sahibinden sahtekarları

Arkadaşlar bir süredir malum siteden motosiklet ilanlarına bakıyorum ve türlü türlü hile-hurdayla karşılaştım. Her ne kadar site yetkililerine şikayetlerimi sitenin izin verdiği ölçüde yapmış olsamda burdan da en azından birkaç tane sahte' ilanı paylaşmak istedim. Maksat benim durumumdaki arkadaşlara bir faydası olsun.
Öncelikle Yamaha YZF-R 25 model motosiklet aramaktaydım.

#684801780 no.lu "Ayşenur Atalay" rumuzlu satıcının sattığı modele ait şasi no. istediğimde gelen numaranın başka bir modele ait çıkması ve yazışmalarda satıcının bunu ısrarla inkar etmesi, hatta sonradan da kuzeni olduğunu iddaa ettiği (ki motosiklet kuzeninin üzerineymiş) kişinin araması ve ruhsatta böyle yazdığı ve ruhsatın noterden alındığıyla ilgili bir sürü safsata..

ilan no.sunu hatırlamadığım fakat bana verilen şasi no.su MH3RG105000003614 olan ve satıcının sadece sağa yattı bir kere abi dediği ve yanlış hatırlamıyorsam Bostancı'dan bir motorcu esnafın sattığı motosiklet. Evet motorun giderinde herhangi bir sorun çıkmadı ekspertizde hafif sağa yatması dışında fakat gelen mesajda sadece 12.237 TL lik ağır hasar kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Neyse dur bakalım aramalarım devam ediyor ve bu başlığı motosiklet alana kadar çıkan sonuçlarla güncellemeye devam edeceğim.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Valla bir sürü var böyle bende bakıyordum bir haftadır r25 ve mt 25 lere adamlar resmen beni sıfıra ittiler sıfırından pahalı yazmışsın diyorum adama diyo ki plaka masrafın 1000 km bakım masrafın yok diyo rodajla uğraşmican diyo :D Gittim sıfır mt 25 aldım dün itibariyle

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
En bayıldığım tip,2017 modele 2018 yazıp,abi model 2017 ama 2018 de trafiğe çıkışlı diyen tipler :)

Canınızı sıkmayın, o sitede gerçekten dürüst insanlar da var.

Ama tabi ki siz onlara denk gelene kadar bu sayfa epey dolacak gibi :queen:

İlan numaralarını da ekleyin, biz de bakalım :bounce:

En bayıldığım tip,2017 modele 2018 yazıp,abi model 2017 ama 2018 de trafiğe çıkışlı diyen tipler :)

Bu olay anlattığında itici gözüküyor ama başıma geldi ve böyle de sattım. İlanda da belirttim ama.
2016 yılında 2016 model olarak satın aldım. Ülkeye gelişi 2-3 ay sürdü ve 2016 aralık 15de ülkeye giriş yaptı. 1215cc motora 15 günlüğüne bir ton MTV vermek istemediğim için 2017 ocakta da trafiğe çıktı.

motoru yeni çalınan biri olarak söyleyeyim gördüğüm manzaralarda yüzde 80inden fazlası çalıntı change motor...

almayın aldırtmayın...

hele hele 2. el sitelerinde neredeyse her 3 ilandan 2 si çalıntı motor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:26 ----------

bazı modeller var ktm duke yamaha r25 fazer tracer 600 honda ss motorlar bunlara çok dikkat edin..

hangi marka ilgili senede satış birincisi oluyorsa o sene o markalar daha çok çalınıyor.

Bu olay anlattığında itici gözüküyor ama başıma geldi ve böyle de sattım. İlanda da belirttim ama.
2016 yılında 2016 model olarak satın aldım. Ülkeye gelişi 2-3 ay sürdü ve 2016 aralık 15de ülkeye giriş yaptı. 1215cc motora 15 günlüğüne bir ton MTV vermek istemediğim için 2017 ocakta da trafiğe çıktı.

Model yılı 2017'dir. Bunu belirtirsin sorun değil tabi ki ama 2018 yazarsın ve 2017 de olmayan 2018 de olan özelliği alıcı motorda arar işte o zaman işin çakallığı ortaya çıkıyor.Demek istediğim kendini akıllı sananların bu model yılıyla kişileri soyma çalışmaları. Alıcı fiyatı araştırdığın da model yılına göre düşük olduğunu görünce aa ben bunu alayım kafasına geliyor. Özellikle bu işleri hiç bilmeyen arkadaşlar.

Motosikleti
D400
Satıcı dolandırıcı
Alıcı ölücü.

Genelleme yapmayalım ama çoğunluk böyle.

Aciliyetin vardır 10 bin tl olan ürünü 8.5'e koyarsın; zaten düşük olduğu bariz ortada olan fiyatı düşürmeye calısırlar.
Kabul etmezsin; tamam derler yüzyüze yine düşürmeye çalışırlar.

Hasar kayıtlı araç almamak ıstersın ama hasar kayıtlı aracına laf edenleri kınarsın.

Kısaca alıcı da satıcı da çakal olmuş; adam eşşeği boyayıp zebra diye satarsa şaşırmam.

Satıcı dolandırıcı
Alıcı ölücü.

Genelleme yapmayalım ama çoğunluk böyle.

Aciliyetin vardır 10 bin tl olan ürünü 8.5'e koyarsın; zaten düşük olduğu bariz ortada olan fiyatı düşürmeye calısırlar.
Kabul etmezsin; tamam derler yüzyüze yine düşürmeye çalışırlar.

Hasar kayıtlı araç almamak ıstersın ama hasar kayıtlı aracına laf edenleri kınarsın.

Kısaca alıcı da satıcı da çakal olmuş; adam eşşeği boyayıp zebra diye satarsa şaşırmam.

Şuan rakamı hatırlamıyorum honda civic aracımı satarken örneğin 27,500 e anlaşmıştık. Notere girdik sayıyorum sayıyorum 27,400 sayıyorum sayıyorum 27,400 artık sinirlendim. Dedim ben mi yanlış sayıyorum burada 27,400 mü var. Adam dedi 100 lira da kırdım pazarlık sünnettir diye. Ayar oldum parasını geri verdim aracımı satmadım. Neler var neler Allah doğru insanlarla karşılaştırsın.

R25 - MT25 güzel giden yakışıklı motorlar bende zamanında kısa süreliğine R25 sahibi olmuştum. Şimdi bu motorları özellikle R25 alacak olan arkadaşlar 2-3 bin kar etmek için suyu sıkılmış motor almamanızı tavsiye ederim. Bu motorları alıp durmadan zorluyorlar efendi gidecek adam pek tercih etmiyor zaten. Bir sürü 250cc var piyasada hor kullanılmış bir yamaha çok can sıkabilir.

#684801780 no.lu "Ayşenur Atalay" rumuzlu satıcının sattığı modele ait şasi no. istediğimde gelen numaranın başka bir modele ait çıkması ve yazışmalarda satıcının bunu ısrarla inkar etmesi, hatta sonradan da kuzeni olduğunu iddaa ettiği (ki motosiklet kuzeninin üzerineymiş) kişinin araması ve ruhsatta böyle yazdığı ve ruhsatın noterden alındığıyla ilgili bir sürü safsata..

Bu sahtekar arkadaş ilan no.sunu güncellemiş bilginize :)

Arkadaşlar bir süredir malum siteden motosiklet ilanlarına bakıyorum ve türlü türlü hile-hurdayla karşılaştım. Her ne kadar site yetkililerine şikayetlerimi sitenin izin verdiği ölçüde yapmış olsamda burdan da en azından birkaç tane sahte' ilanı paylaşmak istedim. Maksat benim durumumdaki arkadaşlara bir faydası olsun.
Öncelikle Yamaha YZF-R 25 model motosiklet aramaktaydım.

ilan no.sunu hatırlamadığım fakat bana verilen şasi no.su MH3RG105000003614 olan ve satıcının sadece sağa yattı bir kere abi dediği ve yanlış hatırlamıyorsam Bostancı'dan bir motorcu esnafın sattığı motosiklet. Evet motorun giderinde herhangi bir sorun çıkmadı ekspertizde hafif sağa yatması dışında fakat gelen mesajda sadece 12.237 TL lik ağır hasar kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Neyse dur bakalım aramalarım devam ediyor ve bu başlığı motosiklet alana kadar çıkan sonuçlarla güncellemeye devam edeceğim.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bunlar yüzünden gittim 0 aldım stressiz

Bu sahtekar arkadaş ilan no.sunu güncellemiş bilginize :)

Tespit ettiyseniz Savcılığa suç duyurusunda bulunun.

R25 - MT25 güzel giden yakışıklı motorlar bende zamanında kısa süreliğine R25 sahibi olmuştum. Şimdi bu motorları özellikle R25 alacak olan arkadaşlar 2-3 bin kar etmek için suyu sıkılmış motor almamanızı tavsiye ederim. Bu motorları alıp durmadan zorluyorlar efendi gidecek adam pek tercih etmiyor zaten. Bir sürü 250cc var piyasada hor kullanılmış bir yamaha çok can sıkabilir.

Hocam bunun motorun yakışıklılığıyla ne alakası var? S1000RR daha yakışıklı,onu kullananlar motoru zorlar, o zaman S1000RR hiç alınmaz? Efendi gidecek adam da kullanıyor R25' i. Genelleme yapmaya ne gerek var? Mondial de alacak olsan BMW de alacak olsan alır götürür ekspertizini yaptırtırsın. Uyarsa alırsın uymazsa almazsın. Bu kadar basit.

Imkanlar ölçüsünde " 0" alın.
Ikın ci ele mümkün olduğunca bulaşmayın.
Heves ve heyecaninizin esiri olmayın.

Hocam bunun motorun yakışıklılığıyla ne alakası var? S1000RR daha yakışıklı,onu kullananlar motoru zorlar, o zaman S1000RR hiç alınmaz? Efendi gidecek adam da kullanıyor R25' i. Genelleme yapmaya ne gerek var? Mondial de alacak olsan BMW de alacak olsan alır götürür ekspertizini yaptırtırsın. Uyarsa alırsın uymazsa almazsın. Bu kadar basit.

Hocam, efendi gidecek adam da alıyor tabii bu motoru ancak özellikle R25 için konuşursak alanların çoğunluğu efendi gitmek için değil ucuz yollu asfalt ağlatmak için alan kanı kaynayan geçler ve kendilerini genç hissedenler. Asfaltı ağlatırken de motorun da anası ağlıyor tabii.
Buradaki genelleme " Arkasında Tuğra çıkartması olan Doblocuların neredeyse hepsi katil sürüyor" gibi bir genelleme. Belli resmî bir istatistik yok tabii ama yolda karşılaştıklarımızdan bu fikir ortaya çıkıyor.

Zaten ilan başlığı "Hasarsız siyah yılan"

Zaten apaçilik her yerden akıyor. "Kara kobra satışta", "yer kaplanı uçuşta", "Fırtına Recai kopuşta" gibi ilanlara baştan bulaşmıyorum.

Her zaman aynı olmuyor 6 ay mt-07 aradım bir gece 23.00 da ilana eklenen motora müşteri oldum sorguladım ertesi gün gidip Alanya’dan ekspertiz yaptırıp aldım motorumu.Ama diyorum ya 6 ay aradım içime sinmedi birşeyler.ama 1 saatte ilandan çektirdim motoru .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar