne çekip hava atma dışında bir haltta yapmadın.. sattın motoru yıllar geçmiş şimdi öyle bir anlatıyrosunki sanki piste çıkmış gaz açmış uluslar arası motorla geziler yapmış motora doymuş kapatmış o sayfayı..
Herkes maddi gelirleri imkanları arasında motor sürer o yüzden bunlarla çarpışmamak lazım.. aydan 10 bin lira maaşı lan bir adam ayda 5 bin lira maaş alan adamın halinden anlamaz ayda 5 bin lira maaş alan adamda ayda 2 bin lira asgari ücretle geçinmeye çalışan adamın halinden anlamaz..