Topcase zırıltısı

Merhaba,

Bu sesi önlemenin bir yolu var mıdır? Maxem SL45 kullanıyorum, çantanın alt plakası zamanla esnediği için sanırım tabla ile arasında boşluk oluşuyor ve çukura girdikçe oraya vurup ses yapıyor. Yapışkanlı süngerlerden yaptım ama hala kesemedim, en ufak çukurda ses yapıyor. Buna ne gibi bir çözüm yapılabilir ya da ses başka bir sebepten geliyor olabilir mi?

Teşekkürler.

plastik parça sıkıştırcak bi yer varsa öyle önüne geçersin sesin.

en iyisi yan çanta. yan çantada ağırlık dengesi daha iyi sağlandığı için sarsıntı yapmıyor ve savrulmuyor. 2 tane 33 lt çanta alıp dikey konumda takacaksın. ne zırıltı he hırıltı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
maxem çanta nedir :D italyan çivi marka al ses felan yok

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
maxem çanta nedir :D italyan çivi marka al ses felan yok

olm jenıfır lovrınstan sonra senınde ifşan çıkmış

V9JBLq.jpg

Motosikleti
Henüz yok.
Merhaba,

Bu sesi önlemenin bir yolu var mıdır? Maxem SL45 kullanıyorum, çantanın alt plakası zamanla esnediği için sanırım tabla ile arasında boşluk oluşuyor ve çukura girdikçe oraya vurup ses yapıyor. Yapışkanlı süngerlerden yaptım ama hala kesemedim, en ufak çukurda ses yapıyor. Buna ne gibi bir çözüm yapılabilir ya da ses başka bir sebepten geliyor olabilir mi?

Teşekkürler.

Çantayı tabladan çıkarmak için kullandığın kırmızı düğme ses yapıyor onun etrafına plastik parça yapıştırma yaparsan sıkıntı olmaz, düğmeye değil kenarına oring gibi bir parça yapıştırarak dene birde alt tabla ile çantanın oturduğu kısım arasına da parça koyun.

Çantayı tabladan çıkarmak için kullandığın kırmızı düğme ses yapıyor onun etrafına plastik parça yapıştırma yaparsan sıkıntı olmaz, düğmeye değil kenarına oring gibi bir parça yapıştırarak dene birde alt tabla ile çantanın oturduğu kısım arasına da parça koyun.

Yarın deneyeceğim, sonuçları paylaşırım.

Teşekkürler.

Valla konuyu görünce aha benim derdim dedim. Sonucu paylasirsaniz sevinirim aynı sesten ben de rahatsız oluyorum

Çantalarda tek bir mekanizma bulunmadığı için bu sesi tamamen kesmeniz teknik olarak imkansız. Motosiklete biniyorsunuz her türlü bu tip seslere alışmanız gerekecek. Kaskın sesi montun sesi derken şimdide çantanın sesi çıktı :) Yakında en sessiz çanta diye milleti düdüklemeye başlarlar.

Çantanın ses yapabileceği birden fazla mekanizma var

Kilit göbeği
alt tarafta çantanın tablaya oturduğu ve kilit görevi gören metal parça
çantanın oturduğu tablanın üzerindeki lastik contalar
Çantanın kapak boşluğu...

Bu etkenlerin hepsi birleşerek değişik sesler çıkaracaktır. Hepsini kontrol etmeniz gerekiyor önlem tabiki alıp sesi azaltabilirsiniz, fakat hiçbirzaman tam sessiz bir hale getiremessiniz... Ses kavramı göreceli olduğu için bazen karşınıza abi ben şu markayı kullanıyorum muazzam sessiz diyen kişiler çıkarabilir çokta aldırış etmeyin.

Motosikleti
Honda CBF 250
Bende de çanta ile tabla arasında zırıltı vardı... Plastik Doğrama ( Pimapen ) yapan bi yerden ince cam fitillerinden aldım. tabla ile çanta arasına onlardan koyup çantayı öyle taktım. Sıfır sıkıntı şuan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar