15bin bakımı ve yetkili servislerin birbirinden alakasız fiyatlar vermesi

Merhaba motorumun 15bin bakımı yaklaşmakta ve bakım zamanı gelmeden bir fiyat alayım dedim Eskişehir'de yaşadığım için önce Yamaha EsMotoyu aradım ve 225TL fiyat verdiler standart bakım için daha sonra merak edip istanbuldan Kardeşleri aradım ve 130TL fiyat verdiler aynı şekilde İstanbul motor 160TL fiyat verdi, aynı ürünleri kullanıp aynı işlemleri yapmalarına rağmen böyle bir fiyat farkı nasıl olabiliyor? Yamaha Türkiyeyi aradım bilgi almak için, bakımlar için belirli bir liste fiyatınız yok mu diye sordum yok dediler.Numaramı aldılar dönüş yapacaklarmış. Çok garip.

Motosikleti
D400
Malzeme kalitesi
Çalışan ücretleri
Dükkan kirası

vb. vb. vb.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
işçilikten tabiki feragat ediyorlar o şekilde fiyat çıkabiliyor.serbest piyasa yani örneğin 10k bakımı işçilik ücreti 80 tl olarak yamaha belirliyor.ama bazı bayiler seninde dediğin gibi 40 tl de alabiliyor 50 de yapabiliyor ama kimse 90 yapamaz.bakım listesi ayrıca var nası yok demişler anlamadım örneğin 2 gün önce yamaha Antalya ya uğradım ama keşke sorsaydım r25 mt25 ücretini söylerdim mt07 mt09 için sordum meraktan 290 300 tl mt09 yardımcı oluyoruz dediler gerçekten çok şaşırdım gayet uygun geldi bana fiyat.yamaha bayileri bu aralar işçilikten baya bir kırpıyor neyse üzümünü yiğelim bağını sormayalım.

MT25 içinde o fiyatlar çok uygun geldi bana. Bizi mi kandırdılar hondanın bakımı ucuz olur diye. :) CB 4 ya da 8bin bakımı 250den aşağıya gelmiyor.

bedava rakamlar,
tracer 700 (mt07 ile aynı olması lazım) normal bakımları 10 binde ancak 5000 kmde yıllık bakıma götürdüm, yağ filtresi bile değişmedi. 360 tl sadece yağ ve kontrol.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bedava rakamlar,
tracer 700 (mt07 ile aynı olması lazım) normal bakımları 10 binde ancak 5000 kmde yıllık bakıma götürdüm, yağ filtresi bile değişmedi. 360 tl sadece yağ ve kontrol.

Daytona da aynı bakımları aşağı yukarı aynı tutarda yaptırdım bende.

Yamaha İstanbul, bakım ücreti konusunda oldukça kurnaz. İşlemler bitip hizmet de faturalandırınca "aaa şu şeyi eklemeyi unutmuşuz" diyerek faturaya yansıtmadığı bir ek ücret daha tahsil ediyor. Bunu o anda fark etmek çok mümkün olmadı, daha sonra bir kaç kişinin başına geldiğine tanık olunca bir kurnazlık olduğu kanaatine vardım.

Şahsen, fiyatı düşük geliyorsa da işin sonunda yansıtacakları bir fark olacağınu garanti ederek alternatif servislere bakmanızı öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar