Arçelik A49L 8860 5/S diye bir modele rastladım bugün arçelik bayisine girdiğimde satıcı modeli övdü baya bi, sonuçta satmaya çalıştığı bi ürün olduğu için kötü demez tabi. Kimse benim yoğurdum ekşi demez. Netflix özelliği varmış. Wifi den internete bağlanma özelliği ve kendiliğinden uydusu varmış 49'' ekran ve fiyatı 3.000 tl dedi. Lg samsung markasının bu ekran büyüklüğündeki tv leri 4.500 tl civarında. Fiyat olarak arçelik gayet makul geldi fakat kalitesi ekran çözünürlüğü filan acaba nasıldır o konu hakkında fikrim yok
Çok kısa şöyle özetliyim; Kalite , dizayn ve görüntü anlamında şuan da samsung diğerlerine göre bir adım önde. Fakat servis konusunda yavaş. Herhangibir problem yaşarsan 15-20 gün cihazın senden uzak kalabilir.
Lg artık eskisi gibi değil. Artık lg nin panellerini 1 yıldır arçelik üretiyor. Tabiki malzemesinde fark yok ama işçilik konusu tartışılır. Aynı zamanda servis konusunda da az önce bahsettiğim gibi yavaş hizmet veriyorlar. Cihazı sizden alıyorlar artık başka tv yoksa 15 gün duvarları seyredersiniz.
Arçeliğe gelince, bilginiz olsun Arçelik -beko-altus- grundig ve Lg aynı aynı fabrikada aynı bandda üretiliyor. Lg firması hariç diğer markaların malzemeleri, kalitesi ve işçiliği herşeyi ile birebir aynıdır.
Arçelik beko ve altusun tek avantajı geniş servis ağı ve bekleme süresinin çok az olması.
Servis gelir yapabiliyorsa orda anında yapar. Eğer servise gitmesi gerekiyorsa alır iki gün içinde yaptı yaptı , yapamiyorsa yenisini getirip kuruyor. Buda arçeliğin avantajı, kendi bayisi haricinde hiç bir yerdede ürününü satmaz. Satıldığını görürseniz almayın. Çünkü onlar revizyonlu(müşteriden dönen , tamir görmüş) ürünlerdir.