kendimden örnek vereyim kanka dinle,
sırf bir motoru çok beğendim diye gittim eğitimler aldım, ehliyet aldım falan filan. neyse para hazır her bi bok hazır 600cc 78 beygir naked bir motor alacam. bu arada eğitimi duke 250 ile on numara beş yıldız bir eğitmenden aldım. ehliyet aldıktan sonra eniştemin bmw f800gs' ini bir hafta kullandım trafik olmayan yollarda. kesin kararlıyım la 600cc falan nedir kullanırım basmam etmem nolcak. gel gelelim fuara gittim şubatta geziyorum bakınıyorum falan. fuardan pulsar 200ns ile çıktım. hiç bir fikrim yok neden böyle bir şey yaptığıma dair. 2bin km yol yaptım pulsarla şehir içi şehir dışı. istanbulda yaşıyorum bu arada. ya inanırmısın onlarca kaza atlattım sırf kendi hatalarım yüzünden. altımda 78 beygir bi makina olsaydı şimdi bi taraflarım kırıktı. 100km hız ile viraj dönmeyi yeni öğrendim. ilk aldığımda viraj dönerken kaç kez bariyerlere doğru giderken motor zor toparladım. vites küçültürken gaz verip motoru uygun devire getirmeyi bile çalışa çalışa anca yeni elim alıştı. şimdi istanbul trafiğinde tabiri caizse fink atıyorum, bisiklet gibi geliyor.
her kaza atlattıktan sonra da dedim ki "lan iyiki küçük bişi almışım, öldüydüm yoksa."
uzun lafın kısası, ben basmam ben etmem, eğitim alırım, dönerim, dururum hepsi hikaye. ben demiyorum ki büyük motorla başlanmaz, fakat risk alırsın. bu kadar şeyden sonra anca 600cc almak için az buçuk hazır olduğumu hissediyorum. kaldı ki kısmetse yarın alacağım bitane.
dediklerimi iyi değerlendir, ölç biç kararını ver.