EGZOZ BOYAMA TAVSİYESİ.

Herkese hayırlı günler. şimdi motorum için ufak tefek değişiklikler düşünüyorum kendi çapımızda bir custum diyebiliriz :)
egzoz için tavsiye edebileceğiniz bir boya markası link vb varmıdır? siyah mat

boyama işlemini de araştırdığım kadarıyla
1 egzozu sök
2 çamur kir pas yıka kurula
3 zımparala güzel
4 boyayı kat kat at kurumasını bekle :)

birde motorun depo üstünü ve arka çamurluğun üstünü siyah mat kaplatmayı düşünüyorum ksımı bi kaplama polis amcalar bir sıkıntı çıkarmaz heralde diye düşünüyorum sizce ?

Marka vesayre veremem ama kesinlikle yanmaz boya kullanmalısın. Aksi takdirde ısındığında boya atacaktır.

Benim arkadaşım boyamıştı ama sürekli sıcak soğuk boya çatlıyo ozaman daha kötü görüntü oluyo iyice araştırmanı tavsiye ederim.

Bende manifoldu pastan korumak için boyamayı düşünüyorum yanmaz boyalar varmış deneyen yorum yazarsa sevinirim.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Ben yakın zamanda egozozu boyadım yaptığım işlemleri yazayım

1: Egzoz zımparalanır eğer pas yoksa metale kadar inmeyin metalin üstünde astar gibi bir şey var oraya kadar güzelce zımparalasanız yeter

2: Selülozik tiner ( tamamı uçucudur yağlı bir yüzey bırakmaz) ve üstübü ile egzoz güzelce silinir

3: ben sprey kullandım mat siyah ( Raykon marka Raymax sprey color ısıya dayanıklı 690 C ) ile ince ve örtücü bir kat atılır

4: boya kuruyunca 2. kat atılır işlem tamam ama ben 3. kat attım ayrıca boya çabuk bitiyor bilginiz olsun

5 egozu geceden kurumaya bırakın boya 1 saata kuruyor ama ben bekledim

başka yapmanız gereken bir şey yok geçtiğimiz temmuz ayında filan yaptım işlemi hala bir sıkıntı yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Bu spreyin fiyatıda 50 ila 80 tl arasında

Moderatör
Egzoz boyama tavsiyem, egzosu, egsozu, egzozu artın herneyse boyama :)

arkadaşlar bu ısıya dayanıklı egzozları boyadıkları bir boya var ondan alın :D direkt sprey olmaz beya

Son düzenleme:
Oncelikle herkese tesekkurler. Videolarin hepsini izledim yarin internettem siparis vermek yerine koctas gbi yapi markeflerdeki fiyatlara bakicam. Eger uygunsa alip boyiyacagim. Sonuclari paylasiri.. buna benzer konular 3 5 sene oncesinde kalmis guncel olmadigi icin yeni actim. Birde yaza giriyoruz yavas yavas ufak dokunuslarla motoru guzellestirmek lazim.

Motosikleti
Forza 250
Yağmur yağdığı zaman motor kullanıyorsanız kısa sürede egzoz tekrar eski boyanmamış haline dönüyor. Çamur sıcak egzoza geldiği zaman yapışıyor gibi , boya atıyor , boyanın üstüne katman olarak kalıyor. Anca yağmurda , çamurda binilmeyecek o zaman uzun süreli kalır ve kalıcı olur boya. Hangi markayı kullanırsanız kullanın böyle.

Marka olarak motip ısıya dayanıklı tavsiye edebilirim.

sırası ile yazıyorum knka..

1-) 2 tane ısıya dayanıklı boya al koctasdan.

2-) 800 lük zımpara al 1 yaprak

3-) Beni ara ve kahve hazırla :D

4-) Zummeret ikram et bana :) Bu kadar basit :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar