Zincir alacağım. Bakla sayısı sorunu...

Merhaba,

XT660R için zincir dişli takımı bakıyorum. Motosikletimde 520-110 bakla zincir kullanılıyor. Hangi markaya baksam 116, 120 veya 124 baklalar 110 baklanın neredeyse yarısı fiyatına. Aşınmış zincirden bakla çıkarmaktan bahsetmiyorum, sıfır zincirden 10 bakla çıkarıp yine tek parça olarak takmak mümkün müdür?

evet mümkündür.ama zincir bakla kilidini tam oturtmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Peki ne kadar sağlıklı olur? Bir de, madem bakla çıkarma yapılabiliyor neden 120, 124 bakla vb. uzun zincirler daha ucuz?

Super Moderator
Peki ne kadar sağlıklı olur? Bir de, madem bakla çıkarma yapılabiliyor neden 120, 124 bakla vb. uzun zincirler daha ucuz?

Yahu selam öncelikle ;)

Aldığınız zincir size zaten iki ucu birbirine kilitli şekilde gelmiyor ki? istediğiniz kadar bakla ekleyip istediğiniz kadar sökebilirsiniz.

Yahu selam öncelikle ;)

Aldığınız zincir size zaten iki ucu birbirine kilitli şekilde gelmiyor ki? istediğiniz kadar bakla ekleyip istediğiniz kadar sökebilirsiniz.

Diğer konularda zincirden bakla çıkaracağım diyeni neredeyse linç edecekti arkadaşlar. Ben de emin olamadım bu iş mümkün mü diye :thumleft:

Super Moderator
Diğer konularda zincirden bakla çıkaracağım diyeni neredeyse linç edecekti arkadaşlar. Ben de emin olamadım bu iş mümkün mü diye :thumleft:

Zincir zamanla bel vermeye başlar (Kullanım ömrü bitmeye yakın), ve bazı kurnaz geçinen tipler, bakla eksilterek zinciri daha uzun kullanacaklarını düşünür, o yanlıştır, o yüzden çemkirilmiştir.

benim motora 520/110 bakla zincir almiştim.
108 bakla olarak takıldı.pulsarda 520/108 bakladır.
choco marka,f/p urünüdür.oringli güzel zincirdir
bir araştırın isterseniz.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
sekman ile kilitlemeli
10040024_890_FR_14.JPG

şişirmeli (özel alet gerektirir)
chain-type-rivet-hook-did-520-vx2.jpg

özel alet bu, şişirmeli tip zinciri bu alet olmadan taktırmayın
s-l500.jpg

kapalı tip
$_61.JPG

sıfır zincir bakla sayısı olarak ayarlanabilir, bahsi geçen motosiklet için gerçek bir zincir tedarikçisinden istediğiniz bakla adedince alabilirsiniz.siz uzun alıp kesme olayına hiç girmeyin.

dilerseniz kapalı tip zincir de alabilirsiniz ama takmak biraz mesakkatli arka maşa sökülüp takılıyor.
şişirmeli olan zinciri montaj yaptırırkende sıradan bir serviste yaptırmayın başınıza iş alırsınız.
çekiçle zincir kapatan servisler var malesef o tip zincir montajı için özel bir ekipman mevcut o ekipman olmadan eklenen zincir felaketle sonuçlanabilecek kazalara bile yol açabilir.
sekmanlı olan tipi sizde takabilirsiniz takması basit ama o sekmana ben güvenemiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar