At kafasını kaska göre yaptırıp İstanbul’da dolaşsın bence 
kanka 125f şekliyle şemaliyle yakıt tasarrufu ile tam sana göre bi alet.
senin yazıları okuyunca abs yokken henüz motorlarda hatta arabalarda bile çok yaygın değilken 90 lılarda.. absiz iyi yaşamışız biz şükür ediyorumhatta türkiye insanlık iyi yaşamış ..
![]()
çocuk ön freni sıkınca kendimi yerde buldum gözümü hastanede açtım dedi..... şimdi sizin üstün zekanızla ben boy ölçüşemem diye evelden yazıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:34 ----------
Araba gene 4 teker ön fren diye birşey yok araba ile motoru kıyaslamak çok yanlış.... euro4 standardı bizden akıllıki abs siz 125 cc üstü motor olmayacak diyor, çünkü kazaların %80 i panik fren 100 kazanın 80 tanesi sadece frenleme kaynaklı üzücü değilmi
Bak sana sayayım kardeş,
Mondial vulture (abs yok)
BMW1100rt (abs var)
NS200 (abs yok)
CBR250R (abs yok)
Aralarda Honda TA, F650, RR 250 Daytona, RR 250 Classic, R25 (Hiçbirinde ABS yok)
Toplamda 6 yıl motor kullandım, bu 6 yılda 100 bin km yapmışımdır. Saydığım motorlardan en kısa süreli kullanıp en az yol yaptığım motor (aralarda kullandıklarımdan bile) 1100RT'dir. Yani 100 bin km'nin belki 98 bin km'sini abssi olmayan motorlar ile yaptım ve yaşıyorum hayret.
Motor dengesiz değildir, üzerindeki dengesizdir. CBR250 motorum durduğu yerde bile devrilmedi. En çok da o motorla yol yaptım. ABS'si olmayan motor seni üzerinden atmıyor yani.
Tamam o zaman dunya ortalamasi sensin simdi bacagi kirik platin takilmis arkadasi arayip hata sende dersin
Sonra avrupa birligi euro 4 standardini hazirlayan komisyon veya muhendislere gidip ben kaza yapmadim baskasida yapmayacaktir sokun abs leri diyorsun
Konu cok kolaymis tsk
Arkada çift amortisör olması tercih edilmeyen bir durumdur, eski teknolojidir. Tek amortisörler virajlarda daha dengelidir