*Alüminyum daha pahalı, plastik daha ucuz (genellemedir).
*Plastiğin parçası daha az, aluminyumun bol bol parçası var.
*Aluminyum daha sağlam gibi görünse de plastik esnekliği nedeni ile genellikle daha uzun ömürlü ve sağlam.
*Aluminyumun genellikle parçaları bulunabildiğinden gerektiğinde sadece o parça değişerek kullanıma devam edilebiliyor (iyi markalar), ancak parçaları saçma denebilecek fiyatlara satıldığından bu bir avantaj olarak sayılamaz.
*Aluminyum çantalar genellikle daha kaba görünüme sahip, plastik çantalar kalıp imalatı olduğundan çok daha dekoratif ve hoş görünümlü olabiliyor.
*Bir aluminyum çanta fiyatına iki kez plastik çanta alabilirsiniz.
Görünen duruma bakınca elbette plastik çanta demek uygun görünüyor. Lakin yine de imkan olursa aluminyum tercih ederdim. Eğer ki motosiklet aluminyum çantaya uygunsa (aluminyum çantalar kaba tasarımları nedeni ile, kendi tasarımına uygun motosikletlerde çok hoş durabiliyor) aluminyum tercih ederdim. Tamamen zevk meselesi :bounce:
Bütçeniz elveriyorsa aluminyum hoş duracaktır, yoksa plastik çantalarında kaliteli modellerini beğeneceğinize eminim (SHAD markasından oldukça memnun kalmış ve senelerce kullanmış biri olarak söylüyorum).