Akustik Gitar Önerisi

Arkadaşlar tekrardan gitara başlamaya karar verdim. İçimde ukde kalmıştı ve kendime istediğim bir gitar alamamıştım. Farkettim ki son günlerde habire motor veya araba ile sağa sola gidiyorum. Zamanımı boş boş öldürüyorum ve paramı çar çur ediyorum. Azar azar olduğu içinde gözüme batmıyor. Bundan sebeptir ki kendime bir akustik gitar almak istiyorum.

Orta-giriş seviyesi birşeyler arıyorum. Eskiden param yok die sızlanıyordum, şimdi işim var ve bir şekilde çarkımı döndürüyorum.

Yamaha F310 gözüme kestirmiştim ama Fender CD60'ın sesini duyunca çok hoşuma gitti. Gitar ile uğraşan çokça üye olduğundan yardımlarınızı talep ediyorum...:bestmt:

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------

Takamine G320'nin de sesi çok hoşuma gitti...

Bir müzik aleti çalmak insanı oldukça rahatlatıyor... Tekrardan başlamayı düşünmeniz çok iyi olmuş...

Şöyle tek telden de olsa bir iki parçayı kulaktan çıkarmanın zevki bambaşka ...

Gitar olur, kısa sap bağlama olur, uzun sap bağlama olur ... Org falan olur ... 2 parmaktan Für Elise'yi çıkartmak kadar olsa, MediaMarkt'ın piyanosunda .. uğraşmak iyidir ...

Kendim için söyleyecek olursam; Neşet olacak halimiz yok deyip hiç uğraşmamaktansa, arada eline alıp çalmak iyi gelir...

Tek sorun, arada değil, düzenli çalmak... Küsüyor yoksa ...

Uzun sapta, orta tele, üst tele geçemedim henüz, o ayrı :)

Cort mr710f ns kullanıyorum yıllardır, tok bir sesi var bu da yüksek siddetlerde ritim sağlıyor, fishman manyetik bulunuyor, amfi de clean tonu başarılı, tavsiye edebileceğim bir gitar ama fiyatı epeyi artmış

En üst kalite almayacağınıza göre en kötü de almayacağınıza göre alacağınız markalar kabaca bellidir. Bundan ötesi kişisel zevke girer. Bazısı metalik tınıyı beğenirken bazısı daha bas olsun der. Bunun için de gidip bütçenize uygun gitarların tınısını dinlemeniz gerekir. Herşeyden önce, kulağınıza hoş gelen tınıya sahip bir enstrümanı çalmaktan zevk alacağınızı unutmayın. 20bin dolarlık gitar vardır, kalitelidir ama tınısını sevmezsiniz, 500 dolarlık gitar vardır, orta kalitedir ama tınısını seversiniz.

Aynen dediğiniz gibi. Gidip dinlemek gerekiyor ilk elden. Bu kayıttaki seslere de güvenemiyor zaten insan. Saatlerdir kaç tane gitar dinledim ben bile bilmiyorum. Lakin gene de fender cd60 ile takamine g320 gibi ses çıkaran bir alete yöneleceğim gibi duruyor.

Motosikleti
Yamaha XT600
Gidip dene markaya takılma hangisi eline rahat geliyorsa sesi kulağına hoş geliyorsa onu al marka takıntısına gerek yok müzik aletinde

tavsiyem 2. el bakman,
çoğu kişi alır bir süre kullanır sonra satar.
evdeki gitarların hepsini ikinci el aldım,
elektro gitarın üzerinde naylonları duruyordu.
klasik gitarı da sıfırının %40 fiyatına almıştım, güzel bir tel takımı aldım, en son keyfi yerindeydi.

gitar için;
gitar standı,
gig bag, (ya da benzeri)

aksesuarlar da gerekir.
imkan var ise düzgün bir elektro akustik daha iyi olabilir.

tavsiyem 2. el bakman,
çoğu kişi alır bir süre kullanır sonra satar.
evdeki gitarların hepsini ikinci el aldım,
elektro gitarın üzerinde naylonları duruyordu.
klasik gitarı da sıfırının %40 fiyatına almıştım, güzel bir tel takımı aldım, en son keyfi yerindeydi.

gitar için;
gitar standı,
gig bag, (ya da benzeri)

aksesuarlar da gerekir.
imkan var ise düzgün bir elektro akustik daha iyi olabilir.

Yok be abi. Sadece kendi kendime kaldığımda çalmak için istiyorum. Akustik sesi hoşuma gidiyor. Gitarı ikinci el aldığımda da millet çatlattıkları, patlattıklarınınellerinden çıkarmaya çalışıyor.

Fender cd60’a baktım. Sıfırı 1284₺ istiyorlar. Adam 1950’ye satmaya çalışıyor. Birde takas yada indirim teklif etmeyin yazıyor :pr:

Yazmadan edemeyeceğim. Gidip Valencia vc304 klasik gitar aldım. Ahahahahaha evde bir tane klasik dursun :p

yamahanın gitarlarını sevmememe ragmen bu akustiğin sesi hosuma gitti gerçi kayıt vs birsürü etken var normalde yamahanın gitarını bedava olsa almam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar