Kardeş, sen yanlış gelmişsin bura motosiklet forumu. Arabacı forumu 100 metre ilerde. http://www.toyotaclubtr.com
Şaka bir yana toyotanın hibrit modellerini ilgiyle takip ediyorum. Atkinson motorlu hibritler bence istanbul trafiği için ideal.
1.8 mtv si sebebiyle pek bir esprisi kalmıyor hybrid motorun...Tabi özellikle şehir içi yılda en az 20k km yaparım diyorsanız durum değişebilir...
Ben bizim üreteceğimiz elektrikli arabayı merak ediyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok inşallah adam gibi bir şey ortaya çıkar da ötv siz falan uyguna alınır.
Ahaha akşam akşam güldürdü beni. Bugün irandan soğan ithal ettik!
Yerli araç için daha var bence
Hibrid teknolojisinin geleceği belirsiz. Araba ne elektrikli, ne de benzinli; iki arada bir derede bir şey. Benzinli motor olduğundan dolayı ÖTV si yüksek dilimde. Sırf elektrikli yapmaya da yemiyor çünkü bunlar motor teknolojisinden vazgeçerse kendi ayağına sıkmış olur. Aynı şey Avrupalı diğer üreticiler için de geçerli. Ben bizim üreteceğimiz elektrikli arabayı merak ediyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok inşallah adam gibi bir şey ortaya çıkar da ötv siz falan uyguna alınır.
Süreç doğru yönetilirse Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı işi bence. İnanması güç ama bende umut var nedense. Bir mühendis olarak çok mantıklı geliyor. Daha var dediğin 3-4 yıl içinde olacak zaten.
Ahaha akşam akşam güldürdü beni. Bugün irandan soğan ithal ettik!
Yerli araç için daha var bence
Azıcık sabır. Şu elimdeki soğanı doğrayayım bi, akşamüstüne kalmadan bi yerli araba yaparım ben. Elektrikli mi olsun yoksa benzinli mi? En iyisi ortaya karışık bi hibrit yapayım ben...
Haftasonu da uzaya gidelim diyorum eğer vaktin varsa. Ama bayağı bi gazyağı lazım yer çekiminden kurtulmak için. Onu halledebilirsek roketle mekik kolay.
Hybrid olayına gelince kapalı dur kalk trafikde avantajlı onun dışında ortalama yakıtta çok ciddi bir fark yok dayı oğlunda chr hybrid var 1.8 şehir içi ortalaması 5.5-6 litre arası..
CHR kotu bir hibrit ama. Prius sehir ici 4 litre'ye yaklasiyor.
CHR kotu bir hibrit ama. Prius sehir ici 4 litre'ye yaklasiyor.