130dan sonra sekme

Dün turda biraz bastım. Titreşimden dolayı çok yüksek hızlar yapılmıyor zaten. 130u geçtikten sonra bi sekme oluyor motosiklette. Amörtisör olduğunu tahmin ediyorum. Gittiğim yol güzeldi yoldan kaynaklı değil diye tahmin ediyorum.

Sorun neyden olabilir ? Amörtisör ayarlarını nasıl yapabilirim ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dün turda biraz bastım. Titreşimden dolayı çok yüksek hızlar yapılmıyor zaten. 130u geçtikten sonra bi sekme oluyor motosiklette. Amörtisör olduğunu tahmin ediyorum. Gittiğim yol güzeldi yoldan kaynaklı değil diye tahmin ediyorum.

Sorun neyden olabilir ? Amörtisör ayarlarını nasıl yapabilirim ?

Belli bir hızdan sonra sekme oluyorsa lastiklerin balans ayarı yüzünden de olabilir. Düşük hızda farkedilmez ama tekerlekler yüksek hızda dönerken daha farkedilir hale gelir.

Belli bir hızdan sonra sekme oluyorsa lastiklerin balans ayarı yüzünden de olabilir. Düşük hızda farkedilmez ama tekerlekler yüksek hızda dönerken daha farkedilir hale gelir.

İlk fırsatta söküp balans ayarı yapayım bari. Hiç bakmamıştım zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

130 enduro için gayet yeterli bir hız, sorun arazi icin ayarlanmis suspansiyonda.

Max hız 180 motorun. 130da daha orta devirde. Daha önceden 160ıda geçmiştim fazlasına korktum çıkamadım. Ama 130 bazen yeterli gelmiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benimki de 150den sonra kafa sallıyor, hep yükseklikten bunlar 😀

sen endurodan sıkılmışsın belli ki. al bi ss. otobanda bmw sollar eğlenirsin.

Lastiği yeni taktırdıysan tam oturmamış olabilir. Jantta küçük bir yamuklukta olabilir.

sekiyor derken o ne demek

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5c7e5e62d49ec2.87712995

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

Lastiği yeni taktırdıysan tam oturmamış olabilir. Jantta küçük bir yamuklukta olabilir.

Lastik eski. Sadece turdan önce havayı tamamladım. Ön 15di 36 yaptım. Arka 20idi 34 yaptım. (34 36 tam tersi olabilir hatırlayamadım)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

Asfaltı kötü yolda 160 yapmışlığım var. Orda sorun olmamıştı. Racingcilerin seveceği yağ gibi yolda bunu yaptı. Motor "benim ne işim var bu yolda" diyip kızmışta olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar