Fotograf makinesi

Motosikleti
Honda CBF 250
shutter sitesinde değirmenim dönerse aylık 500 dolar kazanmaya başladığım an işi bırakıp fotoğraf çekmeye adayacağım kendimi.
bide 90 mm makro alırım oh miss. düzenli olarak stok sitesine fotğoraf yüklemem yeterli.

Canon 100mm F2.0 L kullandım... 1:1 de iyi.. Makro hevesim olmadı hiç ama , denemek için bir kaç tane çekmişliğim var... 50mm i ters bağlama, macrro tüpü, macro lensler hepsini denedim ama sevmedim... Portre seviyorum ben, Mesela vakit bulsam Sigara içen kadınlar konulu bi çekime çıkıcam bigün... ne çekeceğini bilmeden rastgele ne gelirse çekerim dersem, haybeye shutter yapıyor makine :)

Canon 100mm F2.0 L kullandım... 1:1 de iyi.. Makro hevesim olmadı hiç ama , denemek için bir kaç tane çekmişliğim var... 50mm i ters bağlama, macrro tüpü, macro lensler hepsini denedim ama sevmedim... Portre seviyorum ben, Mesela vakit bulsam Sigara içen kadınlar konulu bi çekime çıkıcam bigün... ne çekeceğini bilmeden rastgele ne gelirse çekerim dersem, haybeye shutter yapıyor makine :)

tam tersine bende makro seviyorum :))
yerde kuş boku görsem onu bile makro çekerim :D

sdt

tam tersine bende makro seviyorum :))
yerde kuş boku görsem onu bile makro çekerim :D

Üstat macro çekimleri özel makro lens ile mi çekiyorsun yoksa alternatif yollar mı deniyorsun.
Bende de Oympus OM-D E-M 10 Mark II makine ve 14-42 EZ Lens var
bu aralar macro uzatma tüplerine bakınıyordum.
Konuya denk gelince sorayım istedim.

Üstat macro çekimleri özel makro lens ile mi çekiyorsun yoksa alternatif yollar mı deniyorsun.
Bende de Oympus OM-D E-M 10 Mark II makine ve 14-42 EZ Lens var
bu aralar macro uzatma tüplerine bakınıyordum.
Konuya denk gelince sorayım istedim.

burada 56 numaralı gönderideki iki fotoğrafı normal lens ile çektim ama makina full frame olduğunu düşünerek güzel çekmiş olabileceğini düşünüyorum...

aklımda 90mm makro lens var ama fiyatı çok uçuk. aynasız makinaların lensleri henüz nikon canon gibi çoğalmadı malesef.

sdt

burada 56 numaralı gönderideki iki fotoğrafı normal lens ile çektim ama makina full frame olduğunu düşünerek güzel çekmiş olabileceğini düşünüyorum...

aklımda 90mm makro lens var ama fiyatı çok uçuk. aynasız makinaların lensleri henüz nikon canon gibi çoğalmadı malesef.

O zaman macro converter ile yola koyulacağım gibi. Umarım kaliteden ödün vermeden fotoğraf çekebilirim.
Bu arada fotoğrafları mobil olarak işlediğiniz programları belirtebilir misiniz.
Ben photoshop ekspres ve snapseed ikilisini kullanıyorum.

O zaman macro converter ile yola koyulacağım gibi. Umarım kaliteden ödün vermeden fotoğraf çekebilirim.
Bu arada fotoğrafları mobil olarak işlediğiniz programları belirtebilir misiniz.
Ben photoshop ekspres ve snapseed ikilisini kullanıyorum.

telefonda snapseed kullanıyorum bende ama fotoğraf makinası ile çektiklerimi lightroom ile işliyorum.
telefondan instagramda can sıkıntısına bişeyler paylaşmak istersem snapseed kullanıyorum.
ondada kullandığım şeyler belli başlı 2 tane efekt
1. ince ayarlardan ortam seviyesini sağ tarafa doğru çekiyorum.
2. netlikten biraz yükseltiyorum
bukadar. :)

Silinen fotoğarflarınızı nasıl kurtarabilirsiniz?
Recuva,EaseUS Data Recovery Wizard,PC Inspector File Recovery,IrfanView 64,bu programları denedim malesef işimi görmedi

DIR diye bi program kullanıyordum ben fotoğrafçıda çalışırken.
öyle yüklemelik bişey değil bas çalıştır bişey.
yeni silinen hafıza kartındaki fotoğrafların %70 gibi kurtarma oranı var.
ama sen recuva gibi yüklemeli orjinal programlar işine yaramadıysa bununda yaracağını sanmıyorum.

Makina evde pas tutacaktı,uzun turlara çıkamayınca,fotoğraf hobisi ile kendimizi avutuyorum
Canon Eos 6D + Canon 17 40 f4 lens,uzun pozlama
Alanya Teleferik
47906442441_2787fd29f7_c.jpg

Canon 6D
Canon EF 17-40mm f/4L USM
B+W 77mm ND Filtre
Gezmeye gidemiyoruz,fotoğraf çekelim
Alanya
48701155333_a1ef018300_c.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar