"Aliexpress Ürünlerine Gümrük Vergisi Eklenmesi Alınan ürünlerin gelmemesi

bir iki gün önce son siparişlerim geldi,
herhangi bir problem yok,
takipsizlerde evvelden gelen bir problem var, birileri hacılıyor sanırım.

damat ülke ekonomisinin uçuşa geçmesinden mütevellit 3 kuruşluk eşyadan da vergi alınacağını söylemişti,
"hatta içlerinden neler çıkıyor şaşırırsınız" gibi bir beyanatı var idi.
sanırım yüzük denk gelmiş.

ne'se kendi tercihidir, bizi ilgilendirmez (ne özeli genel genel diyen geldi aklıma).

böyle bir uygulama için altyapının yeterli olduğunu sanmıyorum,
yine de para için yapmayacakları şey yok, normaldir.

çözüm için farklı yollar bulunur.

O gümrük inceleme ücreti. İncelenen her ürün, gümrüğe tabii olsa da olmasa da o ücret kesilir.

Ben geçenlerde 24 Dolarklık ürün aldım. sorun yok ne vergi var ne teslimat masrafı.
27 Doları aşmasın yeterki. Aşarsa gümrük vergisi çıkıyor.

Motosikleti
D400
Yüzükte yoktur vergi :queen:

Yüzük dediysem pırlanta yüzük yahu, şey etmeyin hemen :bounce:

benim de eylül ayında aldığım 1-2 dolarlık 3 adet ayrı kargo hala gelmedi. (takip numaraları yoktu)
Damada selam olsun...

...

tüm paketlere gümrükte 5.20 TL vergi ekleniyormuş.

aliexpressden gelen paketlerde postacı 5.20 tl para alıyormuş doğru mu?

...
ürünleri gelmeyen ya da vergi konusunda bilgisi olan?

O 5.10 tl vergi değil hocam, Gümrük girdi/çıktı (kontrol) parası, gümrük kontrolüne giren her ürün için alınıyor, eskiden her ürün girmezdi kontrole, şimdi bakanın zarfından yüzük çıkmasından beri sanırım her paketi gümrüğe sokup en azından girdi-çıktı parası alıyorlar. Vergi olursa onun üstüne ürün fiyatının %20'si(avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa ürün %18) kadar fiyat daha biniyor.

benim de eylül ayında aldığım 1-2 dolarlık 3 adet ayrı kargo hala gelmedi. (takip numaraları yoktu)
Damada selam olsun...

sizinki damattan değildir:), ekim kasım aralık ocak aylarında(en son ürünü ocak 22'de sipariş vermişim) 20-25 kadar ürün aldım, ekimde aldığım 1 ürün hariç hepsi geldi, gelmeyenin de iadesini aldım geçen hafta(90 gün geçmişti uzatmayla birlikte). Aliexpress alıcı koruma zamanını geçirmeden ya zaman uzatma istemeliydiniz, ya da dispute açmalıydınız ki paralarınızı geri alabilesiniz.

Bakanın açıklama yaptığı günün hemen sonralarında(Şubat 26-27) tanesi 10-15$ arası değişen 4 ürün daha sipariş verdim, bir tane de samsung s4mini için 35$'a ekran sipariş verdim, bakalım onların durumu ne olacak.

Son düzenleme:
O 5.10 tl vergi değil hocam, Gümrük girdi/çıktı (kontrol) parası, gümrük kontrolüne giren her ürün için alınıyor, eskiden her ürün girmezdi kontrole, şimdi bakanın zarfından yüzük çıkmasından beri sanırım her paketi gümrüğe sokup en azından girdi-çıktı parası alıyorlar. Vergi olursa onun üstüne ürün fiyatının %20'si(avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa ürün %18) kadar fiyat daha biniyor.

sizinki damattan değildir:), ekim kasım aralık ocak aylarında(en son ürünü ocak 22'de sipariş vermişim) 20-25 kadar ürün aldım, ekimde aldığım 1 ürün hariç hepsi geldi, gelmeyenin de iadesini aldım geçen hafta(90 gün geçmişti uzatmayla birlikte). Aliexpress alıcı koruma zamanını geçirmeden ya zaman uzatma istemeliydiniz, ya da dispute açmalıydınız ki paralarınızı geri alabilesiniz.

Bakanın açıklama yaptığı günün hemen sonralarında(Şubat 26-27) tanesi 10-15$ arası değişen 4 ürün daha sipariş verdim, bir tane de samsung s4mini için 35$'a ekran sipariş verdim, bakalım onların durumu ne olacak.

60 gün geçince dispute açtım iade aldım. ama önemli olan o paranın iade edilmesi değil. ürünün gelmemesi. sonuçta o ürüne ihtiyacımız var ki ordan sipariş verdik. ki bazı ürünler TR den yok..

60 gün geçince dispute açtım iade aldım. ama önemli olan o paranın iade edilmesi değil. ürünün gelmemesi. sonuçta o ürüne ihtiyacımız var ki ordan sipariş verdik. ki bazı ürünler TR den yok..

ürünün gelmemesi bir çok sebebe bağlı olmakla birlikte genelde bizim ptt çalışanlarının adres bilmemesine/adresi karıştırmalarına, çok da umurlarına gelmeden ürünü başka posta kutularına bırakmalarına, biraz da ptt'nin kendisine;depolama/dağıtma sisteminin kusurlu olmasına bağlı.
Ne yazık ki ucuz ürün alabilmek için bunlara katlanıyoruz/katlanıyorduk. Bakalım şimdi durumlar ne olacak.

Ben de 25 er dolardan 3 tane projeksiyon lambası söylemiştim. Sıfır vergi ile dün teslim edildi. Gönderici üstüne 21 dolar yazmış, sorun çıkmadı.

Bugün işyerine(resmi daire ) bir sürü(25 kadar) takipsiz aliexpress ürün geldi ptt'den millete. Biri arkadaşındı, 30 Ocak'ta sipariş vermiş,tatil nedeniyle 13 Şubat'ta kargolanmış, bugün eline ulaşmış oldu. Bu takipsiz gelenlerin hiçbirinde gümrük girdi çıktı parası falan yoktu.

damdın söylemi 26.000.000 adet mektuptan bahsediliyor,
kaba hesap 26.000.000 x 5,10 = 132.600.000 tl .

yerli üretici ya da benzeri söylemler ise işin bahanesi,
son olarak baseus kablosuz kulak üstü kulaklık aldım, 23,67 usd.

bakınız burası çok önemli;
türkiyede benzerini üreten var mıdır ?
var ise fiyatı aldığım fiyat mıdır ?

bakınız burası daha önemli,
açıkçası bir müteşebbisin damat marka yerli üretim yüzük yapmasını beklerdim.

son zamanlarda urunler gelmemey basladı.11.11.2018 de verdıgım ıkı urun gelmedı parasını ıade aldım.son deonem 8 sıparıs verdım 4 21 gun ıcınde geldı ama dıger 4 u 2 aydır gelemedı.bır sıkıntı var.sıparsı verdıgım urunler de telefon aksesuarı 1-2 dolarlık seyler

Motosikleti
DOMİNAR 400 UG 23
Ben zamanın birinde ford scorpio için ingiltereden 300-euro vererek bir adet sıfır kilometre göstergesi aldım.Ürün türkiyeye girdi gümrük bana sıkıntı çıkardı.Burdan aya kadar sövdüm.Dedimki ürünümü serbest bırakın ayrıca belirtilen gümrük vergisinide ödeyeceğim.Bana sen buraya gelip beyan verip öyle alacaksın.Durumumu izah ettim ama kalın kafalı bana dediki;devlet kimsenin ayağına gitmez.Devlet ne için var?Almıyorum lan dedim geri gönder.Geri göndermemiş.Geri gönderse satıcı bana haber verirdi çünki paypal üzerinden almıştım.İş daha bitmedi.Bu aracın sıfır olarak kilometre göstergesi dünyada 3-4 tane ya var ya yok.Daha öncedende türkiyedeki 2.elcilere bu konu hakkında müracat ettiğimde oldu.1 ay sonra 2.elcim beni aradı.Dediki sıfır kilometre göstergesi buldum sana 500-tl olur.Tamam dedim aldım.Aldığım kilometre göstergesi benim gümrükteki kilometre göstergesi.Şimdi ben burdan taaaaaaaaaaaaaaaa bilmem nereyekadar sövsem haksızmıyım.

Ben zamanın birinde ford scorpio için ingiltereden 300-euro vererek bir adet sıfır kilometre göstergesi aldım.Ürün türkiyeye girdi gümrük bana sıkıntı çıkardı.Burdan aya kadar sövdüm.Dedimki ürünümü serbest bırakın ayrıca belirtilen gümrük vergisinide ödeyeceğim.Bana sen buraya gelip beyan verip öyle alacaksın.Durumumu izah ettim ama kalın kafalı bana dediki;devlet kimsenin ayağına gitmez.Devlet ne için var?Almıyorum lan dedim geri gönder.Geri göndermemiş.Geri gönderse satıcı bana haber verirdi çünki paypal üzerinden almıştım.İş daha bitmedi.Bu aracın sıfır olarak kilometre göstergesi dünyada 3-4 tane ya var ya yok.Daha öncedende türkiyedeki 2.elcilere bu konu hakkında müracat ettiğimde oldu.1 ay sonra 2.elcim beni aradı.Dediki sıfır kilometre göstergesi buldum sana 500-tl olur.Tamam dedim aldım.Aldığım kilometre göstergesi benim gümrükteki kilometre göstergesi.Şimdi ben burdan taaaaaaaaaaaaaaaa bilmem nereyekadar sövsem haksızmıyım.

Gümrükte çalışıp işinden memnun olmayan yok

gerekli gereksiz şeyleri bilmem ama ben çok elzem şeyler alıyorum . elzem olduğu içinde hiç bir zaman vergisini gümrüğünü önemsemedim.. araba için gittim air intake aldım headers tarzı manifolt ve egzos sipariş ettim motorsiklet farı aldım hepsininde aslanlar gibi gümrüğünü ödedim.. niye aldım türkiyede yokmuydu yokdu evet yoktu..

şimdi zarflara her zarf başına 5 tl alıcaklarsa gene elzem bir şey olursa alırım.. keyfi bir şey alıcaksamda türkiyede varsa fiyatını karşılaştrır ona göre alırım.. çünkü türkyiede bazı toptancılar toplu mal çekdikleri için misal bin kalem 5 bin kalem gibi aliexpress fiyatlarından ble ucuza satabiliyorlar başıma gelmişliği var.. xiaomi nin saatini aliexpress den ucuza n11 den almışdım.

Bu aralar gecikmesi normal. Çin'de yeni yıl tatili vardı. Birkaç güne kadar gelir.

Benim de Ocak başı verdiğim siparişler 2 gün önce geldi.

ücretsiz kargo ile 15 tl lik telefon kılıfı on günde geldi motosiklet için piston yağ pompası sipariş ettim bi bucuk ay oldu takıldı mı ne oldu anlamadım

Aliexpressten çok fazla ürün alırım genelde. Küçük paketten açtıkları için 5.2₺ aldılar. Takipli olanlar da gelmiyo sebebi yıldırma politikası. Takipsiz ile alınanlar daha hılzı geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar