Yeni Lastik Taktım Yakıt Arttı

Herkese iyi forumlar ..

Suzuki inazuma'ya orjinal ebatlarında Metzeler Roadtec 01 lastik taktım. Aynı miktar benzinle 60-70 km daha az gitmeye başladım.

Yol tutuş arttığından dolayı mantıklı gelse de durum hoş değil:) Balansta veya lastik havalarında sorun yok neden böyle oldu ?

Benzin miktarı ve önceki lastiği de öğrenirsek yorum yapmak kolay olur

Daha önceki 1 depo şartları ile şimdiki 1 depo şartları aynı mı? Sürat, ani hızlanma, ağırlık, sıcaklık ve trafik durumu. Benim hiçbir zaman üst üste 2 depoda dahi şartlarım aynı olmuyor.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Aslında ayakıt tüketimi lastik iyi tutunca azalır bunda başka bir sorun var

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
fuelly.com sitesinden yakıtınızı 3-4 depo kadar takip edin bakalım ne durumda. cep telefonu uygulamasına her benzin alışta km bilgisini ve benzin fişindeki litre ve fiyat bilgisini girince 3-5 depodan sonra çok güzel istatistikler çıkarmaya başlıyor.

Yeni lastikle yakıt artmaması lazım ama havaların soğukluğu falan gibi etkenler de var. aldığınız benzinde de sorun olabilir, hep aynı yerden mi alıyorsunuz?

60 tl ile 250 km gidiyordum. Bazen 240 bazen 260 çok önemli değil. şimdi 180 km de depo bitti.

Her zama aynı yerden benzin alırım. İşe git gel yapıyorum havalar uzun zamandır soğuk lastik geçen hafta değiştim. Lastik basınçlarına dikkat ederim.

Son düzenleme:
lastik basıncı çok önemli. 50 tl ile 200 km giden motorumun lastik basıçlarını kontrol ettiğimde 28-29larda idi. 35 yaparak +50kmlik bir avantaj sağladım. demem o ki basıncı arttır.

demekki iyi lastik almışsın yere daha çok tutunuyor bu yüzden yakıt artıyor..

lastik basıncı çok önemli. 50 tl ile 200 km giden motorumun lastik basıçlarını kontrol ettiğimde 28-29larda idi. 35 yaparak +50kmlik bir avantaj sağladım. demem o ki basıncı arttır.

lastik basıncı kafana göre arttıramazsın hocam kitapçık ne diyorsa odur

60 tl ile 250 km gidiyordum. Bazen 240 bazen 260 çok önemli değil. şimdi 180 km de depo bitti.

Her zama aynı yerden benzin alırım. İşe git gel yapıyorum havalar uzun zamandır soğuk lastik geçen hafta değiştim. Lastik basınçlarına dikkat ederim.

Zam geldi benzine. Önceki fiyat ve sonraki fiyatı karşılaştırmak lazım.

Ya acaba montaj sırasında bir tekerleklerin dönüşünü kasacak bir terslik yapılmış olabilir mi rahat dönüyorlar mı ne bileyim kimi usta balata spreyi bağımlısı oluyor rulman a sıkmıştır vs

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Taktırdığım usta lastiği ondan almadım diye baya canı sıkıldı. Merkez uçurulmuş demekle neyi kast ediyorsunuz ?

Üstadım yazdıklarım sizin konuyla pek ilgili olmamış farkındayım. "Melez" nick.li bir üye vardı, forum yönetimi onu forumdan uzaklaştırmış, uçurmuşlar yani.

Acaba fren balataları sıkıyor olabilir mi? Birkaç km sürdükten sonra dikkatli bir şekilde fren disklerinin sıcaklığını bir kontrol edin. Örneğin düz yolda gittiğiniz halde fren diskleri el yakacak kadar sıcaksa frende sıkışma vardır. Bu arada fren balata veya fren yağını değiştirdiniz mi?

Taktırdığım usta lastiği ondan almadım diye baya canı sıkıldı. Merkez uçurulmuş demekle neyi kast ediyorsunuz ?

Melez nick' li vatandaştan bahsediyor, sizinle ilgili değil :mrgreen:

Benim de aklıma gelen ilk şey sn. UğurDankı' nın da belirttiği gibi, ya frenlerle ya da rulmanlarla ilgili bir montaj hatası olması durumu.

Ön ve arka tekerleri boşta ve yüksüzken elle çevirmeyi deneyin. Hiç takılmadan, zorlanmadan, boşta dönebildiklerinden emin olun. Sonucu yazarsanız ona göre yorumla devam edebiliriz :wiinkk:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Evet, fren kaliper montajında sıkıntı olabilir gerçekten...

Michelin pr4'e geçtiğimde benim de yakıt tüketimim bir miktar artmıştı fakat lastiğin yere yapıştığını da hissediyordum, o kadar fark oldu.

Benzin aldığınız istasyonun benzininde sorun olabilir.Hep aynı yerden almanız farketmez , düşük kaliteli benzin denk gelmiş olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar