200cc SATIP YAMAHA R1 ALDIM

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sonunda adamı soğuttunuz motordan :queen:

Erken ölmekten iyidir adamın ömrünü uzatır dedik :p

Haşa ömrü süresini belirleyen Kainatın sahibi Allah dır
O yoktan var eden herşeye gücü yetendir

Ölüm riski azalmış olur bu motorunu satmasından

Forumdan Uzaklaştırıldı
En azınan aldın sahibi oldun artık sohbetlerde muhabbetlerde hacı bende r1 vardı hevesimi aldım

bak bu hevesi aldım diyebilmen bile olaydır

Yoksa adminler mı aklını celdi , malum ortada genç bı arkadaşa verilmiş R1 sözü var . Konu araştırılsın !!

Arka lastik michilen pilot power yağida ettuk motül 5100 motor oldi bal

Walla tecrübe ile sabit. Ne kadar küçük cc o kadar fazla gezinti. Benzin yetmiyor motorlara.

Allah bol kazançlar versin hakkında hayırlısı olsun.. ama Facebook videolarını izleyince görmemişin R1'i olmuş motul yağ koymuş michelin lastik almış dedim.. Bu arada motul 5100 en pahalı yağ değil :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
En ufak masraf seni yıldıracaktır. Bu tarz eski racing modeller alınmamalı

aklında haz olacağına altında gaz olsun.
ölürsem ahirete kadar ölmezsem acile kadar
kaza yapmaktan korksaydık trafikte motor kullanmazdık
felç kalmaktır en büyük korku, korkuya rağmen yapıştır tork'u
uzun yolda geçme beni, ara hızlanmalarda ezerim seni

konu sahibi hopalı kralmış yeni fark ettim. dostum spadayı neden sattın ya en son 300 km/s filan yapıyordu?

Öncelikle hayırlı olsun , Allah kaza bela vermesin.
Bende hayatımda motora binmemişken 6 ay önce gidip a2 ehliyetimi aldım , şu an mt07 abs kullanıyorum.
Kullandığım motor her ne kadar 693cc olup benim gibi tecrübesiz biri için tehlikeli olsada çok şükür ben hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta ilk motorum olan ybr125 den daha güvenli bir motor olduğunu söyleyebilirim.
Ancak sana nacizhane tavsiyem öncelikle debriyajı daha sonra gazı olabildiğince yumuşak kullan , r1 kullanmadım hiç ancak 3 -4km 1000rr kullandıktan sonra ,öncelikle abssiz motorun daha sonra 1000cc rc motorun benim için çok tehlikeli olduğuna kanaat getirdim.

Ancak hafta sonu kullandığım 1200rt ile o kadar rahattım ki anlatamam.Cc den önce aletin tipi önemli bence.
Daha sonra aleti kullanacak olanın boy , kilo güç kuvvet durumu . Aletin elektronik destek sistemleri ve en son Cc si bakılcak şeyler bence.

Velhasıl kelam r1 dediğimiz alet tecrübeliler için dâhi tehlikeli , kendin için olmasa bile ailen , sevenlerin ve bizler için dikkatli ol .
Şahsen her motosiklet kazası haberinde , videosunda kendimi kazazedenin yerine koyuyorum . Her birine üzülüyorum , inşaallah hiç birimiz o videolara konu olmayız..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------

Edit : 689cc

Bildigim kadariyla a2 ehliyet ile mt07 kullanamazsiniz, cevirmeyi gectim olasi bir kaza durumunda yetersiz ehliyetle arac kullanmaktan asli kusurlu siz olursunuz basiniz cok agrir. Umarim dikkat edersiniz, 35 kw dan guclu motor kullanacaksaniz a sinifina gecmeniz gerek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar