Herkese selamlar 2017 Pulsar NS160'ımı 2 hafta önce almıştım. Geçen hafta 600 km'de ilk bakıma götürdüm. Kayalar Motor'da 100 TL'ye hallettik.
Motora yeni başlamış biri olarak küçük hataları tolere eden bir alet. ABS'nin etkisini bugün kazasız bir şekilde yaşadım. Bir başlangıç motorunda ABS olmasının gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki bu sebeple NS160 almıştım. Her gün TEM'den Kurtköy-Üsküdar arası gidip geliyorum ve 110 km hıza rahatlıkla çıkıyor ve bu da yeterli oluyor. 120 km için 9-10bin devire çıkmak gerekiyor. Zaten aletin maksimum hızı rüzgarı arkanıza alırsanız 124 civarı. Öte yandan motor gayet ekonomik. Rodajdayken 10 lt ile 360 km yaptım.
Motora dair henüz hiçbir sıkıntı yaşamadım. 10500 TL'ye Kartal Yeşilyurt Motor'dan almıştım ve paranın hakkını kesinlikle veren bir motor. Yeni başlayanlar için riski, maliyeti, servisi, yakıt tüketimi düşük bir motor. Hele ki benim gibi otobandan gidenler değil de şehir içinde dolaşanlar için çok daha iyi bir seçenek olarak gözüküyor.
Bu arada lastikleri alırken değiştirmiştim. Üzerinde 110(ön) ve 130(arka) Michelin Pilot Street var. (Maliyeti: 850 TL)
Tecrübelerimi de zaman zaman paylaşacağım. Sorusu olan sorabilir arkadaşlar.